Tysk potatissallad serveras varm med mör potatis, knaprig bacon och en senapsvinägerdressing som är allt en potatissallad ska vara!

Missförstå mig rätt, vi älskar vår traditionella potatissallad! Och den har alltid en plats som favorittillbehör vid picknickbordet, men om du vill ändra på saker och kasta bort ägg och majonnäs, då är det här potatissalladen för dig!

ett foto av en skål med tysk potatissallad med gyllene potatis, baconbitar och hackad färsk persilja.

Jag börjar med att koka lite gyllene och röd potatis, sedan tillagar jag baconet på spisen i en holländsk ugn. När potatisen är gaffelmör kombinerar jag den med baconet och lite vitlök med lite av baconfettet (hej smakstad!!) och toppar sedan det hela med en syrlig senap (2 sorters!) och äppelcidervinägerdressing.

Ingredienserna är så få och så enkla att det verkar omöjligt att det skulle kunna bli så gott, men det är himmelriket! Det hela är toppat med lite färsk persilja på toppen för, även om det verkar värdelöst, fräschar det faktiskt upp hela rätten. Tro mig, du måste göra det här.

ett foto av en stor vit skål full med tysk potatissallad bestående av tärnad potatis, baconbitar och persilja.

Ingredienser till tysk potatissallad

  • Potatisar: Vi älskar kombinationen av Yukon guldpotatis och röd potatis, men du kan göra allt av det ena eller det andra. Undvik bara ryssorna!
  • Salt: ger smak åt potatisen när den kokar
  • Bacon: ger smak och en krispig konsistens till rätten. Glöm inte att reservera lite av baconfettet som finns kvar.
  • Smör: använd osaltat så att du kan kontrollera sältan i rätten
  • Olivolja: extra virgin är att föredra
  • Äppelcidervinäger: tillsätter syra till rätten
  • Vitlök: ger smak, se till att använda färsk vitlök
  • Socker: mjukar upp vinägern
  • Senap: vi använder en kombination av stenmalen senap och dijon för maximal smak
  • Salt och peppar: lagom tills det smakar perfekt för dig
  • Persilja: en del kommer att blandas in medan allt tillagas och en del kommer att läggas färsk på toppen i slutet så se till att du följer instruktionerna

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av inlägget.

ett foto av en holländsk ugn som har använts för att laga bacon som är tomt och baconsmulorna ligger på sidan.

Vilken sorts potatis använder du till potatissallad?

För potatissallad vill du hålla dig borta från stärkelsehaltig, tjockskallig potatis som rosor, som kommer att falla isär under tillagningsprocessen.

Röd potatis eller gyllene potatis behåller den perfekta konsistensen för sallad.

Variationer för tysk potatissallad

Det finns några alternativ för att ändra detta recept. Du kan alltid prova olika kombinationer av potatis, även om vi verkligen älskar kombinationen av röda och Yukon-guld.

Om du vill lätta upp sakerna lite, prova att använda kalkonbacon. Du kommer att förlora mycket smak om du väljer det här alternativet eftersom du inte kommer att ha baconfettet att lägga till dressingen. Kalkonbacon är ganska magert och lämnar inte mycket, om något, fett efter sig.

Lek gärna med senapen som du använder. Om du vill lägga till lite värme, prova att använda lite kryddig brun senap.

Och slutligen, om du inte är ett fan av persilja, prova det med dill! Så gott!

ett närbildsfoto av en skål med varm tysk potatissallad full av baconsmulor, vitlök och färsk persilja.

Varför du kommer att älska det här receptet

  • Lätt: Ingredienserna är enkla och finns till stor del i skafferiet. Instruktionerna är enkla och lätta nog min 12-åriga gör det mesta av detta recept. Jag hjälper henne bara med baconet.
  • Smak: I stort sett allt som involverar bacon kommer att explodera av välbefinnande, men tillsätt lite baconfett, vinäger och senap och smaken är genom taket!
  • Textur: Potatisen är mjuk och baconet är knaprigt och skapar en kontrast i texturer som alla älskar i en potatisrätt.
  • Allergivänlig: Alla ingredienser är naturligt glutenfria, mjölkfria och äggfria. Dubbelkolla bara att din senap är gf och du borde vara bra att gå!

