Skarp kall sallad lindad runt fräsig smakrik kalkon … och du har vår favorit thailändska jordnöt kalkonsallat wraps! En hälsosam och läcker aptitretare eller lätt middag.

ett foto av kalkonsallat wraps i ljusgröna smörsalladsblad.

Jag älskar dessa kalkonsallat wraps! För flera år sedan bodde jag i Chicago och vi gick alla ut till PF Changs för att äta middag. Alla beställde salladswraps och jag tänkte, “kött i sallad??… ja låter riktigt bra…blah!” Och sedan provade jag dem och de var fantastiska!!!!!!!! Jag trodde helt att det skulle vara halt, men det var jättegott.

Det här är en av mina favoritmåltider att göra under sommarmånaderna när du vill ha en lätt lätt måltid!

Ingredienser för Kalkonsallat Wraps

A snabbt och enkelt recept är precis vad jag behöver på sommaren! Det verkar alltid som om vi springer till en fotbollsträning eller rusar in från att vara vid poolen, och enkelt och gott är min sommarjam! Här är ingredienserna du behöver…

För fyllningen

  • Mark Turkiet: Du kan gå hur magert du vill, men vet att ju magrare kalkonen är, desto torrare blir fyllningen.
  • Selleri: tärnad fint och fint
  • Morötter: Du kan strimla dina egna morötter eller köpa dem redan rivna.
  • Röd paprika: Du kan använda gult eller orange också, men jag skulle inte använda grönt.
  • Lök: finfördelad liten
  • Vitlök: ger smak
  • Skivad mandel: ger den mest fantastiska crunchen till wraperna

Till såsen

  • Jordnötssmör: Du vill ha krämig och det ger all den fantastiska jordnötssmaken till såsen.
  • Brunt socker: tillför ett djup av smak och fyllighet till såsen
  • Socker: tillför mer sötma till såsen
  • Hoisin sås: en tjock, mörkfärgad sås som är både söt och salt
  • Ostronsås: en tjock, mörk sås gjord av ostronextrakt som inte smakar fiskigt trots namnet och som ger en jordig smak
  • Risvinäger: gjord av jäst ris och tillför syra
  • Soja sås: ger stor umamismak till såsen
  • Rödpepparflingor: tillför värme till såsen
  • Salladsblad: du vill ha hela stora blad utan revor i dem

Scrolla ner till slutet av inlägget för att hitta alla mått du behöver för varje ingrediens.

ett foto av krispiga salladsblad fulla av saftig saftig kalkonfärs toppad med skivad salladslök.

Hur man gör salladswraps

Du behöver bara cirka 30 minuter för att göra detta smakrika recept. Det är så enkelt som att bryna kalkonen, fräsa grönsakerna och vispa ihop jordnötssåsen. Här är de grundläggande stegen…

  1. Bryn kalkonen tills den är nästan helt genomstekt. Ta upp till en skål.
  2. Vispa ihop alla ingredienser till såsen i en separat skål.
  3. Tillsätt alla grönsaker i stekpannan och fräs tills de är mjuka. Lägg sedan i köttet igen.
  4. Tillsätt såsen och låt allt puttra ihop i några minuter.
  5. Häll köttblandningen i salladsbladen och strö över strimlad mandel och skivad salladslök.

Detta är tänkt att bara vara en kort översikt över stegen för att göra detta recept. De detaljerade instruktionerna finns i receptkortet nedan.

ett foto av ett ljusgrönt salladsblad fullt av kalkonfärs överdraget i en sås och blandat med rödlök och andra grönsaker.

Vilken sallad gör de bästa salladswraperna?

Isberg, Boston, grönblads- och smörsallat verkar vara de mest använda, favoriterna är isberg och smör.

Romaine kan också användas, men det är svårare att slå in med.

Hur man förhindrar att salladswraps faller isär

Jag har hittat ett par knep för att förhindra att salladswraps faller sönder. Först vill du hitta stora salladsblad som inte har några revor eller hål i dem. För det andra kan du dubbla salladsbladen.

PROFFSTIPS: Ät din sallad omlott över en annan salladsbit för att fånga upp eventuell fyllning som faller ut. Då är din nästa inpackning redan påbörjad!

ett foto av flera fräscha thailändska jordnötskalkonsalladswraps.

Variationer för salladswraps

Att lägga till andra grönsaker i kalkonfyllningen är ett bra sätt att sträcka ut fyllningen om du vill ha några fler wraps. Några bra alternativ skulle vara ärtor, hackad svamp, strimlad kål eller hackad broccoli.

Om du inte har mald kalkon kan du använda mald kyckling, nötkött eller till och med fläsk. Att toppa wraps med hackad jordnöt är också ett bra sätt att lägga till mer jordnötssmak.

Vad man ska äta med salladswraps

Dessa thailändska jordnötssalladswraps är en perfekt lunch eller ett bra lätt middagsrecept. De kan också vara en fantastisk aptitretare, precis som de är på PF Changs. Om du serverar dem som förrätt, skulle de vara en fantastisk upptakt till någon av följande huvudrätter…

ett foto av flera salladswraps fulla av thailändska jordnötskalkon.

Förvaringstips

Lagra fyllningen separat från salladen om du har över. Fyllningen håller sig i 4-5 dagar i kylen. Fyllningen också fryser mycket bra och håller sig i frysen i upp till 3 månader. Värm upp igen fyllningen på spisen tills den är genomvärmd och servera med färska salladsblad.

Jag älskar smakerna och konsistensen av dessa Thailändska jordnötskalkonsallat wraps och jag älskar hur snabba och enkla de är att göra ännu mer! Ni kommer att älska den här, vänner!

Fler läckra asiatiska recept att prova:

Serveringar: 6

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 25 minuter

Total tid: 35 minuter

Beskrivning

De är så smakrika och fuktiga. Jag älskar sås så de ligger mitt i botten.

  • Koka köttet på medelvärme tills det nästan är klart.

    1 lb Malet Turkiet

  • Ta bort från pannan och lägg i en skål.

  • Blanda under tiden ihop ingredienserna till såsen i en separat skål.

    1 matsked jordnötssmör, 1 kopp farinsocker, 1/4 kopp socker, 2 tsk Hoisin sås, 2 tsk ostronsås, 1 tsk risvinäger, 2 msk sojasås, Nyp rödpepparflingor

  • Koka grönsakerna tills de är mjuka, ca 6 min och lägg i köttet igen och tillsätt såsen för att avsluta tillagningen. Om ytterligare 3 min.

    1 kopp selleri, 3/4 kopp morötter, 1 röd paprika, 1 lök, 1 1/2 msk vitlök

  • Servera i salladsblad.

    Skivad mandel, 12 salladsblad

Servering: 2wrapsKalorier: 340kcalKolhydrater: 53gProtein: 17gFett: 8gMättat fett: 2gFleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 3gTransfett: 0,1gKolesterol: 56mgNatrium: 525mgKalium: 505mgFiber: 2gSocker: 48gVitamin A: 6979IUC-vitamin: 37mgKalcium: 89mgJärn: 2mg

Författare: Söt basilika

Kurs: 100 familjefavorit enkla hälsosamma recept

rekommenderade produkter

Source link

Rate this post

Leave a Reply