Ugnsbakat kycklingbröst är enkelt, gott och riktigt lätt att tillaga!

Detta saftiga bakade kycklingbröstrecept har enkla kryddor och blir mört och saftigt varje gång!

De är perfekta för en hälsosam middag, lätta att hacka eller strimla för kycklingsallader eller kassler, och perfekta för måltidsförberedelser.

närbild av ugnsbakade kycklingbröst

Saftigt bakat kycklingbröst

  • Detta kycklingrecept är en gå till som du gör på repeat.
  • Bakat kycklingbröst är mångsidigt, perfekt för måltid förberedelse och perfekt att lägga till kassler eller andra måltider.
  • Detta recept är en hälsosamt alternativ och högt i protein.

Ingredienser för bakat kycklingbröst

Kycklingbröst – Det här receptet är för benfria kycklingbröst utan skinn, cirka 6 oz vardera. De är väldigt magra, jag tillsätter lite olivolja för en bättre brynning på utsidan och för att kryddorna ska hålla fast.

Kycklingbröst kan variera i storlek från 5 oz till 10 oz vilket innebär att tillagningstiden kan variera. I det här receptet använder jag medelstora benfria bröst (cirka 6 oz eller så).

Ugnsbakad kyckling skivad diagonalt för servering på en träskiva

Kryddor – Jag föredrar att spara en kycklingmarinad till grillen och använda enkla kryddor till bakade kycklingbröst.

Blandningen nedan är enkel och mångsidig men ändra smaken och lägg till lökpulver, chilipulver, vitlökspulver eller till och med lite farinsocker om du vill. Du kan också prova tacokrydda, cajunkrydda eller din favoritkryddblandning.

kycklingbröst kastade med krydda för bakning

Hur man gör bakat kycklingbröst

Att göra saftigt kycklingbröst är väldigt enkelt; nyckeln är i tillagningstid och temperatur.

  1. Värm ugnen till 400°F.
  2. Blanda kycklingbröst med olivolja, örter och kryddor (enligt receptet nedan).
  3. Smörj en ugnsform eller form lätt för att förhindra att kycklingbrösten fastnar.
  4. Sätt in kycklingbrösten i ugnen och grädda i ca 22-26 minuter.

Hur länge ska man baka kycklingbröst

Nyckeln till ett perfekt bakat kycklingbröst ligger i temperatur och timing. Kycklingbröst är naturligt magra, så om du överkokar dem blir de torra. Laga kyckling på en högre temperatur förseglar juicerna.

  • Att baka kycklingbröst vid 400°F: Detta tar mellan 22 och 26 minuter beroende på storleken på kycklingbrösten.
  • Du kan tillaga kycklingbröst vid 350°F i närmare 25-30 minuter (även om jag föredrar den högre värmen ovan).

Kycklingbröstet ska nå en inre temperatur på 165°F.

  • Undvik överkokning: Håll kycklingen saftig genom att inte överkoka den. A kött termometer rekommenderas för bästa resultat.
  • Ta ut kycklingen från ugnen vid 160-162°F. Den kommer att stiga till 165°F när den vilar på pannan.
  • Kycklingbröst varierar i tjocklek; använd den platta sidan av en köttklubba (eller till och med en kavel) för att dunka dem lite.
Bakad kyckling vilar på en skärbräda

Fler kycklingbröstrecept

Har du gjort dessa ugnsbakade kycklingbröst? Lämna oss ett betyg och en kommentar nedan!

närbild av ugnsbakade kycklingbröst

4,96 från 330 röster↑ Klicka på stjärnor för att betygsätta nu!
Eller för att lämna en kommentar, Klicka här!

Ugnsbakat kycklingbröst

Bakade kycklingbröst är ett enkelt och hälsosamt middagsalternativ som är fullspäckat med protein!

Förberedelsedags 5 minuter

Tillagningstid 22 minuter

Vilotid 5 minuter

Total tid 32 minuter

  • Värm ugnen till 400°F. Smörj en kantad bakform lätt.

  • I en medelstor skål, kombinera kycklingbröst, olivolja, italiensk krydda, kryddat salt, paprika och svartpeppar. Blanda väl för att täcka.

  • Grädda utan lock i 22 till 26 minuter eller tills kycklingbrösten når en innertemperatur på 165°F.

  • Vila i 5 minuter innan du skär upp.

Mindre kycklingbröst tar närmare 22 minuter, större kycklingbröst tar närmare 26 minuter. För bästa resultat, använd en omedelbar avläsningstermometer.
Kycklingbröst kan variera i storlek från 5 oz till 10 oz. Tillagningstiden som anges är för medelstora benfria bröst, 5 oz till 7 oz vardera.
Om kycklingbrösten är väldigt tjocka i ena änden, slå med en köttklubba till en jämnare tjocklek.
Förvara kycklingen i en lufttät behållare i kylen i upp till 4 dagar. Värm i ugnen, på spishällen i en panna eller i mikron. Eller så kan kycklingbröst läggas till soppor, sallader eller kassler!

Kalorier: 236 | Protein: 40g | Fett: 7g | Mättat fett: 1g | Kolesterol: 120mg | Natrium: 412mg | Kalium: 696mg | Vitamin A: 100IU | C-vitamin: 2.2mg | Kalcium: 15mg | Järn: 0,8mg

Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.

Kurs Kyckling, middag, förrätt, huvudrätt
Kök amerikansk

Vad ska man servera med bakad kyckling

Vi älskar bakad kyckling med ett enkelt tillbehör och en färsk grönsak. Här är några av våra favoritsidor.

möra Ugnsbakade kycklingbröst med skrift
närbild av ugnsbakade kycklingbröst med skrift
närbild av ugnsbakade kycklingbröst med en titel
kryddade ugnsbakade kycklingbröst och ett foto av kyckling skivad med skrift



Source link

Rate this post

Leave a Reply