Tranbärssalsa är ett fräscht och enkelt recept att göra om och om igen hela säsongen!

Färska syrliga tranbär, lite lök, jalapeno och kryddor får en snabb virvel i matberedaren för att skapa en smakrik semesterförrätt.

Servera för sig själv med kex eller tortillachips eller skeda över färskost.

tranbärssalsa garnerad med koriander i en vit skål omgiven av kex

En lätt när som helst aptitretare

  • Tranbärssalsa är vackert ljus med en söt och syrlig smak.
  • Detta recept kräver bara några få ingredienser tillsammans med tranbär. Jalapenos, lite koriander och lite lök.
  • Använda sig av färska eller frysta tranbär.
  • Servera detta festliga söta och kryddiga mellanmål med tortillachips eller andra doppbara tillbehör som kex eller Crostini.
ingredienser för tranbärssalsa på en träskiva

Ingredienser för tranbärssalsa

Färska tranbär – Jag älskar det här receptet med färska tranbär, men frysta tranbär smakar gott också!

Om du använder fryst, tina och låt rinna av innan du blandar. Om frystasalsan kan behöva rinna av lite innan servering.

Socker och limejuice tillsätt en söt syrlig smak.

Jalapeño paprika – gör den bara lite kryddig! Om du använder jalapenos på burk, rör ner lite av saften i salsan för att öka kryddigheten!

Hur man gör tranbärssalsa

Tranbärssalsa är ett av de enkla recepten som går snabbt ihop.

  1. Pulsera tranbär i en matberedare med salladslök, koriander och jalapeno (per recept nedan) tills tranbären är finhackade (men inte för fint).
  2. Tillsätt limejuice och sockerblandning och pulsera bara för att blanda.
  3. Smaka av med salt och ställ i kylen innan servering i minst en timme.
Blandade ingredienser till tranbärssalsa i en matberedare

PROFFSTIPS: Justera gärna sockernivåerna och jalapenos kryddighet för att passa dina önskemål. Det här receptet är supermångsidigt så du kan göra din egen signaturblandning!

Tips för den perfekta salsan

Perfekta dippar görs med rätt kombination av smak, konsistens och presentation.

  • Undvik att överbearbeta blandningen så att den fortfarande behåller en viss struktur.
  • Om du använder frysta tranbär måste salsan rinna av innan servering.
  • Servera kyld som den är eller ös över ett block med färskost för en fantastisk presentation.
  • Eller, rör helt enkelt tranbärssalsan direkt i färskosten för ett utsökt pålägg som är perfekt på kalkonburgare eller till överblivna kalkonmackor!

Hur man förvarar och fryser tranbärssalsa

  • Förvara tranbärssalsan i en täckt behållare i kylen. Det är ännu bättre nästa dag när alla smaker har haft en chans att blandas! Tillsätt en extra shot limejuice eller några färska tärnade jalapenos för att lysa upp smakerna innan servering.
  • Frys in den i blixtlåsförsedda påsar med datum märkt på så håller de sig i ca 2 månader i frysen.
  • När salsan väl tinats måste den troligen rinna av lite.

Fler semesteraptitretare

Har du gjort den här tranbärssalsan? Var noga med att lämna en kommentar och ett betyg nedan!

närbild av tranbärssalsa i en vit skål med ett fat med kex

5 från 4 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Tranbärssalsa

Laddad med färska tranbär och jalapenos är denna tranbärssalsa den perfekta kombinationen av sött och kryddigt!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 5 minuter

Chill Time 1 timme

Total tid 1 timme 20 minuter

  • Blanda limejuice (ca 2 matskedar) och socker i en liten skål.

  • Tillsätt tranbär, salladslök, koriander och jalapeno i en matberedare. Pulsera ett par gånger för att bryta upp tranbären.

  • Tillsätt sockerblandningen och pulsa några gånger till. Rör i salt efter smak och ställ i kylen minst 1 timme innan servering.

Förvara överbliven salsa i en täckt behållare i kylen i upp till 4 dagar. Rör om innan servering för att fräscha upp smakerna.

5 från 4 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 75 | Kolhydrater: 20g | Protein: 1g | Fett: 1g | Mättat fett: 1g | Natrium: 196mg | Kalium: 71mg | Fiber: 3g | Socker: 14g | Vitamin A: 144IU | C-vitamin: 14mg | Kalcium: 11mg | Järn: 1mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Förrätt, dopp, festmat, mellanmål
Kök amerikansk
Tranbärssalsa med en titel
närbild av Cranberry Salsa med kex och en titel
skål med tranbärssalsa med kex och skrift
ingredienser för att göra Tranbärssalsa i en bra processor och pläterad form med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply