Denna hemgjorda kanel tranbärsapelsås är sprängfylld med färska saftiga tranbär och är perfekt att servera med rostad kalkon. Du kommer att bli förvånad över hur enkelt detta är (med bara 4 ingredienser) och det är mycket bättre än sås på burk eller köpt i butik.

Tranbärssåsrecept i skål med apelsin, kanel och honung.

Det här inlägget kan innehålla affiliate-länkar. Läs min avslöjandepolicy.

Apelsin tranbärssås är ikoniskt för semesterbordet tillsammans med klassiska sidor som potatismos, lätt kalkonsås, krämig sötpotatisgryta och naturligtvis mjuka middagsrullar. Denna tranbärsapelsinsås bevisar att hemlagad är bäst.

Tranbär apelsinsås recept

Du kommer att älska den här snurran på klassisk tranbärssås med smak av kanel och apelsin. Du kan inte slå hemlagad eftersom den har en riktig tranbärsstruktur. Tranbären spricker och släpper saften när de värms upp, vilket förvandlas till en geléliknande sås när den svalnar. Den här är sprängfylld av söta, syrliga tranbär.

Det här är en av de enklaste sidorätterna du kan göra men Thanksgiving skulle inte vara sig lik utan den. Gör det här en gång så inser du snabbt konserverad tranbärssås är ingen match för den äkta varan.

Hemlagad tranbärssås med rivet apelsinskal

Hur länge håller tranbärssås?

Du kan göra tranbärs-apelsinsås i förväg och ta lite press på årets största matlagningsdag! Hemlagad apelsin-tranbärssås håller sig väl täckt och kyld i 10-14 dagar.

Kan jag frysa tranbärssås?

Tranbärssås fryser riktigt bra. Överför den till en fryssäker Ziploc-påse, ta bort överflödig luft och frys upp till 2 månader. Tina i kylen över natten innan servering.

Ingredienser för apelsintranbärssås

Såsen är infunderad med apelsin och kanel och sötad med honung. Honungen ger denna sås en boost av smak och gör den nyttigare än att använda socker. Detta recept har helt naturliga, obearbetade ingredienser.

Ingredienser med färska tranbär, honung, kanel och apelsin

Kan jag använda frysta tranbär?

ja! Vi älskar att ha en påse färskfrysta tranbär i frysen när tranbärssåssuget slår till. Visste du att färska tranbär kan frysas i sin originalpåse eller en fryssäker påse i 10 till 12 månader?

Du kan använda färska eller frysta tranbär för att göra apelsin tranbärssås. Fryst tar något längre tid att sjuda, men smaken och konsistensen blir densamma i den färdiga såsen.

Hur man gör tranbärsapelsinsås

Det här receptet är LÄTT och går snabbt ihop. Det tar bara 10 minuter för såsen att bildas.

 1. I en medium kastrullkombinera honungvatten, apelsinjuice, zest och 1 kanelstång. Låt det koka upp.
 2. Tillsätt färska (eller frysta) tranbär och låt puttra på låg koka i 10 minuter, rör om då och då tills tranbären börjar spricka.
 3. Tillsätt mer honung efter smak och ta sedan bort från värmen och släng kanelstången.
Steg för steg hur man gör tranbärssås

Pro Zesting Tips: Skala apelsinen innan du pressar den (det är mycket enklare!). När zesting, se till att du bara tar bort apelsinskalet och inte den vita delen under som kan få din sås att smaka bittert. Bli inte galen med lusten. Att använda mer än en tesked kan överväldiga såsen. Har du bara köpt apelsinjuice kan du utelämna skalet så fungerar det bra ändå.

Tranbärssås ösas upp med en sked

Hur man serverar apelsintranbärssås

Om du aldrig har provat hemlagad, är du i för en läcker enkel behandling! När såsen svalnar tjocknar den och blir bredbar – perfekt för Thanksgiving Turkiet, med fläskfilé, kyckling, skinka och på middagsrullar. Den kombinationen av sött och salt är oemotståndlig. Du kan till och med använda den som topping för Cheesecake. Möjligheterna är oändliga!

Tranbärssås Kan serveras varm eller kall direkt ur kylen. Vi brukar servera den kall eller rumstemperatur.

Bredbar tranbärssås serveras i en skål med apelsinskal

Fler tillbehör till Thanksgiving

Prova dessa topprankade semestersidor för att göra detta till din bästa semestermeny hittills! Om du letar efter fler Thanksgiving-menyidéer, kolla in alla våra Thanksgiving-recept här.

F: Har DU en speciell tranbärssås du gör varje år? Jag skulle gärna höra om det. Om du inte har börjat med den traditionen, inbjuder jag dig att prova detta recept och hoppas att det blir en ny favorit för dig och dina nära och kära. Ha en vacker och minnesvärd Thanksgiving!

Tranbär apelsinsås recept

Tillagningstid: 10 minuter

Total tid: 10 minuter

Tranbärssåsrecept serveras i skål garnerad med apelsinskal

Denna tranbärsås av apelsin tranbär är infunderad med apelsinskal och juice och kanel och sötad med honung. Butiksköpt är ingen match för hemmagjord apelsintranbärssås!

Författare: Natasha från toppratter.se

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$3-$5

Nyckelord:

kanel apelsin tranbärssås, apelsin tranbärssås

Kök:

amerikansk

Kurs:

Kryddor, sås

Kalorier: 88

Serveringar: 10 personer (gör 2 1/2 dl tranbärssås)

 • 2/3
  kopp
  honung, eller tillsätt efter smak
 • 1/4
  kopp
  vatten
 • 1/4
  kopp
  apelsinjuice, färskpressad från 1 stor apelsin
 • 1
  tsk
  apelsinzest, lätt packad, från samma apelsin*
 • 1
  kanelstång
 • 12
  uns
  tranbär, färska eller frysta
 1. I en medium kastrullkombinera 2/3 kopp honung, 1/4 kopp vatten, 1/4 kopp apelsinjuice, 1 tsk apelsinzest och 1 kanelstång. Låt sjuda på medelvärme, rör om för att lösa upp honung.

 2. Tillsätt 12 oz tranbär och låt koka upp. När det kokar, justera värmen för att hålla en låg koka och koka 10 minuter utan lock, rör om då och då. Tranbär kommer att spricka och såsen börjar tjockna. En minut eller så innan du stänger av värmen, smaka av sötma och tillsätt mer honung efter smak för en sötare sås. Tänk på att såsen tjocknar när den svalnar.

 3. Ta bort från värmen, släng kanelstången och kyl tranbärssåsen till rumstemperatur och ställ sedan i kylen tills den ska serveras.

*Skapa apelsinen innan du pressar den (det är mycket enklare!). Se till att du bara skalar apelsinskalet och inte den vita delen som kan göra såsen bitter. Använd inte mer än 1 tsk annars svämmar det över såsen.

Näringsinnehåll

Tranbär apelsinsås recept

Belopp per portion

Kalorier 88

% Dagligt värde*

Natrium 1 mg0 %

Kalium 53mg2 %

Kolhydrater 23g8 %

Fiber 1g4 %

Socker 20g22 %

Vitamin A 35 IU1 %

C-vitamin 8 mg10 %

Kalcium 8mg1 %

Järn 0,2 mg1 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

PS Jag är verkligen tacksam för er, mina läsare, oavsett om ni snubblat över min blogg idag eller har följt med sedan 2009 när den här bloggen föddes, jag uppskattar er verkligen. Tack vare dig kan min man och jag göra det vi älskar för att vakna upp till dagligen. Vi har särskilt varit välsignade att höra hur våra recept har välsignat er familjer, gett näring till era barn och imponerat på era föräldrar! Denna tacksägelse, vi tackar Gud för dig.Source link

Rate this post

Leave a Reply