Två gånger bakad potatis är ett favorittillbehör och bra att göra i förväg.

Ett bakat potatisskal är fyllt med krämig potatismos, ost, salladslök och bacon. Rör i dina egna favorittillsatser och grädda tills det är varmt.

Fylld potatis är den perfekta sidorätten, den fryser bra och kan till och med bakas från fryst.

pläterad två gånger bakad potatis

Två gånger läcker, två gånger bakad potatis

Även om ugnsstekt potatis är en go-to för oss, kan jag inte låta bli att älska den här drömska dubbelbakade potatisen med knaprig skal och ostig potatisfyllning.

  • Två gånger bakad potatis är som enkelt att göra för de är smaskiga!
  • Dessa kan vara förberedda dagar före tiden.
  • De kan även frysas och bakade direkt från frysta.
  • De är en billig sätt att mata en folkmassa, och du kan lägga till vad du vill till mixen!

Den bästa potatisen för två gånger bakad

Den bästa potatisen för dubbelbakad potatis är rödpotatis eller bakpotatis (samma potatis som vi använder till moset). Det tjocka skalet håller bra för fyllning, och potatisen är stärkelsehaltig och fluffig.

Naturligtvis fungerar det här receptet med nästan alla sorter, men konsistensen kan vara något annorlunda.

två gånger bakad potatis ingredienser

Hur man gör två gånger bakad potatis

Detta recept på två gånger bakad potatis är lätt att göra.

  1. Baka potatisen: Använd ugnen, mikrovågsugnen eller fritösen för att baka potatisen tills den är mjuk.
  2. Skär varje potatis i halvor på längden och gröp ur insidan med en sked.
  3. Mosa potatisen och rör i tilläggen, häll tillbaka det i skalet och strö över ost.
  4. Baka tills den är genomvärmd.

Gör det till en måltid: Byt ut potatismosfyllningen med några valfria tillägg eller rester. Rör ner lite nötfärs (eller överblivet tacokött), kokt kyckling, ångade grönsaker eller broccoli.

Göra två gånger bakad potatis i förväg

Förbered enligt anvisningarna nedan tills skalen är fyllda med potatismosblandningen.

  • Kylskåp: Lägg den förberedda potatisen i en lufttät behållare och kyl upp till 2 dagar innan bakning. Om den är kall från kylen kan potatis behöva ytterligare 5-7 minuters gräddningstid.
  • Frys: Kyl helt och frys in i en bakpanna. När potatisen är fryst kan den förvaras i en behållare eller fryspåse.
  • Baka från fryst: Värm ugnen till 350°F. Lägg potatisen på en plåt och grädda i 35-40 minuter eller tills den är genomvärmd.
två gånger bakad potatis okokt i panna

Tips för perfekt potatis

  • Använd stärkelsehaltig potatis som rödbrun eller bakpotatis är bäst i detta recept.
  • Att lägga till 1/4 kopp bredbar färskost (alla smaker, örter och vitlök är en favorit) är valfritt men utsökt.
  • Mosa potatisen slät, om du använder en stavmixer, se till att inte övermixa.
  • Se till att lämna kvar minst 1/8 till 1/4 tum av ett skal så att skinnen inte går sönder eller spricker.
  • För att göra fyllningen enkel, lägg den förberedda fyllningen i en fryspåse och klipp av den från hörnet. Krama in den i skalen.
  • När dina potatisskal är fyllda kan de frysas eller kylas. För att baka fryst potatis, lägg till ytterligare 15-20 minuter till gräddningstiden.

Fler potatisrecept du kommer att älska

Älskade din familj dessa två gånger bakade potatisar? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

pläterad två gånger bakad potatis

4,99 från 85 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Två gånger bakad potatis

Krämig potatis med bacon, ost och gräslök gräddas tills de är gyllene. Dessa är det perfekta tillbehöret för alla måltider!

Förberedelsedags 15 minuter

Tillagningstid 1 timme 15 minuter

Total tid 1 timme 30 minuter

  • Värm ugnen till 375°F. Skrubba skalet på potatisen och peta med en gaffel. Baka potatisen i ugnen i 50-60 minuter eller tills den är mjuk. Låt dem svalna tills de är tillräckligt svala för att kunna hanteras.

  • Skiva varje potatis i ½ på längden. Skopa ur potatisköttet och lämna ett ⅛” skal.

  • Tillsätt potatis, gräddfil, smör, vitlökspulver, salt och peppar i en stor skål. Mosa med en potatisstöt (eller använd en elektrisk mixer) tills den är slät. Tillsätt mjölk efter behov för att skapa en krämig konsistens, du kanske inte behöver någon eller all mjölk.

  • Vänd ner gräslök, bacon och ¾ kopp cheddarost.

  • Fyll varje skal med potatismos och toppa med resterande ost.

  • Grädda i 15-20 minuter* eller tills den är genomvärmd och osten smält.

  • Potatis kan också bakas i air fryer eller mikrovågsugn.
  • Mosa potatisen medan den är varm för bästa konsistens. Gräddfil och smör kan tillföra precis tillräckligt med fukt; kontrollera potatisen innan du tillsätter extra vätska.
  • En stavmixer kan göra fluffig vispad potatis, men övermixning kan göra dem gummiaktiga, så blanda bara tills den är fluffig.
  • Var noga med att lämna kvar minst 1/8 till 1/4 tum av ett skal, så att skinnen inte går sönder eller spricker.
  • Jag bakar ofta en extra potatis ifall något av skalen går sönder. Har du extra potatis kan skalen fyllas med extra fyllning.
  • För att göra fyllningen enkel, lägg den förberedda fyllningen i en fryspåse och klipp av hörnet. Krama in den i skalen.
  • När dina potatisskal är fyllda kan de frysas eller kylas. För att baka fryst potatis, lägg till ytterligare 15-20 minuter till gräddningstiden.

Kalorier: 222 | Kolhydrater: 16g | Protein: 7g | Fett: 14g | Mättat fett: 7g | Kolesterol: 36mg | Natrium: 214mg | Kalium: 412mg | Fiber: 1g | Socker: 1g | Vitamin A: 325IU | C-vitamin: 5mg | Kalcium: 133mg | Järn: 0,9mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Sidorätt
Kök amerikansk
ostliknande två gånger bakad potatis på tallrikar med en titel
närbild av två gånger bakad potatis på en tallrik med en titel
Två gånger bakad potatis på en plåt innan tillagning med en titel
Två gånger bakad potatis på en plåt och pläterad med skrift





Source link

Rate this post

Leave a Reply