Dessa tomatchips är ett utmärkt sätt att använda sig av mindre än fantastiska vintertomater eller att förbruka en mängd sommardruftomater.

En masonburk med tomatchips som rinner ut

Dessa krispiga, ugnstorkade druvtomatchips är ett härligt tillskott till en charkuteribräda eller till och med bara ätit som mellanmål. Andra bra idéer för dessa chips är som pålägg till tomat- eller minestronesoppa, eller till och med ovanpå en sallad istället för traditionella krutonger.–Anna Scott

Vanliga frågor om tomatchips

Hur kan jag använda dessa tomatchips?

Förutom att mumsa över handen kan du göra som våra testare föreslår och lägga till dem på en charkuteribräda, tillsammans med ost, med en dopp, som en sallad eller sopppålägg (för lite crunch). Överväg att strö dem över pasta eller hemgjord pizza.

Mina tomater är väldigt saftiga. Kommer de att ta längre tid att torka?

Ja. Ju mer vatteninnehåll i dina tomater, desto längre tid tar det att torka. Du kan hjälpa dem genom att rinna av de skurna tomaterna på hushållspapper i några minuter innan du stoppar in dem i ugnen.

Tomatchips

En masonburk med tomatchips som rinner ut

Dessa knapriga, ugnstorkade tomatchips är ett härligt tillskott till en charkbräda, en oväntad topping för tomat- eller minestronesoppa, ett byte mot traditionella krutonger på en sallad eller till och med ett mellanmål som äts ur handen. De är så bra.

Prep 15 minuter

kock 8 timmar

Total 8 timmar 15 minuter

6 portioner | Gör 1/2 kopp

14 kcal

  • Vrid upp ugnen till 170°F (76°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

  • Skiva tomaterna vertikalt i fjärdedelar från stjälkändan.

    Om dina tomater är saftiga, låt rinna av dem på hushållspapper i några minuter innan de gräddas efter att de skurits.

  • Ordna skivorna på den förberedda bakplåten med snittsidan uppåt, se till att bitarna inte överlappar varandra.

  • Koka tills tomaterna är helt torra och inte böjliga, 7 1/2 till 10 timmar.

  • Strö över havssalt, om så önskas.

Servering: 1delKalorier: 14kcal (1 %)Kolhydrater: 3g (1 %)Protein: 1g (2%)Fett: 1g (2%)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 4mgKalium: 187mg (5 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2%)Vitamin A: 657IU (13 %)C-vitamin: 11mg (13 %)Kalcium: 8mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 februari 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply