Ta in mängden av säsongsbetonade örter och grönsaker i detta Tomatmozzarellasallad!

Saftiga tomater, smörmjuk mozzarella och söt rödlök slängs i en hemgjord dressing och redo att serveras!

tomatmozzarellasallad i en skål med balsamvinklad på toppen

Färsk tomatmozzarellasallad

  • Färgglada, krispiga, hälsosamt och gott!
  • Tomatmozzarellasallad är en rejäl tillbehör eller gör den till en huvudrätt genom att lägga till grillad kyckling eller räkor!
  • Välj en mängd olika tomater! Få fräscha från trädgården Beefsteaks eller Romas eller en mängd färgglada körsbärs- och druvtomater som varierar i färg från rött till gult, till och med orange och lila!
  • Detta förberedande recept kan göras en dag i förväg och slängde med dressingen precis innan servering.

Vad finns det i tomatmozzarellasallad?

Påminner om en Caprese-sallad, detta är en favoritlunch eller tillbehör bredvid en biffmiddag!

Tomater – Tärnade, färska tomater är det bästa valet, men vilken sort eller sort som helst (eller färg!) av tomater fungerar. Gör en ny sallad varje gång genom att byta tomatfärger och storlekar!

Mozzarella – Färsk mozzarella är mycket mjuk och blöt med en smörig, krämig smak. Bocconcini-bollar (eller mozzarellabollar) är det bästa valet i detta recept. Om de är stora, kub eller halva dem.

Klä på sig – Allt som behövs är en handfull skafferiingredienser för en enkel vinägrettdressing. Olivolja, balsamico, Dijon och lite kryddor! Ringla över lite balsamicoglasyr om du vill.

Du kanske inte behöver all dressing. Förvara den i en masonburk eller cruet i upp till 3 dagar i kylen.

två träskedar som serverar en tomatmozzarellasallad i en vit skål

Hur man gör tomat- och mozzarellasallad

  1. Skiva eller hacka tomaterna.
  2. Blanda ingredienserna till dressingen i en burk med tättslutande lock och skaka väl. Kyl tills den ska användas.
  3. Lägg alla salladsingredienser i en stor skål. Skaka dressingen och släng i en sallad, använd precis tillräckligt för att täcka.
  4. Garnera med färska blad av basilika eller hemgjorda krutonger, crostini, eller lägg till en sida av vitlöksbröd.

Variationer

  • Byt ut mozzarellan mot rakad parmesan, smulad fetaost eller bleuostsmulor.
  • Skivad avokado, gurka, ärtor, Kalamata-oliver och till och med skivad mandel kan läggas till.
  • Tillsätt en eller två matsked färdig pesto i dressingen (eller använd en balsamvinägrett om du har en till hands)!
pläterad tomatmozzarellasallad

Vad ska man servera med tomatmozzarellasallad?

Servera tillsammans med dessa andra italienskinspirerade huvudrätter! Ugnsbakade kycklingbröst, örtfilé eller lite spaghetti carbonara.

Matrester?

Om du planerar för rester, håll dressingen fräsch för att hålla salladen knaprig.

Förvara överbliven tomatmozzarellasallad i en försluten behållare i kylen i upp till 3 dagar. Låt rinna av och tillsätt färsk romansallat om det behövs.

Fler sommarsalladsrecept

Har du gjort denna tomatmozzarellasallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

tomatmozzarellasallad i en skål med balsamvinklad på toppen

5 från 9 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Tomatmozzarellasallad

Tomatmozzarellasallad är laddad med mogna saftiga tomater, smörig färsk mozzarella och tunt skivad lök och sedan slängd med en hemgjord dressing!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 0 minuter

Total tid 10 minuter

  • Om du använder druv- eller körsbärstomater, skär dem på mitten. Om du använder större tomater, skär dem i lagom stora bitar.

  • Blanda alla ingredienser till dressingen i en burk. Skaka väl och ställ åt sidan.

  • Lägg alla ingredienser i en stor salladsskål, skaka dressingen igen om den separeras och blanda med sallad.

  • Ringla över balsamicoglasyr om så önskas. Garnera med färska basilikablad.

Du kanske inte behöver all dressing till denna sallad. Förvara resterande dressing i kylen i upp till 3 dagar.
Ingredienser kan förberedas i förväg och kläs strax före servering.

5 från 9 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 339 | Kolhydrater: 12g | Protein: 15g | Fett: 27g | Mättat fett: 9g | Fleromättat fett: 2g | Enkelomättat fett: 14g | Kolesterol: 45mg | Natrium: 378mg | Kalium: 551mg | Fiber: 3g | Socker: 7g | Vitamin A: 9448IU | C-vitamin: 19mg | Kalcium: 333mg | Järn: 2mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sallad
Kök amerikansk
Tomatmozzarellasallad i en skål med skrift
närbild av tomatmozzarellasallad med skrift
pläterad tomatmozzarellasallad med en titel
Tomat Mozzarella Sallad ingredienser i en skål och pläterad skål med en titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply