Tranbärsscones översållad med vit choklad som är flagnande och perfekt balanserad mellan syrlig och söt, och festlig som kan vara till utseendet. Låter verkligen som en perfekt Thanksgiving-frukost för oss.

Fem tranbärsscones varav två översållade med vit chokladglasyr på en bakplåtspappersklädd kantad plåt.

Låt oss prata om scones. Oavsett om du föredrar en mer smakrik bacon och cheddar scones, eller en sötare blåbär citron scones, eller något däremellan, som dessa äpple och vita cheddar scones, kan vi alla vara överens om att de är enkla, snabba, utan tvekan hälsosamma, och de är vad du behöver i ditt liv. Om du blir lite galen i tranbär på Thanksgiving, då är dessa tranbärsscones precis vad du behöver göra.

Scones är gjorda i en klassiskt sätt med grädde för att säkerställa delikat fläckighet. Det som inte är så klassiskt med dem är hur de syrliga tranbären är perfekt uppvägda av bitarna av söt vit choklad. Vi klagar inte.–Angie Zoobkoff


Varför våra testare älskade detta

Våra testare var nöjda med mör, flagnande konsistens av dessa “smälter i munnen” grädde scones. De älskade balansen mellan syrliga färska tranbär med söt vit choklad. Även våra testare som i allmänhet inte gillar scones berömmer dessa.

Anteckningar om ingredienser

 • Mjöl för alla ändamål– Stick med allroundmjöl här för att säkerställa lätta, flagnande scones.
 • Citronskal–Vi älskar kombinationen av tranbär, citron och vit choklad, men tranbär och apelsin passar också fint, så byt gärna till apelsinskal om du föredrar det.
 • Osaltat smör–Det är viktigt att hålla smöret kallt. Om du har ett varmt kök föreslår vi att du stoppar smöret i kylen eller frysen i några minuter efter att du har skurit det.
 • Tranbär– Färska eller frysta fungerar här. Om du använder frysta, låt dem tina i rumstemperatur i en timme, rinna av överflödig vätska och klappa torrt innan du använder dem.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen. Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.
 2. Gör scone-degen. Blanda mjöl, socker, citronskal, bakpulver och salt och arbeta sedan in smöret för att göra en smulig deg. Blanda i de färska och torkade tranbären och den vita chokladen.
 3. Knåda degen. Blanda grädden, ägget och vaniljen och blanda sedan försiktigt ner det i degen. Knåda degen kort, forma sedan till en skiva och skär i klyftor.
 4. Baka sconesen. Koka sconesen tills de är gyllene och överför sedan till ett galler för att svalna.
 5. Gör den vita chokladglasyren (valfritt). Kombinera chokladen och majssirapen på låg värme tills den smält, rör sedan ner grädde och citronskal. Ringla över sconesen.

Vanliga frågor

Vad är hemligheten med att göra goda scones?

Som alla smörtunga bakverk är en hemlighet för att göra dessa tranbärsvita chokladscones lätta, fluffiga och sugvärda att hålla allt kallt. Kyla ditt smör och, om möjligt, din skål och konditorivaror också. Ännu mer användbart är att kyla dem innan de gräddas – en halvtimme i kylen borde räcka.

Blanda sedan inte den smeten för mycket. Du kommer inte bara att bryta sönder dessa dyrbara smörbitar, utan du kommer också att utveckla gluten. Du vill att smeten bara ska gå ihop och vara ganska häftig klumpig.

Vad är det enklaste sättet att hacka tranbär?

Du kan ge dem en snabb puls i din matberedare eller hacka dem för hand. Om du hackar för hand, skär varje bär på mitten för att förhindra att de rullar av disken, samla sedan ihop dem och ge allt en grov hacka.

Kan man frysa scones?

Ja. Eftersom scones kan bli uttorkade och inaktuella inom en dag eller två, rekommenderar vi att du fryser in alla du inte gillar inom en dag efter att du gjort dem. Tina i kylen över natten eller i rumstemperatur i ett par timmar.

Hjälpfulla tips

 • Arbeta din deg så lite som möjligt. Ju mer du blandar och knådar din deg, desto mer sannolikt blir sconesen tunga och täta.
 • För extra flagnande scones, riv smöret istället för att tärna det. Se till att kyla den igen efter rivning.
En tranbärsscone med vitt choklad duggregn på en röd tallrik, som är inställd på en vit tallrik på en röd bakgrund.

Fler bra scone recept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Tranbärsscones

Fem tranbärsscones varav två översållade med vit chokladglasyr på en bakplåtspappersklädd kantad plåt.

Tranbärsscones översållade med vit choklad som är flagnande och perfekt balanserade mellan syrliga och söta, och festliga som det kan vara till utseendet. Låter verkligen som en perfekt Thanksgiving-frukost för oss.

Prep 30 min

laga mat 20 min

Total 50 min

För den vita chokladglasyren (valfritt)

Gör tranbärsscones

 • Värm ugnen till 400°F (204°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper.

 • I en stor skål, kombinera mjöl, socker, bakpulver, citronskal och salt. Häll i smöret och blanda allt med fingrarna eller en konditor tills smöret är i ärtstorlek. Tillsätt färska eller frysta tranbär, torkade tranbär och vit choklad och blanda för att täcka med mjölblandningen.

 • I en liten skål, vispa ihop grädde, ägg och vanilj. Häll det i mjölblandningen och rör om bara tills allt är fuktat, var noga med att inte överblanda degen, annars blir dina scones täta snarare än ömtåliga.

 • Vänd upp degen på en lätt mjölad yta och knåda den försiktigt 4 gånger. Inte mer än 4 gånger. Inte mindre än 4 gånger. Överarbeta inte degen.

 • Forma degen till en platt cirkel som mäter 6 till 8 tum (15 till 20 cm) i diameter. Skär degen i 8 stora klyftor och lägg dem på den förberedda bakplåten, lämna 1 tum (2,5 cm) mellan scones.

 • Grädda sconesen tills de är gyllene på botten, 16 till 18 minuter. Om du är osäker på om de är färdiga, bryt upp en och den ska ha samma lätta och flagnande konsistens hela tiden. Om det har några täta degiga fläckar i mitten, sätt tillbaka formen i ugnen i ett par minuter till.

 • Lägg sconesen på galler och låt svalna något.

Gör den vita chokladglasyren (valfritt)

 • Strax innan du serverar sconesen, kombinera den vita chokladen och majssirapen i en liten kastrull på låg värme. Rör hela tiden tills chokladen smält och rör sedan ner grädden. Ta av från värmen och rör ner citronskalet.

Servera tranbärssconesen

 1. Enklare städning –Innan du glaserar dina scones, skjut in en bit pergament under gallret. Överflödig glasyr kommer att droppa på pergamentet, som sedan kan skrynklas ihop och slängas ut.
 2. Flakare scones –För de lättaste och mest flagnande sconesen, riv ditt smör. Du måste kyla smöret igen efter rivning för att hålla det väldigt kallt.

Servering: 1sconeKalorier: 454kcal (23 %)Kolhydrater: 55g (18 %)Protein: 6g (12%)Fett: 25g (38 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 0,5gKolesterol: 77mg (26 %)Natrium: 183mg (8%)Kalium: 282mg (8%)Fiber: 2g (8%)Socker: 28g (31 %)Vitamin A: 646IU (13 %)C-vitamin: 3mg (4 %)Kalcium: 129mg (13 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply