Torsades au chocolat är en mycket älskad vaniljsås och chokladfyllda bakverk från Frankrike. Flakig smördeg snurrar runt en fyllning av krämig vaniljsås och smält mörk choklad. De är perfekta för frukost, efter skolan, eftermiddagskaffe, you name it.

Anpassad från Mardi Michels | Fransk mat för alla | MLM Publications, 2021

Det är sådana här saker som alltid fångar mitt öga på bageriet när jag bara ska hämta bröd. Oundvikligen kommer en att ta sig in i min beställning och avnjutas som frukost eller till mitt på morgonen – de är så goda att jag vet inte om jag skulle kunna vänta tills l’heure du goûter (tetid). Oroa dig inte om dina vändningar är lite missformade första gången du gör dem – övning ger färdighet. Ja, jag ger dig tillåtelse att göra dessa mer än en gång för att få dem helt rätt!—Mardi Michels

Vanliga frågor om chokladbakelse Twists

Hur undviker jag att bakverken blir blöta?

Vaniljsåsfyllda smördegs värsta fiende är tiden. Dessa avnjuts bäst dagen de görs eftersom de sakta kommer att förlora sin vackra, krispiga, fläckiga och bli trés blöt över natten.

Måste smördegsdegen vara kall?

För att behålla de lätta, flagnande lagren måste du förhindra att smöret smälter. Smöret är det som hjälper till att skapa alla dessa underbara lager i ugnen, genom att smälta och lämna luftfickor. Om du märker att din smördeg blir för varm när du arbetar med den, ställ bara in den i kylen igen tills den svalnar tillräckligt.

Kan jag göra smördeg själv?

Såklart du kan. På internet kan du göra nästan vad som helst – och här är våra instruktioner. Men om du bestämmer dig för att följa författarens ledtråd, känn ingen skuld över att använda de färdiggjorda sakerna. Köp bara det bästa du kan hitta. Du vet, den typen med smör, mjöl och lite annat.

Gör konditorikrämen

 • Koka upp mjölken i en medelstor kastrull på medelvärme.

 • Under tiden, i en separat medelstor kastrull, vispa äggula, socker och majsstärkelse tillsammans.
 • När mjölken precis har kokat upp, häll ett par teskedar av den varma mjölken i ägguleblandningen och vispa tills den blandas.

 • Häll långsamt i resten av den varma mjölken under konstant vispning.

 • Ställ kastrullen på medelhög värme, fortsätt att vispa hela tiden. Koka tills blandningen börjar tjockna något och producerar långsamma stora bubblor, 1 till 3 minuter. Ta bort från värmen. Om din blandning har överkokt lite och du har bitar av kokt ägg i din vaniljsås, sila vaniljen i en ren skål med en finmaskig sil.
 • Vispa i vaniljen och sedan smöret tills det är helt blandat.

 • Skrapa vaniljsåsen i en ren skål, täck över den med plastfolie (inpackningen bör vidröra ytan på vaniljsåsen för att förhindra att ett skinn bildas) och låt vaniljsåsen få rumstemperatur. Om den inte används omedelbart, kyl tills du är redo att använda. Innan du använder den kan du behöva ge vaniljsåsen en visp för att lossa den.

Montera och grädda tvistarna

 • Värm ugnen till 375˚F (190°C) och ha en kantad bakplåt redo.

 • Kavla ut din bakelse på bakplåtspapper tills den är cirka 12 x 12 tum (30 x 30 cm).

 • Bred ut krämen över hela ytan av degen.

 • Strö chokladen över ena halvan av degen och vik ihop den andra halvan av degen så att den täcker den.

 • Med den öppna änden av bakverket vänd mot dig (du har en rektangel på 12 x 6 tum [30-by-15 cm]), skär remsor av degen cirka 5 cm breda.

 • Lyft upp bakplåten på en kantad bakplåt och separera bakverksremsorna något.

 • Vrid bakverksremsorna åt ena hållet i ena änden och åt andra hållet i andra änden för att göra en twist. Gör två vändningar i varje ände. En del av chokladen kan falla ut – men tryck bara tillbaka den i krämen. Se till att dina tvistar har mycket utrymme mellan dem på bakplåten.

 • Pensla lätt tvistarna med det uppvispade ägget, undvik krämen och chokladkanten på degen.

 • Grädda tills degen är svälld och gyllenbrun, 25 till 30 minuter.

 • Ta ut tvistarna från ugnen och låt dem ligga kvar på bakplåten.

 • I en liten värmesäker skål, rör ihop det kokande vattnet och sockret och pensla de fortfarande varma snoddarna med sockervattnet. Detta kommer att torka när de svalnar och kommer att göra dem vackra och glänsande.

Servering: 1 serveringKalorier: 311 kcalKolhydrater: 28 gProtein: 5 gFett: 20 gMättat fett: 7 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 10 gTransfett: 1 gKolesterol: 65 mgNatrium: 114 mgKalium: 101 mgFiber: 1 gSocker: 8 gVitamin A: 145 IUKalcium: 34 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Mardi Michels. Foto © 2021 Mardi Michels. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa torsades au chocolat är en showpropp. De kräver lite ansträngning och ser ut och smakar som om de kom ur ett franskt bageri.

Torsade au Chocolate-N Bonda

Bakelsen är lätt och krispig. Bakverksgrädden är subtil; dubbla receptet på konditorivaror om du vill att det ska spela en större roll. Jag valde att skära skärvor och små chokladbitar från ett block av högkvalitativ halvsöt choklad. Hela paketet ger en läcker och imponerande dessert eller underbart bakverk med afternoon tea. De görs bäst och äts samma dag.

Dessa var magnifika! Detta är en snabb och enkel bakelse för när du behöver lite Paris i ditt liv. Jag älskar en chokladcroissant då och då men har aldrig haft tid att göra dem från grunden. Dessa torsades au chocolat är ett underbart substitut.

Jag gjorde den första satsen enligt receptet, och de var läckra (och försvann på några minuter!). Jag bestämde mig för att göra en sats till dagen efter för att använda resterande smördeg och den här gången fördubblade jag krämen för att jag kände att krämen övermannades lite av chokladen. Smaken på grädden var definitivt mer framträdande i den andra satsen. Detta gör 6, vilket borde vara 6 portioner, men i det här huset var 6 3 portioner, så planera därefter – du kan inte äta bara en!

Ursprungligen publicerad 19 november 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply