Ta in mängden av säsongsbetonade örter och grönsaker i detta Tomatmozzarellasallad!
Saftiga tomater, smörmjuk mozzarella och söt rödlök slängs i en hemgjord dressing och redo att serveras!

Färsk tomatmozzarellasallad
- Färgglada, krispiga, hälsosamt och gott!
- Tomatmozzarellasallad är en rejäl tillbehör eller gör den till en huvudrätt genom att lägga till grillad kyckling eller räkor!
- Välj en mängd olika tomater! Få fräscha från trädgården Beefsteaks eller Romas eller en mängd färgglada körsbärs- och druvtomater som varierar i färg från rött till gult, till och med orange och lila!
- Detta förberedande recept kan göras en dag i förväg och slängde med dressingen precis innan servering.
Vad finns det i tomatmozzarellasallad?
Påminner om en Caprese-sallad, detta är en favoritlunch eller tillbehör bredvid en biffmiddag!
Tomater – Tärnade, färska tomater är det bästa valet, men vilken sort eller sort som helst (eller färg!) av tomater fungerar. Gör en ny sallad varje gång genom att byta tomatfärger och storlekar!
Mozzarella – Färsk mozzarella är mycket mjuk och blöt med en smörig, krämig smak. Bocconcini-bollar (eller mozzarellabollar) är det bästa valet i detta recept. Om de är stora, kub eller halva dem.
Klä på sig – Allt som behövs är en handfull skafferiingredienser för en enkel vinägrettdressing. Olivolja, balsamico, Dijon och lite kryddor! Ringla över lite balsamicoglasyr om du vill.
Du kanske inte behöver all dressing. Förvara den i en masonburk eller cruet i upp till 3 dagar i kylen.

Hur man gör tomat- och mozzarellasallad
- Skiva eller hacka tomaterna.
- Blanda ingredienserna till dressingen i en burk med tättslutande lock och skaka väl. Kyl tills den ska användas.
- Lägg alla salladsingredienser i en stor skål. Skaka dressingen och släng i en sallad, använd precis tillräckligt för att täcka.
- Garnera med färska blad av basilika eller hemgjorda krutonger, crostini, eller lägg till en sida av vitlöksbröd.
Variationer
- Byt ut mozzarellan mot rakad parmesan, smulad fetaost eller bleuostsmulor.
- Skivad avokado, gurka, ärtor, Kalamata-oliver och till och med skivad mandel kan läggas till.
- Tillsätt en eller två matsked färdig pesto i dressingen (eller använd en balsamvinägrett om du har en till hands)!

Vad ska man servera med tomatmozzarellasallad?
Servera tillsammans med dessa andra italienskinspirerade huvudrätter! Ugnsbakade kycklingbröst, örtfilé eller lite spaghetti carbonara.
Matrester?
Om du planerar för rester, håll dressingen fräsch för att hålla salladen knaprig.
Förvara överbliven tomatmozzarellasallad i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. Låt rinna av och tillsätt färsk romansallat om det behövs.
Fler sommarsalladsrecept
Har du gjort denna tomatmozzarellasallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Tomatmozzarellasallad
Tomatmozzarellasallad är laddad med mogna saftiga tomater, smörig färsk mozzarella och tunt skivad lök och sedan slängd med en hemgjord dressing!
-
Om du använder druv- eller körsbärstomater, skär dem på mitten. Om du använder större tomater, skär dem i lagom stora bitar.
-
Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk. Skaka väl och ställ åt sidan.
-
Lägg alla ingredienser i en stor salladsskål, skaka dressingen igen om den separeras och blanda med sallad.
-
Ringla över balsamicoglasyr om så önskas. Garnera med färska basilikablad.
Ingredienser kan förberedas i förväg och kläs strax före servering.
Kalorier: 339 | Kolhydrater: 12g | Protein: 15g | Fett: 27g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 14g | Kolesterol: 45mg | Natrium: 378mg | Kalium: 551mg | Fiber: 3g | Socker: 7g | Vitamin A: 9448IU | C-vitamin: 19mg | Kalcium: 333mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



