Dessa ugnsstekta kycklingklubbor kan beläggas med brödsmulor eller panko, visst. Men låt oss inte glömma krossade potatischips, ostkex, tortillachips, krossade wasabiärtor, salt, majsflingor eller precis vad som helst. Den bästa delen? Du kan sätta ihop denna enkla måltid för mindre än $4.

Sju ugnsstekta trumpinnar med olika beläggningar på en vit bakgrund.

Ugnsstekta klubbor. Ett bevis på att vissa saker aldrig går ur stil utan bara får en lite ny look då och då. Detta enkla recept för panerad kycklingklubba på vardagskvällar inspirerar fortfarande barn att skrika HÖGT om att dessa är den bästa kycklingmiddagen NÅGONSIN. Precis så som barnen gjorde för decennier sedan när smulbelagda ugnsbakade trumpinnar först började göra omgångar i amerikanska kök.

Även om vi skulle våga säga att några av de trumstickbeläggningar som föreslås i deras recept verkar återspegla Shake ‘n Bake-eran, finns det inget som hindrar dig från att muddra trumstickorna oavsett vad du vill. Vilket betyder att i stort sett allt som smulas är ett alternativ. Titta bara på baksidan av ditt skafferi efter de hoprullade påsarna fyllda 1/16 fulla med smulor från kex eller flingor eller potatischips.

Vi har listat några ytterligare förslag till dig precis nedan. Men låt oss inte sätta stopp för din kreativitet. Fortsätt. Ta med lite lekfullhet tillbaka till vardagsmiddagen för barnen (i alla åldrar).–David Leite


Varför våra testare älskade detta

Våra testare berömmer detta enkla ugnsstekta kycklingklubbor för att vara både och barn- och vuxenvänligvilket gör det till en “bra familjemiddag.” De älskade att experimentera med olika beläggningar och upptäcka sina favoriter.

Sofia Reino sammanfattade det med sin kommentar, “Det här är ett roligt och enkelt recept som ska upprepas.”

Anteckningar om ingredienser

 • Kyckling klubbor–Tidpunkten i receptet är för att använda medelstora kycklingklubbor, men du kan använda den här metoden på vilken kyckling som helst. Du måste justera tillagningstiden beroende på vad du använder.
 • Beläggning– Det finns dussintals toppningsalternativ för dessa trumpinnar. Allt krispigt eller krispigt som du har i skafferiet, som chips, kex eller cornflakes, fungerar. Se våra favoritalternativ i FAQ-sektionen nedan.

Hur man gör detta recept

 1. Värm ugnen till 400°F. Klä en bakplåt med aluminiumfolie och täck den med olja eller smält smör.
 2. Torka kycklingen och ta bort skalet om så önskas. Vispa ägget i en grund skål. Lägg din beläggning i en återförslutningsbar påse, stäng den och krossa toppingen till en fin smula.
 3. Doppa klubborna i ägget och låt eventuellt överskott droppa av. Kasta kycklingen i beläggningspåsen, förslut den och skaka för att täcka jämnt.
 4. Lägg kycklingen på den förberedda bakplåten och grädda tills den är genomstekt till en innertemperatur på 165°F.

Vanliga frågor om recept

Vilka typer av beläggningar kan jag använda?

I en anda av att ingen smula lämnats bakom oss, plundrade vi vårt skafferi för att avslöja varje smula vi kunde hitta. Nedan, bara för att börja rulla trumstickorna, är bara några av smulorna vi leker med att testa nästa gång vi gör det här receptet.

Släng helt enkelt ingrediensen i en återförslutningsbar plastpåse, tryck ut så mycket av luften som möjligt och börja slå på den med en kavel eller en tung stekpanna för att lösa en del av arbetsdagens frustration. Om du har något smulinspirerat geni som inte finns nedan, var inte självisk och låt oss veta det i en kommentar nedan!

Potatischips: Vilken smak som helst. Krossad. (Vem skämtar vi? Krossa inte ett riktigt gott chips. Sätt bara på de perfekt formade hela potatischipsen och reservera de sorgliga små smulorna längst ner i påsen till dina trumpinnar.)
Wasabi ärter: Japp. Försök att krossa wasabi-belagda ärtor till glömska.
Tortillachips: Nej, vi föreslår inget av det Doritos dussintals efter dussintals smaker. Vi menar tortillachips. Du vet, the real deal, den sorten som finns i gul, vit eller blå majs.
Corn Flakes: Minus mjölken.
Panko: Japansk panko, gärna kryddad med sesamfrön eller krydda eller torkade örter
Dagsgamla majsbröd: (och japp, du kan använda majsbröd med ost, färsk majs och smulad bacon)
Ostkex: Känner du till de där ostiga fiskkexet? Äh va. Du kan se vart vi är på väg med detta. Särskilt relevant om du råkar ha några hemgjorda ostliknande fiskkex till hands.
Glutenfria riskex: Hej, vad sägs om de där häftiga små riskex som finns i alla dessa läckra former?
Pita Chip: Äntligen en riktig användning för pitabröd! (Alla smaker du vill ha eller råkar ha till hands kommer att fungera förutom kanske äpple-kanel.)
Salt: Tja, varför inte? (Vänta, äter någon någonsin saltprodukter längre? Eller är de bara reserverade för de dagar då du behöver lite platt ginger ale och något riktigt riktigt intetsägande?)

Hur gör jag smaksatta beläggningar?

Om du vill förstärka smaken på din knapriga beläggning har författarna till Everyday Cookbook följande förslag:

Italienska: 1 kopp vetegroddar, 1/3 kopp riven parmesan, 1/4 tsk vardera salt och peppar
Honungssenap: 3 koppar honungs-senap kringla bitar, 1/4 tsk peppar
Mexikansk: 3 dl tortillachips, 2 tsk vardera chilipulver och malen spiskummin
Krispie ranch: 1 1/2 koppar krispigt risflingor, 1 kuvert ranch dressing mix
Smaklös: 3 koppar ostkex (guldfiskformade är bra), 1/4 tsk peppar
Ört: 1 1/2 dl örtfyllningsblandning
Lök: 3 koppar franska stekta lökringar

Kan jag göra dessa med kycklingmör?

Ja. Du kan använda den här metoden på vilken kyckling som helst. Du måste dock justera tillagningstiden.

För kycklinganbud, planera att baka dem i 15 till 20 minuter. Se till att inte överkoka din kyckling, annars blir den torr.

Hjälpfulla tips

 • Spara dig själv en extra påse och krossa dina chips eller kex direkt i deras påse. Lägg i kycklingbitarna och skaka för att täcka.
 • Dessa serveras bäst direkt efter att de gjorts. Skorpan blir inte lika krispig om du återuppvärmer dem, men för bästa resultat, om du har rester, värm upp dem i en 350°F ugn tills de är genomvärmda.
 • Det här receptet är lämpligt för en mejerifri diet om den görs med olja och är också lämplig för en glutenfri diet om den görs med en glutenfri beläggning, som riskex.

Fler bra recept på kycklingklubbor

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg lämnar en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Ugnsstekta trumpinnar

Sju ugnsstekta trumpinnar med olika beläggningar på en vit bakgrund.

Dessa ugnsstekta trumpinnar kan beläggas med brödsmulor eller panko, visst. Men låt oss inte glömma krossade potatischips, ostkex, tortillachips, krossade wasabiärtor, salt, majsflingor eller precis vad som helst.

Prep 20 min

kock 30 min

Total 50 min

 • Värm ugnen till 400°F (200°C). Klä en grund långpanna eller en kantad bakplåt med aluminiumfolie och täck folien med olja eller smält smör.

 • Klappa kycklingen torr. Om så önskas, ta bort skinnet från kycklingen genom att ta tag i skinnet med en pappershandduk och rycka.

 • Ta en gaffel eller en visp och vispa ägget lätt i en grund skål.

 • Lägg din önskade Crazy Crunchy Coating i en återförslutningsbar plastmatpåse. Om du använder något som inte redan har krossats i småbitar, stäng påsen och krossa försiktigt innehållet till fina smulor med en kavel, botten av en tung stekpanna eller till och med en vinflaska.

 • Arbeta med en eller två trumpinnar åt gången, doppa dem först i ägget och låt sedan eventuellt överskott släppa av innan du lägger trumpinnar i påsen med Crazy Crunchy Coating. Skaka för att täcka kycklingen jämnt.

 • Lägg klubborna på den förberedda pannan och täck klubborna lätt med olja eller smält smör. Grädda tills kycklingen är genomstekt och beläggningen är brun, 30 till 35 minuter. Servera direkt.

 1. Använd din förpackning–Spara dig själv en extra påse och krossa dina chips eller kex direkt i deras påse. Lägg i kycklingbitarna och skaka för att täcka.
 2. Återuppvärmning –Dessa serveras bäst direkt efter att de gjorts. Skorpan blir inte lika krispig om du återuppvärmer dem, men för bästa resultat, om du har rester, värm upp dem i en 350°F ugn tills de är genomvärmda.
 3. Diet-Det här receptet är lämpligt för en mejerifri diet om den görs med olja och är också lämplig för en glutenfri diet om den görs med en glutenfri beläggning, som riskex.

Servering: 2trumpinnarKalorier: 284kcal (14%)Kolhydrater: 6g (2 %)Protein: 29g (58 %)Fett: 15g (23 %)Mättat fett: 4g (25 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 6gTransfett: 0,1gKolesterol: 186mg (62 %)Natrium: 226mg (10 %)Kalium: 367mg (10 %)Fiber: 0,2g (1 %)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 262IU (5 %)C-vitamin: 1mg (1 %)Kalcium: 22mg (2 %)Järn: 3mg (17 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply