Den här tapenadetrion, som inkluderar grön oliv, svart oliv och soltorkad tomat är en fantastisk matbit. Levande färger, lika levande smaker.

Här är en knockout-rätt med tre syrliga, välsmakande tapenader i ett vackert paket. Effekten av de livfulla röda, gröna och svarta färgerna är magnifik, och folk kommer inte att kunna sluta doppa. Alla tre tapenaderna är superenkla – lägg två eller tre ingredienser i mixern, och det är allt.–David Lieberman

Vanliga frågor om Tapenade Trio

Vad är tapenade?

Tapenade är det provensalska namnet för den läckra salta kryddan som ursprungligen tillverkades av mosade eller finhackade oliver, kapris och ansjovis. Dess namn kommer från det provensalska ordet för kapris, tapenas. Den är full av salt, salt, olivsmak som räcker långt som pålägg eller ingrediens.

Vad ska jag servera med tapenade?

Tapenaderna är så smakrika att det är bra att balansera dem med crostinispridning med getost eller ricotta. Servera bara osten med crostini vid sidan av tapenaderna. Alla mjukt smaksatta kex, havrekakor och brödpinnar kommer också att göra sig bra.

Vad kan man göra med överbliven tapenad?

Om du har tapenad över, prova att blanda den med överbliven getost eller färskost som ett bra pålägg till smörgåsar. Du kan också lägga till lite gräddfil och ha en bra dipp för råa grönsaker. Eller blanda en tapenad till en grundläggande salladsdressing som en vitlöksbalsamicodressing.

Dessa tapenader kommer ihop på nolltid. Lägg dem på bordet tillsammans med några kex, havrekakor eller brödpinnar, och du är klar. Om du verkligen är sugen på tid kan du alltid offra den färgglada presentationen och välja bara en av dem – men när du väl har provat en, misstänker vi att det kommer att bli svårt att sluta där.

Till den soltorkade tomattapenaden

För den svarta olivtapenaden

För den gröna oliv- och kapristapenaden

Servering: 2 matskedarKalorier: 94 kcalKolhydrater: 1 gProtein: 1 gFett: 10 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 7 gNatrium: 228 mgKalium: 53 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 86 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 8 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2005 David Lieberman. Foto © 2005 George Whiteside. Alla rättigheter förbehållna.

Ursprungligen publicerad 2 december 2009

Source link

Rate this post

Leave a Reply