Vad man ska äta med tysk potatissallad

Det här är en sidorätt som kan passa till vilken typ av protein som helst som huvudrätt. Här är några av våra favoriter:

ett foto på tysk potatissallad bestående av kokt potatis, baconsmulor, vitlök och persilja i en stor vit serveringsskål.

Lagring och återuppvärmning

Överbliven potatissallad håller sig i 3-4 dagar i kylen. Förvara den i en lufttät behållare. Denna potatissallad fryser inte bra tyvärr. Texturerna håller helt enkelt inte när den är tinad.

Återvärm denna maträtt, jag föredrar att använda en holländsk ugn på spisen toppen. Värm bara upp den på medelvärme tills potatisen har blivit genomvärmd.

ett foto av varm tysk potatissallad laddad med kokt potatis, crunch bacon smulor, vitlök och hackad färsk persilja.

Någon frågade mig häromdagen om jag var tvungen att välja mellan tysk potatissallad och traditionell amerikansk potatissallad, vilken skulle jag välja. Det beslutet är omöjligt för mig att ta! De är så olika och ibland är jag bara sugen på nostalgin av en klassisk potatissallad.

Men om du vill ha en varm och smakrik potatisrätt, då en Tysk potatissallad är ett fantastiskt alternativ!

Fler potatisrätter:

Serveringar: 6

Förberedelsedags: 5 minuter

Tillagningstid: 40 minuter

Total tid: 45 minuter

  • Hetta upp en stor kastrull med vatten på hög värme tills det kokar snabbt. Skär under tiden potatisen på mitten. Tillsätt potatisen i det rullande vattnet och smaka av med 1 tsk salt.

    1 pund Yukon guldpotatis, 1 pund babyröd potatis, 1 tsk salt

  • Låt potatisen koka tills gaffeln är mjuk, cirka 10 minuter.

  • Placera en stor holländsk ugn på medelvärme. Skär baconremsorna i cirka 1-tums bitar och lägg i grytan. Koka baconet, rör om då och då, tills det blir knaprigt. Använd en hålslev och ta bort baconbitarna på en tallrik klädd med hushållspapper. Mät upp 1/4 kopp baconfett och lägg tillbaka i grytan. Om det inte räcker, tillsätt lite olivolja och smör för att få till 1/4 kopp.

    12 uns bacon, 1/4 kopp reserverat baconfett

  • Tillsätt smöret och olivoljan, och när den smält, rör ner vitlöken och 1 msk persilja tills vitlöken doftar och börjar få färg.

    2 matskedar smör, 2 matskedar olivolja, 2 vitlöksklyftor, 3 msk persilja

  • Vispa snabbt i vinäger, vitlök, senap och socker.

    1/4 kopp äppelcidervinäger, 3 matskedar socker, 2 tsk dijonsenap, 1 tsk stenmald senap

  • Låt sjuda tills det tjocknar något, ca 1 minut.

  • Tillsätt potatisen, rör försiktigt till beläggningen, rör sedan i bacon och reserverad persilja.

    3 msk persilja

  • Servera genast med ytterligare salt och peppar om det behövs.

    1/2 tsk salt, 1/4 tsk peppar

rester håller sig i 3-4 dagar i kylen

Servering: 1gKalorier: 540kcalKolhydrater: 33gProtein: 10gFett: 41gMättat fett: 14gFleromättat fett: 5gEnkelomättat fett: 19gTransfett: 0,2gKolesterol: 57mgNatrium: 1049mgKalium: 803mgFiber: 3gSocker: 8gVitamin A: 315IUC-vitamin: 24mgKalcium: 28mgJärn: 2mg

Författare: Söt basilika

Kurs: Amerikas bästa 4 juli efterrätter, recept och sidor

rekommenderade produkter

Source link

Rate this post

Leave a Reply