Detta tonfisksalladsrecept är en vinnare och det blir inte enklare! Den är laddad med flagig tonfisk, krämig avokado, skarpa gröna äpplen och knaprig mandel – kombinationen av smaker och texturer gör denna tonfisksallad helt oemotståndlig!

Tonfisksallad serveras med kex

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Varför vi älskar det här receptet:

Detta är helt klart det bästa receptet för tonfisksallad jag har provat. Min syster Anna var geniet bakom detta recept och ringde mig för att dela. Jag rusade till hennes hus för att smaka… och den smaken förvandlades till en hel skål. Denna sallad är fräsch, laddad och läcker; på ett “jag kan inte sluta äta det” typ sätt.

Det överraskande tillägget av grönt äpple och avokado skapar en fin kontrast mellan den krispiga syrligheten och den läckra krämigheten. Det är en seriös kemi på gång i denna sallad! Om du älskar tonfiskrecept, kolla in vår avokadotonfisksallad.

Färskblandad tonfisksallad

Vad ingår i tonfisksallad?

Detta tonfisksalladsrecept är den förhöjda versionen av klassisk tonfisksallad med tillsats av äpple, avokado och rostad mandel. Detta kan bara bli ditt favoritrecept för tonfisk. Du kommer behöva:

  • Tonfisk på burk – huvudingrediensen är ett skafferi. Vi använde tonfisk i vatten men konserverad tonfisk i olja kommer att fungera, se bara till att den är väldränerad.
  • Grönt äpple – tärnade gröna äpplen ger en knaprig tugga till detta och gör att salladen smakar så fräsch. Om du inte har äpplen kan du ersätta selleri med en mer traditionell tonfisksallad.
  • Avokado – tillsätt krämighet och smak så att du kommer undan med att använda mindre majonnäs.
  • Rostade mandlar – lägg till fin konsistens och crunch. Man kan lätt utelämna mandel om man inte har den till hands.
  • Citron juice – använd färsk citronsaft för bästa smak och undvik koncentrat. Om du inte har citroner till hands, försök ersätta med ½ msk dijonsenap.

Ingredienser för tonfisksallad: kom ihåg äpplena, mandeln och avokadon

Hur man gör tonfisksallad

  1. Rosta dina mandlar på en torr stekpanna tills gyllenbrun. Ta bort dem och låt svalna något.
  2. Häll av tonfisken. Jag öppnar locket och trycker ner det ordentligt över tonfisken för att rinna av så mycket vatten som mina gigantiska muskler (inte) kan pressa ut. Om din tonfisk är för blöt blir din sallad blöt = nej.
  3. Kombinera allt i en stor bunke och tillsätt en nypa svartpeppar och citronsaft efter smak.

Ingredienser för färsk tonfisksallad i en skål innan du blandar

Proffstips: Tonfisksallader som förvaras på rätt sätt kan hålla sig fräscha i kylen i 3 till 5 dagar. Eftersom du arbetar med fisk och majonnäs, låt inte rätten stå utanför kylen för länge.

Så här serverar du tonfisksallad:

Denna sallad är en mångsidig rätt som kan serveras på otaliga sätt! Några av mina favoritsätt att servera detta recept på är:

  • Tonfiskmackor med mjukt bröd
  • Bred tonfisksallad på knaperstekt bröd
  • Tonfisksallad sveper in i en tortilla eller pitabröd wrap
  • För lågkolhydratalternativ, överväg att servera i en salladswrap eller i en halverad avokado
  • Som dipp med kex eller tortillachips

Tonfisksallad serveras med kex

Fler enkla salladsrecept

Recept på tonfisksallad

Förberedelsedags: 10 minuter

Tillagningstid: 3 minuter

Total tid: 13 minuter

Tonfisksallad serveras med kex

Tonfisksallad laddad, med fläckig konserverad tonfisk, krämig avokado, skarpa gröna äpplen och knaprig mandel – kombinationen av smaker och texturer gör detta helt oemotståndligt!

Författare: Natasha från toppratter.se

Kurs:

Lunch, sallad

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

hälsosam tonfisksallad, tonfisksallad

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$6-$8

Kalorier: 209

Serveringar: 8 serveringar

  • 20
    uns
    tonfisk i vatten, (fyra, 5-oz burkar), väl dränerad.
  • 1
    medium lök, 1 1/3 kopp fint tärnad
  • 1
    medium granny smith äpple, kärnade och tärnade
  • 1
    avokado, urkärnade, skalade och tärnade
  • 3/4
    kopp
    riktig majonnäs, eller tillsatt efter smak
  • 1/2
    tsk
    färsk citronsaft, eller efter smak
  • 1/2
    kopp
    skivad mandel eller hackade valnötter, rostat
  • 1/8
    tsk
    svartpeppar, eller efter smak
  1. Rosta nötter i torr stekpanna tills de är gyllene. Ta bort från värmen och svalna något.

  2. För att rinna av tonfisken öppnar jag locket och trycker ner det ordentligt över tonfisken för att rinna av så mycket vatten som jag kan pressa ur. Om din tonfisk är för blöt blir din sallad blöt.

  3. Kombinera alla ingredienser i en stor mixerskål och tillsätt en nypa svartpeppar och 1/2 tsk citronsaft, eller efter smak. Tillsätt majonnäs efter smak.

Näringsinnehåll

Recept på tonfisksallad

Belopp per portion

Kalorier 209
Kalorier från fett 144

% Dagligt värde*

Fett 16g25 %

Mättat fett 3g19 %

Kolesterol 34mg11 %

Natrium 309mg13 %

Kalium 147mg4 %

Kolhydrater 1g0 %

Fiber 1g4 %

Socker 1 g1 %

Protein 14g28 %

Vitamin A 54IU1 %

C-vitamin 1 mg1 %

Kalcium 17 mg2 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

Om du gör det här receptet skulle jag gärna se bilder på dina skapelser på Instagram, Facebook och Twitter! Hashtag dem #natashaskitchen

SÅ BRA!  Denna tonfisksallad är enkel och hälsosam.  Den överraskande hemliga ingrediensen i denna tonfisksallad gör den så beroendeframkallande.  Prova detta eftersom ostliknande tonfisk smälter!





Source link

Rate this post

Leave a Reply