Detta tunnbröd med pancetta, päron och ädelost är gjord av hemgjord deg, krispiga pancettatärningar, karamelliserad lök, tunt skivade päron, ädelost, ruccola och en balsamvinkladd. Du kan se det som en väldigt snygg pizza. Vi kallar det bara middag.

Ett ovalt tunnbröd med pancetta, päron och ädelost, skuren i 10 klyftor.

Anpassad från Sarah Gonzalez | Baka med brödfrun | Zondervan, 2021

Även om tanken på att göra tunnbröd från grunden kan verka lite skrämmande, var inte rädd. Degen är lätt att sätta ihop och påläggen kan förberedas medan degen jäser. Allt som återstår att göra är att baka och sluka.–Angie Zoobkoff

Vanliga frågor om tunnbröd

Hur gör man en balsamicoreduktion?

Koka upp ca 1 kopp balsamvinäger i en liten kastrull, sänk sedan värmen för att behålla en sjud. Låt balsamvinägern reducera tills den täcker baksidan av en sked, ca 10 minuter. Låt svalna helt. Reduktionen kommer att fortsätta att tjockna när den svalnar. Om du är känslig för lukten av vinäger, vill du hålla din huvfläkt igång medan du minskar den.

Vad mer kan jag toppa detta tunnbröd med?

Vi tycker att kombinationen pancetta, päron, lök och ost är ganska fantastisk, men egentligen är himlen gränsen när det gäller att toppa ditt tunnbröd. Alla kombinationer av dina favoritkött, ostar och tunt skivade grönsaker fungerar här.

Ett ovalt tunnbröd med pancetta, päron och ädelost, skuren i 10 klyftor.

Tunnbröd med pancetta, päron och blåmögelost

Ett ovalt tunnbröd med pancetta, päron och ädelost, skuren i 10 klyftor.

Detta tunnbröd med pancetta, päron och ädelost är gjord av hemgjord deg, krispiga pancettatärningar, karamelliserad lök, tunt skivade päron, ädelost, ruccola och en balsamvinkladd. Du kan se det som en väldigt snygg pizza. Vi kallar det bara middag.

Prep 50 minuter

kock 40 minuter

Total 2 timmar

Gör degen

  • Vispa ihop jästen och varmt vatten i ett glasmått. Låt stå ostört tills jästen börjar skumma, ca 10 minuter.

  • Medan jästen jäser, tillsätt mjöl och salt i skålen på en mixer med degkrok. När jästen har blivit skum, tillsätt den till mjölblandningen. Häll i olivoljan. Knåda på låg hastighet precis tills mjölet är helt införlivat och degen dras bort från skålens sidor. Blanda inte för mycket. Låt degen sitta i mixerbunken i 10 minuter.

  • Slå på mixern på låg igen i 1 minut. Ta bort skålen från mixern och täck med plastfolie, låt degen jäsa tills den fördubblats, 1 till 1 1/2 timme.

Förbered påläggen

  • Medan degen jäser, släng pancettan i en stor stekpanna och koka på medelvärme, rör om då och då, tills fettet återgår och pancetan blir knaprig, 6 till 8 minuter. Använd en hålslev för att överföra pancettan till en tallrik med hushållspapper för att rinna av.

  • Tillsätt löken till det utsmälta fettet i stekpannan, strö över salt och koka på låg värme, rör om då och då. Om löken börjar fastna i pannan, tillsätt lite smör efter behov. När löken blivit genomskinlig, häll i det vita vinet och reducera tills det blir tjockt och sirapslikt, cirka 5 minuter. Ta av från värmen och låt svalna innan du lägger till pizzan.

Gör klart degen

  • Vänd ut degen på en lätt mjölad yta. Dela degen på mitten och forma till släta ovaler. Om du vill göra mindre tunnbröd kan du dela i fyra ovaler. Täck degen med en kökshandduk och låt vila i 10 minuter.

  • Värm ugnen till 425°F (220°C). Klä två kantade bakplåtar med bakplåtspapper.

  • Rulla varje degboll ett par centimeter mindre än bakplåten och överför dem till de förberedda bakplåtarna. Tryck ut degen i mitten och lämna en 1-tums (25 mm) kant runt degen. Fördjupa insidan så att det inte bubblar. Pensla med olivolja och grädda tills de är ljust gyllene, ca 10 minuter.

  • Ta ut ur ugnen, pensla med olivolja igen och toppa sedan med Fontina, päronskivor, karamelliserad lök, pancetta och ädelost. Grädda tills osten har smält och skorpan är gyllenbrun, 10 till 15 minuter till.

  • Toppa varje tunnbröd med en näve ruccola, timjan och en klick balsamvinägerreduktion. Skär i klyftor eller rutor. Sluka.

Servering: 1delKalorier: 657kcal (33 %)Kolhydrater: 85g (28 %)Protein: 23g (46 %)Fett: 24g (37 %)Mättat fett: 11g (69 %)Fleromättat fett: 2gEnkelomättat fett: 9gTransfett: 1gKolesterol: 52mg (17 %)Natrium: 2165mg (94 %)Kalium: 348mg (10 %)Fiber: 6g (25 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 471IU (9 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 191mg (19 %)Järn: 5mg (28 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 14 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply