Texas brisket är en väldigt, väldigt speciell sak. Det är i princip bara perfekt rökt bbq brisket med nary spår av rub. Den behöver ingen utrustning. Det är bara biffig utsökthet. Så här gör du det.

Anpassad från Lisa Atwood | The Total Grilling Manual | Weldon Owen, 2016

Så här lagar du en Texas brisket. Eller, för att uttrycka det på ett annat sätt, här är hur man gör rökt bringa hemma som är obscent möra och utsökt rökiga och löjligt lätta och förmodligen den bästa bbq-bristen du någonsin har upplevt. Det kan bara göra dig känd – eller ska vi säga, ännu mer känd.– Renee Schettler

VAD ÄR EN BRISKET I TEXAS-STIL?

Köttbiten som kallas “brisket” är egentligen två stycken nötkött åtskilda av en tjock remsa av fett. Det som kallas den trimmade plattan är det som används för att bräsera eller laga mat i en slow-cooker. Det har mindre fett och skulle torka ut till något oätligt i en rökare. Den andra är spetsen (eller däcket) – det säljs sällan på egen hand utan används för att göra corned beef. Däcksänden är också den bit du tar bort för att göra brända ändar. Så, det som lämnar är Texas brisket som i allmänhet är hela köttbiten. Det är en stor bit som väger 8 till 12 pund (och uppåt). Det röks lågt och långsamt, och behandlas vanligtvis bara med en gnidning i förväg.

  • Cirka 6 koppar (540 gram) flis, helst ek eller mesquite eller en kombination, blötlagda i vatten i minst 30 minuter, plus 2 koppar (180 gram) torra flis

  • Ta bort bringan ur kylen minst 1 timme innan tillagning. Krydda generöst överallt med salt och peppar, packa överdraget väl. Strö över vitlök, om du använder, gnid sedan försiktigt över kryddorna.

  • Förbered en rökare eller a träkol eller gasolgrill för rökning på låg värme. Grilltemperaturen bör vara 225°F till 250˚F (107°C till 120˚C). Om du använder träkol, elda på kol på vardera sidan av grillbädden och lämna en remsa i mitten utan värme. Placera en dropppanna i mittremsan och fyll på med vatten. Tillsätt 1 till 2 koppar blötlagda flis till elden precis innan grillning. (Håll kvarvarande chips i vatten tills de är klara att användas.) Om du använder gas, fyll röklådan med cirka 1/2 kopp chips och förvärm sedan grillen. Träflisen ska börja glöda och släppa ut en jämn ström av rök. För att få mer rök utan att öka grillvärmen, tillsätt några torra chips till de blötlagda. Stäng av en eller flera av brännarna för att skapa en indirekt värmezon. Borsta och oljegrill.
  • Placera bringan på grillen, med den feta sidan uppåt, så långt bort från elden som möjligt. Täck och koka 4 till 6 timmar, eller tills en direktavläst termometer insatt i den tjockaste delen av köttet registrerar 150°F till 170˚F (66°C till 77˚C). Kontrollera träflisen var 30:e till 45:e minut, tillsätt mer flis med 1/2 kopp för att hålla röknivåerna konstanta. Om du använder kol, tillsätt tända kol med några timmars mellanrum för att bibehålla värmenivån.
  • Ta bort bringan från värmen och linda in den i aluminiumfolie. Återgå till rökaren eller grillen eller placera i en 250˚F (120˚C) ugn i ytterligare 4 till 6 timmar. Bränsen är klar när gaffeln är mjuk och en omedelbar avläsningstermometer registrerar 195°F till 205˚F (91°C till 96˚C), totalt 8 till 12 timmar.

  • Flytta bringan till a skärbräda och ta bort folien. Låt vila minst 30 minuter. Skiva tunt över spannmålen, arrangera skivor på ett fat och servera på en gång. Servera med BBQ-sås, varm eller rumstemperatur.Snabba tips: Att upprätthålla temperatur och röknivåer kan vara lite knepigt att behärska eld. När du röker i en kolgrill, ha en skorstensstartare fylld med glödande kol redo, så att du kan fylla på din eld var 30:e minut eller så.

