Dessa sega eremitbarer är en uppenbarelse. De är underbart kryddiga, fyllda med russin och otroligt sega – till och med fudgeliknande. Klassikern Kolonialamerikansk godbit möter 2000-talet.

En bricka med sega eremitstänger

Anpassad från King Arthur Baking Company | The King Arthur Baking Company Essential Cookie Companion | Countryman Press, 2021

Jag växte upp med eremitbarer. Kaksorten, inte den mänskliga sorten. Jag gillade dem tillräckligt bra, men de förförde mig aldrig.

Oreos, Kebbler Chocolate Chip Cookies och Pepperidge Farm Brussels, å andra sidan, visste hur man flirtar. Blixtar av choklad, oanständiga mängder krämiga fyllningar, det där rapscaljongknäcket.

Eremitbarer, å andra sidan, hade bara russin att skryta med. Vi skulle se dem på hemtrevliga bondbodar och på riktigt oinspirerade bakförsäljningar för debattklubben. Men de hann aldrig till snacksbordet på de coola barnkalaserna, som den snälla Donna Doane och Bobby Heron kastade.

När detta recept från King Arthur Baking Company Essential Cookie Companion korsade mitt skrivbord jag passerade nästan på det. Men alla fortsatte och fortsatte om hur sega och nästan fudgeliknande barerna var.

Hade de på något sätt upphöjt den ödmjuka eremitbaren till något moderiktigt? Något retro-camp-deluxe? Jag var tvungen att försöka.

Att säga att dessa är “bra” är att göra dem en allvarlig orättvisa. Att kalla dem “stora” är en underdrift.

Dessa var så exceptionella, The One tog omedelbart ägande av dem och–är du redo–smög dem ut ur huset och flydde med dem till staden när jag inte var uppmärksam. Och kom ihåg att det här är killen som drar upp näsan vid efterrätt om det inte är choklad eller pumpa i den. Så det säger väl sitt.

Folket på King Arthur Baking Company är mina nya riddare i lysande rustning (sägt med min bästa darrande Katherine Hepburn-röst).–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Våra testare susar om detta eremitrecept och av goda skäl. Jack V. kallar dem för “bästa introduktionen” till eremitbarer vem som helst kan ha och är glad att han har hittat “det perfekta receptet.” Vi kunde inte vara mer överens.

Anteckningar om ingredienser

  • Melass–Använd vanlig osvavelfri melass, inte blackstrap. Det blir för överväldigande för barerna.
  • Osaltat smör–Om du ersätter saltat smör, minska mängden bordssalt till 1/2 tesked.
  • Russin–Du kan ersätta torkade vinbär eller torkade tranbär, om du föredrar det.

Hur man gör detta recept

  1. Värm ugnen till 350°F. Smörj en gelérulle eller djuppizza.
  2. Vispa ihop matfettet, sockret och smöret tills det blir fluffigt. Blanda i melass, salt, kryddor och bakpulver. Vispa ner äggen ett i taget.
  3. Blanda i hälften av mjölet. Tillsätt vattnet, följt av den återstående hälften av mjölet, vänd sedan ner russinen. Bred ut smeten i den förberedda pannan.
  4. Baka eremitkakorna. När kanterna är ljusbruna och toppen är blank, ta ut eremitstängerna från ugnen och kyl till rumstemperatur innan glasering.
  5. Glasera stängerna. Blanda mjölken och sockret tillsammans och använd en bakelseborste för att täcka toppen av barerna.

Vad kan jag ersätta russinen?

Jag har använt 2 koppar vinbär och nu senast torkade tranbär. Båda fungerade vackert. Tranbären gav dessa en annan smak.

Allt jag har är blackstrap melass. Kan jag använda det?

Tyvärr inte. Blackstrap melass har en stark smak och kommer att övermanna balansen i barerna. Håll dig till vanlig olemelass.

