Lär dig hemligheten bakom att göra de bästa Hash Browns som är krispiga på utsidan och möra i mitten. Ett enkelt recept på hemgjorda hashbrowns för den perfekta frukosttillbehöret. Titta på video tutorial och se hur lätt det är.

På vardagarna håller vi oss till supersnabba make-ahead frukostar som Havre över nattenmen på helgerna tar vi ett lugnare tempo och eldar i spisen för att laga allt från Omeletter till Crepes. Om du letar efter några nya favoritfrukostrecept är detta krispiga Hash Brown-recept ett måste att testa. Det passar bra med nästan varje frukostmeny.

Krispiga hash browns i stekpanna serveras med bacon.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Bästa Hash Brown-receptet

Min syster Tanya är personen som fick mig att älska hemmagjorda hash browns. De var de bästa jag har provat och hennes hemlighet? Gott om smör. Den ger otrolig smak och gör utsidan knaprig och bildar en skorpa som sprakar lätt när du biter i den. Jag tog det ett steg längre och lade till baconfett (ja, spara det baconfettet nästa gång du gör bacon i ugnen). Wow, det gör underbara hashbrowns – bättre än någon restaurangversion.

Skillet Hash Browns-video

Se Natasha göra dessa enkla Hash Browns. Du kommer att bli förvånad över hur lätt det är och det kommer garanterat att komma på din vanliga rotation. Gå nu och laga mat!

Hash browns garnerad med gräslök

Ingredienser för Hash Browns

 • Rödbrun potatis – de här är det klassiska valet för hash browns eftersom de blir knapriga
 • Lökpulver – ger löksmak utan någon bränd löksmak
 • Olja eller baconfett – med hjälp av baconfett från bakat bacon ger ännu mer smak till hash browns.
 • Smör – ger potatisen rik smak, förbättrar bryningen och krispigheten
 • Salt och peppar – enkla kryddor är allt du behöver till potatis
Ingredienser för hemlagat hash brown recept med rödbrun potatis, lökpulver, smör och olja

Hur många potatis ska jag använda?

Nyckeln för perfekt kokta hashbrowns är att hålla hashbrowns till cirka 1/3 till 1/2-tums tjocklek i pannan, annars blir de inte knapriga och koka igenom ordentligt. Här är riktlinjerna vi följer:

 • 10-tums stekpanna: använd 1,25 lb potatis
 • 12-tums stekpanna: använd 1,5 kg potatis
 • Stekhäll: använd 2 lbs+ eller tillräckligt med potatis för att hålla potatisen ungefär 1/3-tums tjocklek när potatisen sprids ut över ytan.

Proffstips: För att laga hashbrowns, använd en belagd non-stick panna eller ett kryddat gjutjärn så att potatisen inte fastnar i pannan.

Hur man gör hashbrowns

 1. Förbered potatis – skala och riv potatis på de stora hålen på ett rivjärn (använd säkerhetshandskar för att skydda dina händer). Överför potatisen till en skål klädd med ostduk. Slå in potatisen tätt i ostduk och pressa för att få ut så mycket juice som möjligt. Strö potatis med lökpulver och rör om för att kombinera.
 2. Förvärm stekpanna – ställ en stor non-stick- eller gjutjärnspanna på medelvärme. När stekpannan är varm, tillsätt olja och smör.
 3. Tillsätt potatis – Bred ut potatisen i ett jämnt lager i stekpannan, ca 1/3” tjock. Fräs ostört i 6 minuter eller tills botten är gyllenbrun och knaprig.
 4. Säsong – strö över toppen av potatisen med salt och peppar efter smak.
 5. Vänd hash browns – skär hashbrown på mitten eller i fjärdedelar med en pizzaskärare för att göra det lättare att vända dem. Vänd och krydda sedan den andra sidan med salt och peppar.
 6. Ringla mer olja eller baconfett runt kanterna och pricka hörnen med smör som smälter under hashbrowns. Stek ytterligare 6 minuter och servera tills de är gyllenbruna.
collage av hur man gör stekpanna steg för steg

Hur man pressar vatten ur potatis

Att ta bort överflödigt vatten är avgörande för att få de krispigaste hash browns. Här är några metoder att prova. Ostduksmetoden är den snabbaste och enklaste.

 • För hand: Pressa nävar potatis över ett durkslag för att få ut så mycket vätska som möjligt, överför sedan till en skål med hushållspapper och torka torrt med hushållspapper.
 • Ostduk: Lägg potatisen i en ostduk och krama ur eller vrid ur så mycket vatten du kan.
 • Kökshandduk: följ samma metod för att vrida ut vätska som en ostduk. Tänk på att potatis kan fläcka en handduk så använd en du inte har något emot att förstöra.
 • Potatisris: Det här är min minsta favorit och jag tycker att det är lättare för hand, men du kan pressa ur vattnet i portioner med hjälp av en potatispress.
Krispig potatishash i en stekpanna

Vanliga frågor

Ska jag röra hash browns?

Du vill ge potatisen en chans att fräsa och fräsa upp innan du vänder potatisen. Håll bara ett öga på dem för att säkerställa att din värme inte är för hög och undvik att bränna potatis. Annars är det inte nödvändigt att röra om potatisen, bara vänd den halvvägs genom tillagningen.

Kan jag lägga till lök?

Jag har testat detta med färsk hackad lök och löken tenderar att svida på stekpannan och det finns en antydan till bränd smak. Att lägga till lökpulver ger tillräckligt med löksmak utan att det bränns. Du kan lägga till färsk gräslök som garnering efteråt om du vill ha ännu mer löksmak.

Vilken är den bästa potatisen för hash browns?

Rödpotatis är den vanligaste potatisen för hashbrown. De blir knaprigare än vaxartade potatisar. Som sagt, du kan fortfarande göra läckra hashbrowns med Yukon guldpotatis om det är vad du har till hands.

Hash browns gjorda med russet potatis

Servera Hash Browns till

Hash Browns är en av våra favoritfrukostsidor. De passar bra med:

Hemgjorda Hash Browns är billiga och lätta att göra och en sådan godbit. Ibland behöver du bara lite ketchup att doppa dem i (de smakar som den bästa delen av pommes frites!). Hur älskar du dina hash browns? Jag skulle älska att höra från dig i kommentarerna.

Det bästa krispiga Hash Browns-receptet

Förberedelsedags: 13 minuter

Tillagningstid: 12 minuter

Total tid: 25 minuter

Stekhash browns med serveringssked

Här är hemligheten för att göra de bästa krispiga Hash Browns – den perfekta frukosttillbehören. Dessa hemgjorda hash browns passar så bra med bacon, ägg och nästan vilken frukost som helst. Detta recept är skrivet för en 10-tums stekpanna.

Författare: Natasha Kravchuk

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$2-$4

Nyckelord:

hash brown recept, hash browns

Kök:

amerikansk

Kurs:

Frukost

Kalorier: 180

Serveringar: 4 människor som tillbehör

 1. Skala och riv potatisen och lägg över i en skål klädd med ostduk. Använd ostduken för att vrida ut så mycket vätska från potatisen du kan (eller krama ur vatten med nävar och klappa torrt med hushållspapper). Strö potatis med lökpulver och rör om för att kombinera.

 2. Värm en stor 10-tums gjutjärnspanna eller nonstick stekpanna på medelvärme och när den är varm (men inte röker), tillsätt 1 msk olja eller baconfett och snurra i 1 msk smör.

 3. Lägg till potatis och bred ut i ett enda lager ca 1/3″ tjockt. Låt potatisen fräsa ostört i 6 minuter på medelvärme eller tills botten är brynt och knaprig (om den mörknar för snabbt, minska värmen).

 4. Strö över toppen med salt och peppar efter smak.

 5. Vänd hash browns. Strö över salt och peppar igen på andra sidan. Om hash browns inte vänds lätt som en enda skiva, använd en pizzaskärare för att skära i halvor eller fjärdedelar och vänd sedan enskilda bitar.

 6. Ringla 1 msk olja eller baconfett runt kanterna och pricka kanterna med smör. Det kommer att smälta under hash browns. Fräs utan omrörning i ytterligare 6 minuter eller tills potatisen är gyllenbrun och knaprig på andra sidan. Ta av från värmen och servera garnerad med gräslök.

Hur mycket potatis ska du använda:

 • 12-tums stekpanna = 1,5 lbs potatis
 • 10-tums stekpanna = 1,25 lb potatis
 • Stekhäll = använd tillräckligt med potatis för att hålla potatisen ca 1/3 tjock

Näringsinnehåll

Det bästa krispiga Hash Browns-receptet

Belopp per portion

Kalorier 180
Kalorier från fett 63

% Dagligt värde*

Fett 7g11 %

Mättat fett 1g6 %

Fleromättat fett 1g

Enkelomättat fett 5g

Kolesterol 1 mg0 %

Natrium 306mg13 %

Kalium 605mg17 %

Kolhydrater 26g9 %

Fiber 2g8 %

Socker 1 g1 %

Protein 3g6 %

Vitamin A 14IU0 %

C-vitamin 8 mg10 %

Kalcium 29mg3 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.Source link

Rate this post

Leave a Reply