Detta tomatbruschettarecept är enkelt, elegant och utomordentligt imponerande när det ställs ut för gäster. Den bygger på de perfekta proportionerna av färska ingredienser för att skapa en ikonisk italiensk aptitretare.

Det här tomatbruschettareceptet är en ikonisk italiensk aptitretare som är enkel och som kommer ihop på några minuter från bara en handfull färska ingredienser, vilket gör det enkelt när det gäller underhållning – oavsett om gästerna eller bara dig själv. Och medan du bara kan slänga några tomater med vitlök och olivolja och kalla det en dag, tycker vi att nedanstående proportioner och överraskningsingredienser är ganska inspirerade. Det borde vara självklart (även om vi säger det ändå) att du vill lita på tomater som är färska från trädgården eller grönsaksmarknaden.– Renee Schettler

VAD ÄR SKILLNADEN MELLAN BRUSCHETTA OCH CROSTINI?

Bruschetta (från bruscare – att steka över kol) och crostini (små rostat bröd) är verkligen, riktigt lika. Rostat bröd, täckt med alla möjliga läckra småbitar från tomater till champinjoner till ost till brunn … vad som helst. Bruschetta behöver inte bara vara tomatbaserad heller. Det är bara den vanligaste iterationen. Vad skillnaden egentligen beror på är storleken på brödet. Bruschetta är vanligtvis gjord av ciabatta eller något bredare, mer rustikt italienskt bröd. Crostini, å andra sidan (mindre) är gjord av en mindre limpa, som liknar en baguette.

  • Kasta oliverna, 1/3 kopp (78 ml) olja, basilika, tomater, salt och peppar i en skål.
  • Värm en grillpanna av gjutjärn över medelhög. Borsta brödskivorna på båda sidor med de återstående 3 matskedar (45 ml) olja. Grilla brödet, vänd en gång, tills det är knaprigt och lätt förkolnat i kanterna, 2 till 3 minuter per sida.
  • Flytta brödet till en skärbräda och gnugga omedelbart ena sidan av varje skiva med den skurna sidan av vitlöken. Toppa varje brödskiva med en knapp 2 msk tomatblandning och ringla om så önskas med olja. Servera omedelbart.

Servering: 1 portion / 3 skivorKalorier: 404 kcalKolhydrater: 42 gProtein: 8 gFett: 24 gMättat fett: 4 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 17 gNatrium: 1012 mgKalium: 24 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 220 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 22 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2015 Saveur Magazine. Foto © 2015 Tidningen Saveur. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag plockade upp vackra arvstomater lördag morgon på bondens marknad. När livet ger dig arvtomater, gör tomatbruschetta. Wow, så enkelt och så gott! Efter min första tugga kunde jag bara få ut glada ljud. Jag älskade min mans reaktion. Han tog en bit och sa: “Det här smakar sommar.”

Vi bjöd in ett par grannar för att njuta av detta med oss. Alla älskade det. Jag vet vad jag köper på bondens marknad på lördag! Jag använde en grillpanna med dubbla brännare i gjutjärn. Efter 3 minuter behövde jag vända på brödskivorna och sedan efter ytterligare 3 minuter tog jag av dem. Detta skulle mata 4 till 6 personer, beroende på hur mycket självkontroll de har.

Denna tomatbruschetta är en snabb, enkel och läcker aptitretare. Att grilla det skivade brödet tog cirka 2 minuter per sida i en väldigt het grillpanna. Jag fick 12 fina skivor från ciabattalimpan. Jag använde ca 2 msk av tomatblandningen per brödskiva. Vitlöken som gnides på det rostade brödet tillförde en nötig och läcker smak.

Beroende på storleken på ciabattalimpan kan du göra 6 till 8 portioner. Det beror verkligen på hur hungriga alla är. Mina testare åt 2 skivor var. Detta är en rustik men sofistikerad aptitretare att servera med ett glas vin. Jag kommer definitivt att göra det igen.

Vilket underbart sätt att använda dessa trädgårdsfärska tomater. Denna tomatbruschetta är ljus, uppfriskande och tillfredsställande i och för sig. Det är den perfekta sommarens aptitretare eller måltid tillsammans med en sallad.

Tidigare när jag har gjort bruschetta, har den haft många ingredienser tillsammans med en hel del förberedelser, mestadels hackning. Inte så med detta recept. Minimala ingredienser översätts till en ren smak med mycket lite förberedande arbete. Bruschettan var klar inom 30 minuter med bara 20 minuters praktiskt arbete.

Jag grillade brödet på vår grill som gav brödet perfekta grillmärken och en rostad konsistens. Detta är perfekt för en sommardag när det är för varmt att laga mat. Den här tomatbruschetan kommer att bli en sommarhäftklammer i mitt hus.

Vilken härlig sommarmys! Med arvegods som skivade tomater och körsbärstomater som kommit ut från vår trädgård nästan varje dag på sistone, var jag sugen på att prova detta tomatbruschettarecept. Jag använde en blandning av båda typerna av tomater (ungefär 1 1 /2 pund) och tyckte att den övergripande presentationen var mycket trevlig. De röda tomaterna, de svarta oliverna och den gröna basilikan gav en fin färgkombination ovanpå de grillade ciabattaskivorna.

Min ciabatta, när den skivades i 1/2-tums tjocka bitar, gjorde 8 snygga skivor. Med själva kolgrillen klar ute grillade vi brödet så här istället för på inomhusgrillpannan. Jag tittade noga på brödet och det tog bara ca 1 1/2 minut per sida, men det beror egentligen bara på vilken värmekälla du har igång. (Jag ville inte att de skulle brännas, så det var bra att vända dem vid det här laget eftersom grillen var ganska varm.) Varje grillad brödskiva toppades sedan med cirka 1/4 kopp tomat-olivblandning. Som en förrätt hade vi 8 skivor toppat bröd att njuta av och de välsmakande godsakerna var ett bra tillbehör till en grillad biff och enkel sidosallad.

Kombinationen av salt och kryddigt med en touch av syra från tomaten och en antydan av vitlök gör denna tomatbruschetta till en vinnare. Vätskorna i receptet – saften från tomaten och olivoljan – mjukar ihop det knapriga brödet lagom mycket om det äts direkt efter servering. Ingen av våra bitar varade tillräckligt länge för att bli fuktig. Du kan göra så många saker med denna bruschetta – toppa den med en härlig fiskbit, lägga till den i en smörgås eller lägga till ost i receptet, bara för att nämna några idéer. Det är så gott att du vill hitta fler sätt att njuta av den här rätten.

Receptet matar mer än de 6 föreslagna portionerna. Mina tomater innan de skärs (och dessa var inte stora tomater, alla 4 bara medelstora) vägde 2 pund. Min limpa ciabatta gjorde 17 skivor, skurna på fördomen. Du kanske vill skaffa en andra limpa om du planerar att servera all topping eftersom varje bit tog cirka 1 1/2 matsked, och är liberal med toppingen. Du kan säkert lägga till mer topping eftersom detta är stjärnan i rätten men det blir lite stökigare att äta ju mer topping du lägger till. En så enkel och enastående rätt. Vi kommer att göra det här ofta.

Source link

Rate this post

Leave a Reply