Detta färgstarka, läckra och hälsosamma tomat avokado sallad recept är det bästa sättet att ta vara på säsongens färska grönsaker!
Saftiga tomater, färsk avokado och skivad lök slängs med den enklaste dressingen. Det här receptet är det perfekta “less is more” med lite förberedelser, få ingredienser och massor av färskt!
Vi älskar att enkelheten i detta recept låter smaken av ingredienserna lysa!

En smakrik avokadosallad
- Denna sallad är perfekt att ta med till picknick, fest och grillfest eftersom den är både fräsch och god.
- Låt inte de enkla ingredienserna lura dig, det har en stor smak!
- Laddad med super hälsosam avokado och tomater, detta recept har plats för extra tillägg som grönsaker, kött och ost.

Ingredienser & variationer
Avokado – Krämig, smörig avokado finns tillgänglig året runt. Påskynda mognadsprocessen genom att lägga dem i en papperspåse med ett äpple eller en banan.
Skär avokadon på mitten och ta bort gropen. Skjut försiktigt en skalkniv genom köttet på varje halva vertikalt i ½” kolumner och upprepa skärningen horisontellt. Detta gör små rutor. Skopa ur den tärnade avokadon med en sked. Kasta med citron- eller limejuice för att förhindra att avokadon blir brun (oxidation).
Tomater – Körsbärs- eller druvtomater ger den här rätten mer visuellt tilltalande, men alla färska tärnade tomater duger! Röda, gula, orange och lila tomater ger denna sallad en unik och färgstark look!
Lök – Rödlök lägger till en söt snaps till salladen, men skivad salladslök kan fungera också!
Tillägg – Marinerade kronärtskockshjärtan, skivad gurka, små tärningar av mozzarella eller smulad fetaost, majskärnor, avrunna svarta bönor, hackad spenat, krutonger eller crostini kan göra denna sallad ny varje gång!
Hur man gör tomat avokadosallad
- Förbered tomater, lök och tärnad avokado; blanda med limejuice.
- Tillsätt resterande ingredienser (och eventuella tillägg) och rör om försiktigt.
- Låt stå 5 – 10 minuter innan servering.
Servera tillsammans med någon av dessa huvudrätter som grillade kycklinglår, kalkonburgare, köttfärslimpa eller några sidor som sauterade gröna bönor eller rostade regnbågsmorötter.

Förvaring av tomat avokadosallad
Förvaras i kylen i upp till 2-3 dagar. Rör om och tillsätt lite extra limejuice och färsk koriander.
Tomatavokadosallad kan inte frysas, men den kan fräschas upp genom att lägga till nya tomater och avokado eller genom att lägga till kokt och kyld pasta som penne, bowtie eller makaroner.
Mer avokadosallader
Har du gjort denna tomatavokadosallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Tomatsallad avokado
Denna sallad är fylld med avokado, tomater, rödlök och koriander för att skapa en fräsch sommarsmak!
-
Skär tomater och lök. Avsätta.
-
Skär avokadon på mitten, ta bort gropar och tärna. Pressa färsk lime över avokado och blanda försiktigt för att kombinera.
-
Tillsätt resterande ingredienser och rör försiktigt.
-
Låt stå 5-10 minuter innan servering.
Häll ev vätska innan servering. Rör om och tillsätt lite extra limejuice och färsk koriander.
Kalorier: 331 | Kolhydrater: 20g | Protein: 4g | Fett: 29g | Mättat fett: 4g | Natrium: 21mg | Kalium: 940mg | Fiber: 11g | Socker: 4g | Vitamin A: 650IU | C-vitamin: 38,9mg | Kalcium: 36mg | Järn: 1.4mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



