Torsk- och chorizogryta har av sina skapare ändå kallats en absolut cinch att göra. Om du har skaldjursångest kan det här vara receptet som vänder utvecklingen för dig (fisk ordlekar! #sorrynotsorry). Chorizo, kikärter, honung, tomater, torskfiléer utan skinn och en näve lockigt grönkål gör en mättande och imponerande gryta.

Anpassad från Kirsty Scobie & Fenella Renwick | The Seafood Shack | Interlink Books, 2021

Detta är en underbar hjärtvärmande gryta; det känns bara hälsosamt och hemtrevligt. Gräddfilen på toppen är, tycker vi, riktigt viktig och skapar en härlig len finish. I Shack serverar vi den alltid med citron- och örtcouscous och det stormar.–Kirsty Scobie & Fenella Renwick

KAN JAG GÖRA FISKGRYTA I FÖRE TID?

Du kan definitivt. Gör det upp till en dag i förväg och värm upp det försiktigt, så kommer det inte att se någon förlust av smak. Var försiktig med torsken vid eftervärmningen, så behåller du några fina bitar här och där. Om du vill frysa in några portioner bekräftar författarna att även denna fryser riktigt bra – det är bara att frysa innan du lägger till torsken och grönkålen. Tina de frysta portionerna och fortsätt tillagningen vid steg 3.

  • I en stor gryta på medelvärme, kombinera 1 matsked olja och chorizo. Koka tills chorizon släpper sin olja, 2 till 3 minuter. Rör ner lök, vitlök och röd paprika och koka tills det mjuknat, cirka 5 minuter.
  • Tillsätt de avrunna kikärtorna, tomatpurén, buljongtärningen, spiskummin, rökt paprika, cayennepeppar och honung och stek i 5 minuter. Rör ner konserverade tomater och låt sjuda tills de tjocknat, ca 15 minuter till. Smaka av och smaka av med salt och peppar.

  • I en stor stekpanna på medelvärme, värm den återstående matskeden olja. Få pannan varm och lägg sedan i torskbitarna och smaka av med salt och peppar. Bryn fisken tills den precis är genomstekt, 3 till 4 minuter.
  • Häll tomat- och chorizogrytan i stekpannan tillsammans med grönkålen och låt sjuda tills torsken flagnar isär och grönkålen är mör, ca 5 minuter.

  • Servera med rostad pitabröd, gräddfil och en citronklyfta.

Servering: 1 serveringKalorier: 676 kcalKolhydrater: 27 gProtein: 113 gFett: 10 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 2 gEnkelomättat fett: 1 gTransfett: 1 gKolesterol: 271 mgNatrium: 724 mgKalium: 2616 mgFiber: 2 gSocker: 4 gVitamin A: 928 IUC-vitamin: 15 mgKalcium: 149 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Kirsty Scobie | Fenella Renwick. Foto © 2021 Clair Irwin. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den färdiga torsk- och chorizogrytan hade en bra konsistens och fantastisk livfull färg. Jag var orolig att grytan skulle bli vattnig men det var den inte alls och den behövde ingen förtjockning. Gräddfilen tillförde en annan konsistens och temperatur och dämpade även kryddorna som annars kunde vara lite obevekliga.

De rostade pitorna gav också ytterligare en fin konsistens till grytan. Jag ska göra den här torsk- och chorizogrytan igen.

Denna torsk- och chorizogryta går lätt ihop och är fylld med smak, speciellt om du lägger vantarna på en bit chorizo ​​av god kvalitet. Jag fick mangold i min gårdsleveranslåda, så jag använde det istället för grönkål och det fungerade utmärkt. Vi avnjöt vår med en örtgrön sallad med citrondressing.

Jag tror att jag nästa gång skulle få pannan varm på hög värme, snarare än medium, för att försöka få lite extra karamellisering på torsken, och kanske lämna den i större bitar. Jag skar min i bitar ca 1-tums kvadrat.

Ursprungligen publicerad 10 oktober 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply