Min pappa har bokstavligen fulländat metoden att göra en tortillapizza som är lätt, krispig och tål pålägg! Det är hans specialitet.

Hemligheten med detta recept ligger i metoden som säkerställer att skorpan är knaprig (och inte blöt) och kan hålla till dina favoritpålägg.

Inga specialverktyg eller ingredienser behövs, bara tortillas, riven ost, pizzasås och dina favoritpålägg.

skivad Tortilla Pizza på en träskiva

Vad är Tortilla Pizza?

Tortillapizza är precis som en vanlig pizza, förutom att man inte behöver mäta mjölet och vänta på att skorpan ska höja sig. Denna pizza är gjord med färdiggjorda tortillawraps och med den enkla metoden nedan får du de mest perfekta pizzorna på några minuter.

Förutom grundläggande pålägg som riven ost och pizzasås, lägg till dina egna favoritpålägg.

Det är det bästa!

  • Snabbt och lätt pizzacrust. Ingen kavel, jäst eller jäsning behövs!
  • Tortilla pizza är krispig, lätt oljad och gräddad till perfektion.
  • Var kreativ med pålägg, det här receptet är helt mångsidigt!
  • Den är klar på nolltid, vilket gör den till den perfekta vardagsmiddagen eller mellanmålet efter skolan!
ta en skiva Tortilla Pizza

Ingredienser för tortillapizzor

Tortillas – Använd butiksköpta mjöltortillas för detta recept (prova minis för ett handhållet mellanmål). Lågkolhydratstortillas kan också användas i detta recept.

Pizzasås – Välj din favorit pizzasås eller gör hemlagad pizzasås på några minuter. Tillsätt några chiliflakes för en kryddig kick.

Ost – Mozzarellaost är den valda osten för detta recept, på grund av hur bra den smälter i ugnen. Men en kryddig Monterey Jack, även en mjukare ost som getost kommer att fungera.

Pålägg – Oliver, grön paprika, svamp, pepperoni, färsk basilika och frisk strimlad kyckling är alla fantastiska tillägg till denna pizza. Istället för oregano prova lite hemgjord italiensk krydda eller lägg till lite italiensk korv!

tortillas, olja, mozzarella, champinjoner, pepperoni, parmesan, oregano och pizzasås med etiketter för att göra Tortilla Pizza

Hur man gör Tortilla Pizza

En snabb översikt över metoden för en perfekt pizza!

  1. Förvärma: Värm ugnen och en bakpanna (enligt receptet nedan).
  2. Förbereda tortillas: Pensla en tortilla med olja, tillsätt ett stänk ost och toppa med en andra tortilla.
  3. Baka: Grädda på den förvärmda pannan i några minuter, vänd och lägg på toppings. Grädda några minuter till.

Förvara överbliven pizza

Överbliven pizza håller sig i kylen i upp till 3 dagar. Den håller sig även i frysen i 3 månader.

För att värma upp, förvärm ugnen till 375°F. Klä en form med bakplåtspapper. Tillsätt tortillan i pannan och koka i 5 minuter eller tills den är genomvärmd.

Tortilla pizza på ett fat

Fler pizzafavoriter

Älskade din familj detta Tortilla Piza-recept? Var noga med att lämna ett betyg och en kommentar nedan!

ovanifrån av en tortillapizza med pepperoni och svamp

5 från 1 röst↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Tortilla pizza

Denna metod gör de bästa crispy crust tortillapizzorna!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 13 minuter

Total tid 28 minuter

Författare Holly Nilsson

  • Värm ugnen till 425°F. Sätt in en plåt i ugnen för att förvärma medan ugnen värms upp.

  • Lägg en tortilla på en skärbräda och pensla den med olivolja. Vänd på den och strö ¼ kopp strimlad mozzarellaost över. Lägg en andra tortilla ovanpå för att bilda en tortilla “smörgås”.

  • Skjut tortillan från skärbrädan på den förvärmda plåten med oljesidan nedåt. Grädda i cirka 4 till 5 minuter, eller tills botten är gyllenbrun.

  • Ta ut tortillan från ugnen och pensla olja på den andra sidan. Vänd på tortillan så att den brynta sidan är vänd uppåt.

  • Bred ¼ kopp pizzasås på den brynta sidan av tortillan. Strö ¼ tesked torkad oregano eller basilika över såsen.

  • Toppa med 1 kopp riven mozzarellaost och 1 matsked riven parmesanost. Lägg till dina favoritpizzapålägg, såsom pepperoniskivor, skivade svampar eller andra önskade pålägg.

  • Sätt tillbaka tortillapizzan i ugnen och grädda i ytterligare 4 till 5 minuter, eller tills botten är brun. Om så önskas, stek pizzan i 1 minut.

Den sida av pizzan som rör vid pannan är den sida som kommer att brynas mest. Se till att pannan är varm innan du börjar.
Lägg till pålägg efter önskemål, vi älskar pepperoni och svamp. Koka svampen (eller annat pålägg med mycket fukt) innan du lägger till pizzan.

Kalorier: 441 | Kolhydrater: 26g | Protein: 31g | Fett: 23g | Mättat fett: 13g | Kolesterol: 89mg | Natrium: 1355mg | Kalium: 325mg | Fiber: 4g | Socker: 5g | Vitamin A: 862IU | C-vitamin: 1mg | Kalcium: 480mg | Järn: 3mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, middag, mellanmål
Kök amerikansk
ta en skiva ur en Tortilla Pizza med en titel
full Tortilla Pizza och närbild av skiva med en titel
bakad Tortilla Pizza med titel
ostliknande Tortilla Pizza med skrift



Source link

Rate this post

Leave a Reply