Tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar är en fräsch och hälsosam version av den allestädes närvarande tonfisksalladen som vi alla har upplevt, och ett utmärkt sätt att införliva billig konserverad fisk i din kost. Fräschare smaker och hälsosamma ingredienser gör det till ett nöje att äta på vilket sätt du vill. Vi är en del av en skopa ovanpå en sval bädd av sallad.

Vi har gjort Medelhavslivsstilen – med sin betoning på havet, solen, familjen, vännerna och, avgörande, maten som hyllar alla dessa saker – till mitten av våra liv.

Vår familj har alltid varit besatt av mat. Våra liv kretsar faktiskt kring det. Vi delar också en passion för att ta emot vänner i våra hem och visa kärlek genom att ge dem mat. Recept som vår tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar passar perfekt till den etosen..–Chloe, Olivia och Nicholas Tsakiris

Vanliga frågor om tonfisksallad med grekisk yoghurt

Hur ska man servera denna sallad?

Hur som helst så njuter du vanligtvis av en tonfisksallad. Stapla det ovanpå flerkornsbröd och servera det som en smörgås med öppet ansikte, eller ös upp det i salladsblad, eller njut av det med kex.

Hur ska tonfisksallad förvaras?

Tonfisksallad bör förvaras i en täckt behållare i kylen. Det kommer att hålla i upp till 3 dagar.

Vad kan jag ersätta grekisk yoghurt?

Om du inte har någon grekisk yoghurt kan du göra denna nyttiga tonfisksallad med vanlig yoghurt. För en krämigare variant, prova att byta i gräddfil eller creme fraîche.

  • I en liten skål, kombinera alla ingredienser och rör ihop. Servera, inklämd mellan brödskivor eller staplade ovanpå kex.

Tonfisksmältvariation

För att förvandla detta till en tonfisksmälta, sätt på ugnen för att steka. Skiva valfritt bröd, pensla båda sidorna av skivorna med olivolja och lägg på en bakplåt med aluminiumfolie. Lägg en rejäl skopa av tonfisksalladen på varje brödskiva. Toppa med valfri ost (feta och halloumi är bra alternativ). Stek tills osten börjar få färg, 5 till 7 minuter. Servera varm.

Servering: 1 serveringKalorier: 70 kcalKolhydrater: 2 gProtein: 1 gFett: 7 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 5 gKolesterol: 1 mgNatrium: 114 mgKalium: 22 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 82 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 41 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Chloe, Olivia och Nicholas Tsakiris. Foto © 2021 Romas Foord. Alla rättigheter förbehållna.


Recepttestares recensioner

Tonfisksallad med kapris, yoghurt och Zaatar avbildad i en grön bladformad skål på ett träbord.

Denna nyttiga tonfisksallad med kapris är ett av de där recepten som helt överträffade förväntningarna! Det är löjligt enkelt och gjort med skafferiingredienser, men har ändå en komplex, intressant smak. Allt samtidigt som de lyckades verka “fancy” nog att servera till gästerna till lunch.

Min kusin och jag njöt av denna härliga tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar så mycket att jag gör den igen till lunch idag. Ingen majonnäs gör det så mycket lättare att servera utomhus en varm sommardag.

Smakerna ger en subtil men ändå distinkt kraft och är lätt att anpassa för att passa just din smak. Oliver skulle också vara ett härligt tillskott!

En färgglad tonfisksallad med kapris, yoghurt och Za'atar på ett vitt serveringsfat med tonfisk i en skål till vänster och sallad, tomater och sparris till höger.

Jag är alltid glad att läsa och att prova en verkligt kreativ inriktning på en häftklammer i köket. Denna Medelhavs-/Mellanösternanpassning av traditionell tonfisksallad var bara fantastisk; lätt nog att förbereda, men ändå innovativ nog för att verkligen ta det till en annan nivå.

Spoiler alert: det finns INGEN MAJONNAIS. Ingen! Ofta till det traditionella har vi lagt till örter, citrus och olika grönsaker, men majonnäs har alltid varit närvarande. Inte den här gången. Za’atar och yoghurt var perfekt.

Jag serverade den med en härlig grönsallad, smulad fetaost och färsk trädgårdsbasilika. Ikväll smälter tonfisk på fullkornsbröd med jerseytomater och färsk majs.

Denna beredning av tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar var en fantastisk avgång och lite fancy i smaken. Jag älskade det.

Denna tonfisksallad med grekisk yoghurt recept är definitivt en djurhållare. Det var gott och lätt att göra. Jag lade tonfisken på en brödskiva som penslats med vitlöksolja, toppade den med halloumiost och stekte den i 7 minuter. Utsökt!

Om du har vuxit upp med tonfisksallad som lunchprodukt större delen av ditt liv, tror du förmodligen att du kan alla sätt att göra det i vuxen ålder. Men det här receptet på tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar tar en vändning utanför våra gränser, och det tar mig direkt till ett sommarminne i tonåren, där en fiskmacka i rulle eller bulle var en strand behandla vid havspoolerna som min värdfamilj tog mig till som utbytesstudent. Bonus – ingen sand krävs.

Den oljepackade tonfisken är en del, den salthaltiga kaprisen som förstärker havet, ljusstyrkan i vinägern som står för min vanliga dijon- och citronbehandling, och den krämiga men syrliga konsistensen av yoghurt i grekisk stil avslutar jobbet tillsammans med za’ atar. Ingen kommer att sakna majonnäs i denna beredning.

Detta är lunch på 10 minuter för två personer, inklusive tid att skiva och rosta en baguette eller skiva mogna tomater om sommaren är klara – tummen upp vinnande kombination för oss båda.

Za’atar-receptet gör cirka 1/2 en kopp, men oroa dig inte – du kommer att hitta det praktiskt på allt från avokadotoast till pasta (och det här måste vara den tredje satsen jag har gjort i år).

Jag är alltid på jakt efter en ny tonfisksalladsreceptvariant för att förgylla lunchtid, jag blev väldigt nöjd med detta recept på tonfisksallad med grekisk yoghurt, kapris och za’atar. Ingen malning av grönsaker och örter, den förlitar sig på skafferihäftklamrar jag alltid har till hands och tar mindre än 5 minuter att montera. Kanske längre om du provar tonfisksmältvarianten, som jag varmt rekommenderar.

Vi toppade rostat bröd med tonfisk, strös över bitar av nysmulad fetaost och stekte tills de var gyllene. Kommer att göra en återkommande måltid vid vårt bord.

Jag var så exalterad över att prova detta recept eftersom jag älskar tonfisk och jag har aldrig ätit za’atar. Det var en så ljus och fräsch version av klassisk tonfisksallad. Jag utelämnade den extra olivoljan eftersom min tonfisk var mycket fet från burken. Annars gjorde receptet enligt anvisningarna och serverade med hackade tomater.

Kommer definitivt att lägga till denna tonfisksallad med kapris i min måltidsrotation – det är den perfekta enkla lunchen för en superhet sommardag.

Source link

Rate this post

Leave a Reply