Servering: 1 delKalorier: 613 kcalKolhydrater: 7 gProtein: 79 gFett: 28 gMättat fett: 10 gKolesterol: 234 mgNatrium: 1421 mgKalium: 1386 mgFiber: 3 gSocker: 1 gVitamin A: 54 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 63 mgJärn: 8 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Lisa Atwood. Foto © 2016 Weldon Owen. Alla rättigheter förbehållna.

Recensioner av recepttestare

Enkel perfektion. Så få ingredienser kom ihop för att göra den perfekta bringan. Den var så mör och saftig direkt ur folien att man kunde ha skurit den med en smörkniv och man behöver inte ens såsen. Det här är ett av de recept som du inte ens vill försöka förbättra. Det slutade med att vi rökte en mindre brisket – bara 5 pund. Om du gör detta, minska andelen rub på lämpligt sätt eftersom det blir för salt eller pepprigt och är perfekt som skrivet.

Vi har en grill med offset röklåda så röken och värmen är verkligen indirekt. Vi använde träkol och blötlagda mesquitespån. För att få mer värme ungefär halvvägs genom tillagningsprocessen använde vi en träkolskorstensstartare för att tända en ny sats kol för att lägga till det befintliga. Att bara lägga till kol till den befintliga eldstaden verkade inte lika lyckat eftersom det inte alltid antändes snabbt. Detta bidrog till att hålla temperaturen mellan 225°F till 270°F grader. Det tog 5 1/2 timme för vår inre temperatur att komma över 150°F. Vi tog av den ca 155°F grader och överförde den till ugnen.

Vid det här laget orsakade vår tidshantering ett problem…det var sent på natten. Vi sätter fortfarande in bringan i ugnen men ställer in ugnen på att släckas om 4 timmar. Klockan 04:00 tog min man bort bringan från ugnen och ställde den på bänken. Omkring 06.00 packade han upp folien. Receptet krävde att bringan skulle lindas upp för att vila i 30 minuter men vårt vilade i folie i 2 timmar. Detta lilla fel gjorde ingenting för att skada den enastående smaken och ömheten hos bringan. Återupphettad senare var den fortfarande fantastisk men den saftiga mjuka smaken när den ursprungligen skärs var överlägsen den återuppvärmda versionen.

Den kvällen serverade vi detta till en grupp inklusive en sann BBQ-mästare och texan som var överens om att detta Texas-brisketrecept var en 10/10. Ser fram emot att göra detta igen. Till vår grupp gjorde vi hemlagad BBQ-sås och serverade bringan tillsammans med makaroner och ost, färsk majs och flera sommargrönsaksrätter och sallader.

Först övervägde jag att göra ett halvt recept men bestämde mig för att gå “helt svin” som det var när min slaktare erbjöd mig en härlig 10-pund brisket på ett specialerbjudande för testning. Så jag tillbringade gärna en dag med att sköta grillen med fantastiska resultat. Gnidningen är väldigt enkel och efter att ha applicerat den lät jag den vila 8 timmar i kylen över natten. Jag är inte säker på om detta gjorde stor skillnad eller inte men det hade en anständig bark på köttet i slutet.

Min grill kan ha varit lite närmare 270°F grader men det behövdes för att hålla flisen rökande. Jag hade bara de 2 yttre brännarna på med-låg och alla andra brännare var avstängda. Efter 5 timmars tillagning vred jag brännarna till låg och kokade den i ytterligare 4 timmar inlindad i folie. Vi lät den vila i 1 timme. Slutresultatet blev kött med mörk bark på utsidan och mört saftigt kött inuti.

Vi serverade den första gången med en grillad sötpotatissallad och en grönsallad. Tre av oss tog några av resterna till lunch nästa dag. Vår andra servering var i tortillas med mosad avokado, hackad lök och tomater, strimlad sallad och Jack Daniels BBQ-sås. Jag skickade även dubbla portioner var till slaktaren (som tack) och ett par äldre familjemedlemmar som inte kunde komma upp för att delta i smakprovet. De sista portionerna var de tuffare bitarna och barkändarna. Jag hackade upp dem och kommer att lägga till dem i en kruka bakade bönor senare i veckan. En väl använd dag.

Source link

Rate this post

Leave a Reply