Kalkontacosallad är en enkel, vackert färgstark och hälsosam (vi kommer inte att berätta, om du inte gör det!) middag med en pigg koriander-limevinägrett och klädd med jicama, rädisor, lila kål och chili.

Om jag var tvungen att välja en enda go-to-sallad skulle en kalkontacosallad vara det, förmodligen för att den är så laddad med kött och ‘pålägg’ att man knappt kan kalla det en sallad alls! När du tänker på alla de saker som våra kroppar gör för oss, dagligen och under hela vårt liv, verkar det inte vara en sådan uppoffring att äta på ett hälsosamt sätt – du tar helt enkelt hand om dig själv på högsta nivå.–Heather Christo

Till koriander-limevinägretten

Till kalkontacosalladen

Till koriander-limevinägretten

  • I en mixer, kombinera koriander, vitlök, agave, limejuice och vegetabilisk olja. Puré på hög tills den är slät och smaka av med salt.

Gör kalkontacosalladen

  • Värm oljan på medelvärme i en stor tjock panna. Tillsätt rödlöken och koka tills den mjuknat, 5 till 7 minuter. Tillsätt kalkonen och koka, bryt upp den med en träslev, tills de fått färg, 3 till 5 minuter. Rör ner chilepulvret, spiskummin och salt. Rör sedan i vattnet och koka tills kalkonen är helt genomstekt och vattnet har kokat av, 5 till 7 minuter till. Ta bort från värmen.
  • Lägg upp kål och romainehjärtan på ett stort fat eller på enskilda tallrikar. Toppa med jicama, rädisor, koriander och chili. Skeda den malda kalkonen ovanpå och ringla över salladen med en rejäl mängd av vinägretten. Servera med tortillachips om så önskas.

*Är det möjligt att ersätta strimlad kalkon med mald kalkon?

Ja, det kan du säkert. Du kommer att använda cirka 1 pund (454 gram) kokt kalkon som du har strimlat eller hackat. Fortsätt sedan som instruktionerna ovan föreslår, tillsätt istället kalkonen efter att du har lagt till vattnet och fått det att sjuda. Rör ner kalkonen och koka tills den är genomvärmd och helt täckt med krydd- och lökblandningen och en del av vattnet har avdunstat, 3 till 5 minuter.

Servering: 1 delKalorier: 444 kcalKolhydrater: 25 gProtein: 30 gFett: 27 gMättat fett: 20 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 62 mgNatrium: 712 mgKalium: 904 mgFiber: 6 gSocker: 13 gVitamin A: 6254 IUC-vitamin: 84 mgKalcium: 98 mgJärn: 4 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2016 Heather Christo. Foto © 2016 Heather Christo. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Denna kalkontacosallad är en fantastisk sallad fylld med massor av smaker och texturer. Det är lätt att sätta ihop och njuta av. Det är färgglatt och hälsosamt och allt jag letar efter i en mitt i veckan. Ugnsbakade färska tortillachips strödda över toppen gav den perfekta crunchen.

Det gav 4 generösa portioner och kunde lätt skalas upp för att möta en publiks aptit. Mitt råd är att du använder detta recept som en guide. Det fungerar som det är men använd mer eller mindre av någon av de listade ingredienserna efter din smak. Nästa gång ska jag hacka alla ingredienserna så att alla blir ungefär lika stora. Dessutom kan jag minska mängden koriander i salladen. Avokado och kvartade körsbärstomater skulle vara ett trevligt tillskott.

Om min lokala salladsrestaurang erbjöd sallad med så många ingredienser och texturer, kanske jag äter där oftare! Snåla inte med dressingen. Min stormarknad hade ingen Fresno-chile och eftersom jag var osäker på vilken chile som skulle passa valde jag att utelämna den eftersom vi inte ville överdriva kryddigheten i salladen.

Denna kalkontacosallad är en korianderälskares dröm! Så fräsch och grönskande. Det är vinägretten som får den här rätten att sjunga. De krossade tortillachipsen på toppen är ett måste och jag tror att lite smulad queso fresco eller fetaost på toppen också skulle vara fantastiskt.

Mina sju- och åttaåringar åt båda glatt den här salladen också, som är en win-win. Det introducerade dem också för välsmakande, äppelliknande jicama, som de njuter av idag, skivad i stavar i sina lunchlådor. (Om du köper färdigskivad jicama i salladsbaren i mataffären, kommer du att minska förberedningstiden med 20 minuter.) Förberedelsetiden skulle minska ytterligare om du köper en säck strimlad lilakål och en säck hackade romainehjärtan .

Eftersom vinägretten är så koriander framåt, kan man lätt hoppa över 1/2 kopp blad som läggs till salladen. Mina barn skulle förmodligen njuta av salladen ännu mer på detta sätt.

Jag gillar verkligen inte tacosallader. De verkar alltid som en ursäkt på 3 000 kalorier för att äta tacos förklädd till en “sallad” med massor av bönor, ost, gräddfil och ibland ris. Den här fångade min uppmärksamhet direkt eftersom den såg fantastisk ut och definitivt var en riktig sallad med en ljus vinägrett och inte bara en gigantisk nacho. Den träffade plötsligt.

Den har massor av smak, en fantastisk dressing (om du älskar koriander), fantastiska texturer och tyngde mig inte ner efter att ha ätit en stor skål. Receptet lämpar sig också för mycket variation. Jag gjorde en dubbel sats av kalkonen och nästa kväll hade vi lite mer av salladen med ytterligare garnering som rostad majs, smulad vit ost och skivad avokado. Utsökt.

Det här var en fräsch och enkel version av en tacosallad, jag älskar att det inte fanns ost och gräddfil och oliver. Det kändes riktigt äkta. Det var ett vackert recept för en varm vårdag, men jag kan se att det är ett så välkommet avbrott från semesterns tunga mat. Jag kunde verkligen se mig själv göra ett riff på det och förvandlas till en sydvästlig salladswrap-situation. Jag använde överbliven kokt kalkon.

Detta är en lätt, ljus, kryddig sallad. Vi kände att koriandervinägretten var stjärnan i receptet, men gillade också verkligen den kryddade varma kalkonen. Gör som den är, eller byt upp proteinet. Vi tänkte att det också skulle vara jättegott med räkor för den icke-röda köttätaren. Crunchen från rädisan, jicama och kål är väl värda all hackning. Det är en utsökt 45-minuters måltid.

Jag använde överbliven kokt kalkon skuren i tunna strimlor.

Source link

Rate this post

Leave a Reply