Hur säkerställer jag att dessa tuggiga eremitstänger är, um, riktigt sega?

Efter cirka 15 till 20 minuter kommer stängerna att blåsa upp och toppen kommer att se glänsande ut. Det är ditt tecken på att dra ut dessa direkt från ugnen. Du kommer att tycka att det är för tidigt, men jag lovar dig att det inte är det. Du kommer att belönas med sega, nästan fudgeliknande barer. Hubba hubba!

Hjälpfulla tips

  • Förvara barerna i en lufttät behållare i kylen i upp till 5 dagar eller frys i upp till 1 månad.
  • Använd en pizzaskärare för att enkelt skära jämna rutor.
En bricka med sega eremitstänger

Fler fantastiska barrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Tuggiga Eremitbarer

En bricka med sega eremitstänger

Tänk på den läckraste eremitbaren du någonsin ätit, den fuktigaste, tuffaste, snyggt kryddade baren, med en krispig glänsande topp och tät mitt. Okej? Den här baren slår den, vi garanterar det. Om du räknar melasskakor, kryddkaka eller pepparkakor – någon av de gammaldags, mörka och kryddiga bakverken med sin långa internationella historia – bland dina favoriter, kommer du att älska dessa barer.

Prep 30 min

laga mat 15 min

Total 45 min

Efterrätt

Amerikanskt, New England

Gör eremitstängerna

  • Värm ugnen till 350°F (180°C). Smörj lätt en 10 x 15 tum (25 x 38 cm) gelérullform, en 14-tums (35 cm) rund pizzapanna med djup skål eller liknande storlek.
  • Vispa ihop matfettet, sockret och smöret i skålen på en stavmixer försedd med paddeltillbehöret eller i en stor blandningsskål med hjälp av en , 2 till 3 minuter.

  • Tillsätt melass, salt, kryddpeppar, kanel och bakpulver. Mixa i 1 minut, stoppa sedan mixern och skrapa ner skålens sidor. Tillsätt äggen ett i taget, vispa ordentligt efter varje tillsats.

  • Blanda i hälften av mjölet. När det är blandat, tillsätt vattnet och sedan den andra hälften av mjölet. När smeten är helt blandad, tillsätt russinen och rör om tills den blandas. Bred ut eller tryck ut smeten i den förberedda pannan.

  • Grädda eremiterna tills kanterna är ljusbruna, 15 till 20 minuter. De blåser upp i ugnen och toppen blir blank. Så fort du ser detta, dra ut pannan från ugnen. Toppen kommer att falla ner igen och kakornas insida får en nästan fluffig konsistens. (Om du låter dem stå i ugnen längre får du en produkt som är mer som en kaka-typ brownie, och den blir inte lika fuktig och oemotståndlig.) Ta ut eremiterna från ugnen och kyl dem i pannan på ett ställ innan glasering.

Gör glasyren

  • I en liten skål, rör ihop mjölken och konditorsockret tills det är slätt; glasyren blir ganska tunn. Använd en konditorivaror och pensla glasyren ovanpå eremiterna innan du skär dem i stänger.
  1. Byten –Använd torkade vinbär eller tranbär istället för russin.
  2. Lagring-Förvara eremitstänger i en försluten behållare i kylen i upp till 5 dagar.
  3. Frysning-Eremitstängerna kan frysas i en lufttät behållare i upp till 1 månad.
  4. Skiva-Använd en pizzaskärare för att göra jämnt skivade barer.

Servering: 1serveringKalorier: 233kcal (12%)Kolhydrater: 46g (15 %)Protein: 3g (6 %)Fett: 5g (8%)Mättat fett: 2g (13 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 2gTransfett: 1gKolesterol: 14mg (5 %)Natrium: 113mg (5 %)Kalium: 129mg (4 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 26g (29 %)Vitamin A: 60IU (1 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 14mg (1 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner





Source link

Rate this post

Leave a Reply