Ett hemlagat kalkonchilirecept är en enkel och hälsosam måltid fylld med smak.

En rik och rejäl måltid, denna chili är packad med lök, paprika, massor av rik tomatsmak. Den har gjorts lite lättare med malen kalkon och puttras tills den är tjock och läcker.

En måltid i en pott gör middagen lätt att förbereda i förväg för de hektiska vardagsnätterna.

kalkon chili i en gryta med en skål med ost

Rejäl och hälsosam Turkiet Chili

Ett fantastiskt chilirecept är en go-to för en enkel måltid, fylld med smak och alla i min familj älskar det!

  • Hälsosamt och rejäl, detta recept är gjort med mald kalkon för att göra det lite magrare.
  • Jam-packad med smakdet här receptet använder ingredienser som du förmodligen redan har till hands.
  • Turkiet chili är klar på 45 minuter börjar till slut men smakar som om det har varit långsamt kokt hela dagen!
  • Gör framåt och värm upp hela veckan eller frys in portioner för engångsbruk i påsar med dragkedja i upp till 6 månader!
Okokta ingredienser av Turkiet Chili

Ingredienser för Turkiet Chili

Kalkon: Mald kalkon håller detta recept lägre i fett och kalorier. Ingen kalkon? Inga problem, gör denna chili med köttfärs, korv eller kyckling!

Bönor: Kidneybönor är laddade med fibrer och antioxidanter. Svarta bönor, pintobönor och till och med linser kan användas.

Sås: Den fräcka delen av denna chili består av tärnade tomater, buljong och lite tomatsås. Det hela puttrar tillsammans med kryddor tills det blir fylligt och tjockt. Tillsätt färska tomater (skala dem först) utöver de konserverade tomaterna om du vill.

Kryddor: Skafferkryddor som vitlök, chilipulver, oregano och spiskummin gör kalkonchili rik och smakrik. För extra värme, tillsätt ett stänk cayennepeppar eller några färska jalapenos.

Extra: Kalkonchili är perfekt för att smyga in överblivna grönsaker som svamp, zucchini, majs, morötter och till och med potatis!

Hur man gör Turkiet Chili

  1. Koka kalkonen med lök, vitlök och chilipulver i en stor gryta tills ingen rosa återstår.
  2. Tillsätt resterande ingredienser i grytan (enligt receptet nedan).
  3. Sjud utan lock i 35-45 minuter tills den tjocknat.
Kalkon Chili med gräddfil, salladslök och ost

Toppings för Turkiet Chili

Skapa en DIY Turkey Chili-bar och låt alla välja sina favoritpålägg!

  • salsa
  • guacamole
  • tärnad avokado
  • gräddfil eller grekisk yoghurt
  • tortillachips
  • riven cheddarost eller annan riven ost
  • hackad lök
  • Koriander
  • gröna lökar

Min mamma serverade alltid chili med rostat bröd så det är så jag ofta serverar det. Denna chili passar också bra med en sida av hembakat majsbröd & honungssmör!

Förvaring av Turkiet Chili

Förvara kalkonchili i en täckt behållare i kylskåpet mellan 3 till 5 dagar och värm upp portionerna på spishällen och var noga med att röra om med några minuters mellanrum tills den är uppvärmd.

Rester kan förvaras i frysen i upp till 4 månader. Det i kylen över natten och värm på spisen eller i mikron.

Poppa ut en portion och gör slarviga joes, chili cheese hundar, chili cheese frites, eller skopa lite kalkon chili på bakad potatis eller omelett!

Fler malda kalkonrecept

Gillade din familj denna Turkey Chili? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

kalkon chili i en gryta med en skål med ost

5 från 10 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Turkiet Chili

Turkiet Chili är hälsosam och rejäl, perfekt för att värma upp en folkmassa en kall dag!

Förberedelsedags 10 minuter

Tillagningstid 35 minuter

Total tid 45 minuter

  • Bryn mald kalkon, lök, vitlök och chilipulver i en stor kastrull tills ingen rosa återstår.

  • Tillsätt resten av ingredienserna och låt chilin sjuda på medelhög värme.

  • Sänk värmen till låg och låt puttra 35-45 minuter utan lock tills det tjocknat.

Använd mager mald kalkon i detta recept eller ersätt med valfritt malet kött. 2-3 koppar överbliven kalkon kan användas i stället för mald kalkon.
För att göra förberedelserna snabba, medan kalkonen brynar, förbered de återstående ingredienserna.
Chilin kommer att tjockna när den puttrar.
Som med de flesta chilirecept blir det bra matrester och värms upp ordentligt.
Förvara kalkonchili i en lufttät behållare i kylen i 3-5 dagar eller frys i upp till 4 månader. Värm på spishällen tills den är genomvärmd.

5 från 10 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Kalorier: 238 | Kolhydrater: 28g | Protein: 27g | Fett: 2g | Kolesterol: 41mg | Natrium: 426mg | Kalium: 939mg | Fiber: 9g | Socker: 4g | Vitamin A: 1270IU | C-vitamin: 38,3mg | Kalcium: 64mg | Järn: 4.7mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Middag, Entree, Turkiet
Kök amerikansk
skålar med Turkiet Chili med en titel
Turkiet Chili med gräddfil och skrift
Kalkon Chili i en kruka med en titel
Kalkon Chili i gryta och i skålar med titel





Source link

Rate this post

Leave a Reply