Detta färgstarka, läckra och hälsosamma tomat avokado sallad recept är det bästa sättet att ta vara på säsongens färska grönsaker!

Saftiga tomater, färsk avokado och skivad lök slängs med den enklaste dressingen. Det här receptet är det perfekta “less is more” med lite förberedelser, få ingredienser och massor av färskt!

Vi älskar att enkelheten i detta recept låter smaken av ingredienserna lysa!

pläterad tomat avokadosallad

En smakrik avokadosallad

  • Denna sallad är perfekt att ta med till picknick, fest och grillfest eftersom den är både fräsch och god.
  • Låt inte de enkla ingredienserna lura dig, det har en stor smak!
  • Laddad med super hälsosam avokado och tomater, detta recept har plats för extra tillägg som grönsaker, kött och ost.
Avokadosallad i en vit skål med koriander

Ingredienser & variationer

Avokado – Krämig, smörig avokado finns tillgänglig året runt. Påskynda mognadsprocessen genom att lägga dem i en papperspåse med ett äpple eller en banan.

Skär avokadon på mitten och ta bort gropen. Skjut försiktigt en skalkniv genom köttet på varje halva vertikalt i ½” kolumner och upprepa skärningen horisontellt. Detta gör små rutor. Skopa ur den tärnade avokadon med en sked. Kasta med citron- eller limejuice för att förhindra att avokadon blir brun (oxidation).

Tomater – Körsbärs- eller druvtomater ger den här rätten mer visuellt tilltalande, men alla färska tärnade tomater duger! Röda, gula, orange och lila tomater ger denna sallad en unik och färgstark look!

Lök – Rödlök lägger till en söt snaps till salladen, men skivad salladslök kan fungera också!

Tillägg – Marinerade kronärtskockshjärtan, skivad gurka, små tärningar av mozzarella eller smulad fetaost, majskärnor, avrunna svarta bönor, hackad spenat, krutonger eller crostini kan göra denna sallad ny varje gång!

Hur man gör tomat avokadosallad

  1. Förbered tomater, lök och tärnad avokado; blanda med limejuice.
  2. Tillsätt resterande ingredienser (och eventuella tillägg) och rör om försiktigt.
  3. Låt stå 5 – 10 minuter innan servering.

Servera tillsammans med någon av dessa huvudrätter som grillade kycklinglår, kalkonburgare, köttfärslimpa eller några sidor som sauterade gröna bönor eller rostade regnbågsmorötter.

Avokadosallad i en vit skål med en serveringssked

Hur man hindrar avokado från att bli brun

Precis som äpplen och bananer kommer en avokado att oxidera och bli brun när den utsätts för luften (såvida du inte skär och äter den inom några minuter som när du gör avokadotoast). För att hålla din avokadosallad snygg, här är några tips!

  • Skär inte avokadon i förväg (andra ingredienser inklusive dressing kan göras i förväg)
  • Förbered avokadon sist så att den skärs strax före servering
  • Lägg till någonting surt till avokadon. Detta kommer att förhindra att cellerna exponeras för luften och bevara deras färg.
  • Syror: citronsaft, limejuice eller någon form av vinäger!

Förvaring av tomat avokadosallad

Förvaras i kylen i upp till 2-3 dagar. Rör om och tillsätt lite extra limejuice och färsk koriander.

Tomatavokadosallad kan inte frysas, men den kan fräschas upp genom att lägga till nya tomater och avokado eller genom att lägga till kokt och kyld pasta som penne, bowtie eller makaroner.

Mer avokadosallader

Har du gjort denna tomatavokadosallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad tomat avokadosallad

5 från 10 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Tomatsallad avokado

Denna sallad är fylld med avokado, tomater, rödlök och koriander för att skapa en fräsch sommarsmak!

Förberedelsedags 15 minuter

Vilotid 5 minuter

Total tid 20 minuter

Författare Spendera med Pennies DL

  • Skär tomater och lök. Avsätta.

  • Skär avokadon på mitten, ta bort gropar och tärna. Pressa färsk lime över avokado och blanda försiktigt för att kombinera.

  • Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt.

  • Låt stå 5-10 minuter innan servering.

Förvara i en lufttät burk i kylen i 2 dagar.
Häll ev vätska innan servering. Rör om och tillsätt lite extra limejuice och färsk koriander.

5 från 10 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 331 | Kolhydrater: 20g | Protein: 4g | Fett: 29g | Mättat fett: 4g | Natrium: 21mg | Kalium: 940mg | Fiber: 11g | Socker: 4g | Vitamin A: 650IU | C-vitamin: 38,9mg | Kalcium: 36mg | Järn: 1.4mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Lunch, sallad
Kök amerikansk
skål avokadosallad med en titel
närbild av avokadosallad med skrift
Avokadosallad i en skål med skrift
ingredienser i en skål för att göra avokadosallad och pläterad skål med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply