Det här receptet med kryddnejlika tomatsoppa innehåller en punch av krämig och kryddig kryddnejlika-parfymerad magi. Det är varmt, och jag menar varmt, inte bara kryddigt varmt.

Kryddnejlika infunderad tomatsoppa Puffiga lock-Ilda

Jag hade inga ugnssäkra soppskålar. Det jag hade var ramekins, en kakform med lite större diameter och 30 minuters sjudande soppa. Det gav mig tid för lite infall. Jag skar ut blomformade smördegsrundor och markerade mitten med en hel kryddnejlika. Mjölk plus ägg tvätt var perfekt för bakverk. Jag skulle dock rekommendera bara ägg för kanten på skålen eller ramekin innan du applicerar smördegen. Några av mina föll i ramekin. Detta hade förmodligen inte hänt med den fyrkantiga smördegen som används i receptet, men ifall du också hinner med lite “jazz-up”.

Honungs- och kryddnejlikasmaken var definitivt där men inte i ditt ansikte som du kan förvänta dig. Precis tillräckligt för att göra det till en speciell tomatsoppa. Smör och puttrade tomater är alltid en vacker match och tjockleken på soppan kan justeras med lite mer kycklingbuljong. Jag använde 1/2 kopp mer och jag skulle rekommendera detta jämfört med att minska mjölet. Mjöltillsatsen gav i början en sammetslen och krämig konsistens som motiverade frekvent omrörning men ändå ledde till en rik och glansig finish. Mixern bidrog också till den krämiga glansen av denna soppa och det sparade också på rengöring. Justeringarna handlar egentligen om personliga preferenser. Min återgivning var perfekt för mig och min familjs smakprovare.

Source link

Rate this post

Leave a Reply