Tonfisksallad med ägg kombinerar det bästa av två salladsvärldar!
En krämig salladsblandning av tonfisk och kokt ägg blandas med knaprig selleri i en söt/smaklig dressing av senap och söt relish! Vem säger att man inte kan få allt (i en sallad)?

En kombination av 2 favoriter!
- Varför välja en när du kan göra båda? Detta recept kombinerar en tonfisksallad med äggsallad för att skapa en smakpackad sallad.
- Knasiga selleribitar möter välsmakande senap och söt saltgurka som tar denna sallad från vanlig till extraordinär!
- Servera den över sallad, i wrap eller som smörgås.
- Gör i förväg och låt smakerna blandas ännu mer, det håller i upp till 3 dagar.

Ingredienser i tonfiskäggsallad
Tonfisk – Det spelar ingen roll om tonfisken packas i olja eller vatten eftersom den kommer att rinna av. Flinga tonfisken med en gaffel innan du blandar ner den i salladen.
Ägg – Du behöver kylda hårdkokta ägg i detta recept. Jag brukar ha en liten skål i kylen för snabba måltider. Prova antingen luftkokta ägg, idiotsäkra hårdkokta ägg eller gör enkla Instant Pot-ägg.
Klä på sig – Majonnäs, senap och relish ger bra smak till blandningen. Grekisk yoghurt kan bytas ut mot majonnäsen för en tjockare sallad med färre kalorier.
Variationer – Lek med andra smaktillsatser som sriracha, eller prova honungssenapssås, eller till och med en skvätt hemgjord ranchdressing kommer att skapa en ny salladsskapelse varje gång!
Extra – Lägg till din favorit makaronepasta eller hackade grönsaker för att fylla detta recept och gör det till en enkel sommarrätt eller huvudrätt! Vi gillar armbågsmakaroner eller skalformer som den krämiga dressingen kan klänga fast vid. Om du lägger till pasta, kanske du vill dubbla dressingen.




Hur man gör tonfisksallad med ägg
- Dela kylda hårdkokta ägg på mitten, ta bort äggulorna och hacka vitan.
- Mosa äggulor med majonnäs tills den är slät, senap och smaka i en stor skål.
- Tillsätt resterande ingredienser inklusive den hackade äggvitan per recept nedan. Rör om väl och servera som du vill.

Hur man serverar tonfisksallad med ägg
- Lågkalori: Över en bädd av krispiga salladsblad, i gurka eller i en zucchinibåt
- Som mellanmål: På Ritz kex, crostini eller bagelchips
- Smörgås: Mellan rostat vitt bröd och cheddarostskivor
- Tänk på det: Inuti urholkade tomater eller avokado

Förvaring av tonfiskäggsallad
Förvara överbliven tonfiskäggsallad i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rör om innan användning. Majonnäsbaserade sallader fryser inte så bra, men den här salladen är så enkel att göra, det är bara att börja fräscht!
Fler smörgåsar vi älskar
Gjorde du denna tonfiskäggsallad? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

Tonfisk ägg sallad
En krämig & krispig kombination av två klassiker!
-
Skär ägg på mitten. Ta bort äggulorna och finhacka vitorna.
-
Mosa äggulorna med majonnäs, senap, relish, dill och salt och peppar efter smak.
-
Tillsätt resterande ingredienser och rör om väl.
-
Servera på bröd eller över sallad.
Se till att äggen är kylda. Använd valfri metod för att tillaga dem, vår favorit är i fritösen vid 250°F i 17 minuter för stora ägg (inget vatten behövs).
Byt ut en del av majonnäsen mot grekisk yoghurt för att minska kalorierna något.
Överbliven tonfiskäggsallad kan förvaras i en täckt behållare i kylen i upp till 3 dagar. Rör om innan servering igen.
Kalorier: 381 | Kolhydrater: 3g | Protein: 13g | Fett: 35g | Mättat fett: 6g | Kolesterol: 156mg | Natrium: 538mg | Kalium: 164mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 334IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 37mg | Järn: 2mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



