Dessa ugnsbakade kycklinglår med tomater och fetaost är en enkel medelhavsinspirerad måltid med en panna gjord på kycklinglår med ben som är rostade med körsbärstomater, vitlök, citron, oliver och örter, och sedan avslutas med fetaost och persilja.

En stekpanna i metall fylld med rostade kycklinglår, oliver, citron, tomater, fetaost och örter.

Anpassad från Joy Howard | Tomatkärlek | Storey Publishing, 2022

Benfria kycklinglår är bra, men ben med ben är ännu bättre. Att tillaga dem på benet resulterar i saftigare och mer smakrikt kött – för att inte tala om en billigare maträkning.

Istället för att fräsa skalet i en stekpanna innan bakning, förlitar sig detta recept på broilern för det sista steget, vilket också ger citronerna och tomaterna lite röding. Det är lite av en våghalsighet, så håll utkik för att se till att huden blir krispig, inte bränns till en knaprig.–Joy Howard

Vanliga frågor om bakat kycklinglår

Kan jag använda benfria, hudlösa bröst istället för detta recept?

Du kan, men du kommer att missa några naturliga smaker och juicer som kommer från huden och benen. Du måste hålla koll på baktiden, eftersom benfria bröst tenderar att torka ut ganska snabbt i ugnen.

Du behöver 3 stora kycklingbröst, fjärilsdelade eller delade på mitten helt för att motsvara de sex kycklinglåren som krävs i detta recept. Använd en kötttermometer och ta ut kycklingen ur ugnen så snart innertemperaturen når 165°F (74°C), och hoppa över steken.

Hur länge håller den här rätten efter gräddning?

Rätt förvarad i en lufttät behållare i kylen kan du förvänta dig att njuta av dina rester i 3 till 4 dagar.

Ugnsbakade kycklinglår med tomater och fetaost

En stekpanna i metall fylld med rostade kycklinglår, oliver, citron, tomater, fetaost och örter.

Denna ugnsrostade kyckling- och tomatbakning kombinerar möra kycklinglår, syltiga rostade tomater, salta oliver, färska örter, citron och syrlig fetaost för en imponerande måltid i en panna.

Joy Howard Joy Howard

Prep 15 min

laga mat 1 hr 10 min

Total 1 hr 25 min

  • Värm ugnen till 350°F (180°C).

  • Ta bort bladen från oregano- och timjankvistarna och finhacka. Blanda ihop de hackade örterna i en liten skål och ställ åt sidan.

  • Lägg kycklingen och tomaterna i en stor långpanna eller 9 x 13 tum (23 x 33 cm) ugnsform. Ringla över oljan och rör om. Lägg i ett enda lager med kycklingen med skinnsidan uppåt och smaka av med salt och peppar.

  • Strö i oliverna och stoppa in vitlök och citronklyftor runt kycklingen och tomaterna. Strö hackad oregano och timjan över kycklingen.

  • Grädda i 45 minuter. Pensla kycklingen med pannsaften och grädda sedan tills kycklingen är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), cirka 20 minuter till. Tråckla en gång till, ställ sedan broilern på hög och stek i 2 till 3 minuter, rotera pannan en gång och håll noga koll för att förhindra att den bränns.

  • Strö på fetaost och persilja och servera direkt från långpannan, eller lägg över på ett stort serveringsfat och servera pannsaften vid sidan av.

Servering: 1delKalorier: 713kcal (36 %)Kolhydrater: 11g (4 %)Protein: 44g (88 %)Fett: 55g (85 %)Mättat fett: 15g (94 %)Fleromättat fett: 10gEnkelomättat fett: 25gTransfett: 0,2gKolesterol: 253mg (84 %)Natrium: 1536mg (67 %)Kalium: 839mg (24 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 3g (3%)Vitamin A: 1169IU (23 %)C-vitamin: 38mg (46 %)Kalcium: 187mg (19 %)Järn: 4mg (22 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 7 september 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply