Tryffel mac and cheese är en vuxen överseende som är ostliknande och krämig och jordig och underbar på ett splurge-er-ific sorta sätt.

De flesta av oss växte upp med att älska makaroner och ost och jag är inget undantag. Men nu när jag har blivit vuxen föredrar jag en mer sofistikerad version än den som min mamma gjorde åt mig. Jag tillsätter lite tryffelolja för att sparka in den i en annan sfär. Om du verkligen gillar tryffel och har några färska till hands, hacka dem och rör ner dem i grytan innan du gräddar för ännu mer smak. Å andra sidan kan du utelämna tryffeloljan och ändå få en fantastisk mac and cheese.—Rick Tramonto

Vad är LC Hump Day Pasta?

Vi är glada att du frågade. LC Hump Day Pasta (#LCHumpDayPasta) är något som vi har lagat för att hjälpa dig den kväll i veckan som du känner minst för att laga mat. Onsdagen var traditionellt sett Prince Spaghetti Day (för er som är gamla nog att minnas). Vi har förnyat och uppdaterat det till Hump Day och inkluderat alla typer av pasta som finns.

Vanliga frågor om tryffeld Mac och ost

Finns det något sätt att göra denna mac and cheese snabbare?

Vi upptäckte, genom en ganska slumpmässig olycka, att receptet lätt kan finjusteras för de nätterna när du har ont om tid. (Finns det någon kväll då du inte har ont om tid?) Uteslut helt enkelt gräddningstiden och släng istället den kokta pastan med den ostiga, tryffelaktiga godan, toppa med ströbröd och kör under broilern precis tillräckligt länge för att knapriga smulorna. Ser? Hög falutin’ och vardagskunnig.

Kan jag lägga till svart tryffel till det här receptet också?

Om du tar en titt på bilden ovan kommer du att märka en hög av härliga, rika svarta tryffelskivor ovanpå den krämiga mac-and-osten. Om du har några till hands eller känner för att göra den här rätten extra speciell, varsågod och strö lite på. När det kommer till tryffel ska du vara fri att göra vad du vill, älskling.

Vad är skillnaden mellan svart och vit tryffel?

Om du köper en tryffel eller tryffelolja för första gången, vill du veta vad du får. Svart tryffel är billigare och har en mjukare smak, ofta jämfört med jord, rött vin eller choklad. Fysiskt är de lite hårdare och kan stå emot värme, vilket gör dem lämpliga för pizza, pasta och tryffelsmör.

Vit tryffel har en stark ammoniakliknande doft men en smak som kan vara ganska vitlöksliknande. Dyrare och lite ömtåliga, de används bäst i känsliga rätter, vanligtvis råa och rakade. Att använda vit tryffelinfunderad olja är ett bra sätt att få smaken till ett hanterbart pris.

  • Värm ugnen till 375°F (190°C).

  • I en liten skål, blanda ihop ströbröd, parmesan och 1 matsked av tryffeloljan.
  • Smält smöret på medelvärme i en stor, tjock kastrull. Tillsätt mjölet och vispa i cirka 3 minuter, eller tills blandningen är ordentligt kombinerad och bildar en pasta. Vispa i hälften och hälften, låt sjuda och koka i 3 minuter.
  • Rör ner schweiziska, cheddar- och Fontinaostarna och tillsätt sedan senap. Ta såsen från värmen när ostarna har smält. Rör ner resterande tryffelolja och smaka av med salt och peppar.

  • Koka under tiden en stor kastrull med lättsaltat vatten på medelvärme och koka makaronerna i cirka 7 minuter, tills de är al dente. Häll av pastan och lägg i kastrullen med ostsåsen. Blanda väl.
  • Vänd makaronerna och osten i en smörad 2-quarts ugnsform. (Vid denna tidpunkt kan du kyla grytan i upp till 24 timmar.) Toppa grytan med ströbrödsblandningen och grädda i 25 till 30 minuter, tills grytan bubblar.

Servering: 1 serveringKalorier: 1018 kcalKolhydrater: 73 gProtein: 42 gFett: 62 gMättat fett: 33 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 22 gTransfett: 1 gKolesterol: 160 mgNatrium: 914 mgKalium: 428 mgFiber: 3 gSocker: 4 gVitamin A: 1490 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 915 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2010 Rick Tramonto. Foto © 2010 Ben Fink. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Tryffel mac and cheese är en rik, krämig gryta med mycket sensuella övertoner. Dess dekadenta, jordnära myskighet får dig att vilja ta del av mer än du egentligen borde! Smaken som genereras genom att använda vit tryffelolja är exceptionell utan den tillsatta färska tryffeln. Jag provade detta som det är, och även med några hackade spån av färsk svart tryffel över den uppvärmda blandningen, en gång pläterad. Det är något trevligare, men det är ett dyrt överseende.

Notera: Om du använder nyriven parmesan (rekommenderas), behöver du cirka 1 1/2 uns. Receptet behövde också 5 minuters extra tid för att värma upp grädden till en sjud. Den färdiga grytan passar inte i en 1-liters skål, men kommer att fylla en 2-quarts skål. Så mycket att fylla den mer skulle ha fått det att bubbla över i ugnen.

Det här är precis hur gott som helst: Enkelt, vackert ur ugnen och gott. Nästa gång tar jag bort senapen, eftersom vi inte är senapsfantaster, och jag kanske drar ner lite på tryffeloljan i såsen. Jag kan också prova svart tryffelolja för att se om det är någon skillnad. (Jag kan se att jag bara tänker på ursäkter för att göra det här igen.) Det här är definitivt festmat för en publik. Receptet räcker mer än väl till 8 personer, även om det står att det serverar 4.

Ursprungligen publicerad 4 februari 2018Source link

Rate this post

Leave a Reply