Denna ukrainska kycklingdumplingsoppa, eller galushki, görs genom att koka en hel kyckling för att skapa en smakrik buljong, och sedan avsluta soppan med lätta mjöldumplings, morötter, salladslök och dill. Gör den till en älskad som är sjuk, eller som en mysig måltid en kall dag.

En skål med ukrainsk kycklingdumplingsoppa med strimlad kyckling, dill, salladslök och morötter och en sked på sidan

Anpassad från Olia Hercules | Mamushka | Weldon Owen, 2015

Det här är ukrainskt penicillin. Min mamma skulle alltid använda en gammal kokande kyckling, som kan vara lite seg, ja, men smaken är makalös. Hon skulle alltid göra det här om vi var sjuka. Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att kycklingsoppa faktiskt hjälper dig att bli bättre, så har kärleken som kommer med den definitivt en positiv inverkan. Knödelarna är enkla och allt är lite skarpt, men smaken är så ren. Ge den här en chans, speciellt när din älskade är sjuk, eller när det är kallt och duggregn ute.– Olia Hercules

Vanliga frågor om ukrainsk kycklingdumplingsoppa

Hur kan jag tillsätta mer smak till min kycklingbuljong?

Som författaren föreslår är en stor kokande kyckling bäst här för att skapa smakrik buljong. Om du bara har en liten kyckling kan den slutliga buljongen ha en mycket mild smak. I det här fallet kan du röra i lite pulveriserad buljong för att ge buljongen ett lyft.

Vad ska du servera till ukrainsk kycklingknödelsoppa?

Denna soppa är en måltid i sig, men en limpa varmt knaprigt bröd eller en bricka med ukrainskt vitlöksbröd skulle alltid vara välkomna.

Ukrainsk kycklingdumplingsoppa ~ Galushki

En skål med ukrainsk kycklingdumplingsoppa med strimlad kyckling, dill, salladslök och morötter och en sked på sidan

Även om det inte finns några vetenskapliga bevis för att kycklingsoppa faktiskt hjälper dig att bli bättre, så har kärleken som kommer med den definitivt en positiv inverkan. Knödelarna är enkla och allt är lite skarpt, men smaken är så ren. Ge den här en chans, speciellt när din älskade är sjuk, eller när det är kallt och duggregn ute.

Prep 45 minuter

kock 1 timme 30 minuter

Total 2 timmar 15 minuter

Gör lager

  • Lägg kycklingbitarna i en stor kastrull och täck med vatten. Tillsätt lagerblad och lök, krydda väl med salt och peppar och låt koka upp på hög värme.

  • Sänk värmen till mycket låg, skumma bort avskummet och låt puttra tills det är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), 1 till 1 1/2 timme.

  • Ta bort kycklingen från buljongen, spara buljongen i kastrullen. Släng löken och lagerbladet. När kycklingen är tillräckligt kall för att hantera, dra köttet från slaktkroppen och strimla eller hacka det.

Gör dumplings

  • I en medelstor skål, använd en gaffel för att vispa ägget lätt, tillsätt sedan vattnet och saltet och sikta gradvis i mjölet. Arbeta till en pasta.

  • Koka upp kycklingfonden och lägg sedan moroten och strimlad kyckling i fonden. Häll i teskedar av dumplingspastan och låt sjuda tills dumplingsna flyter och moroten är precis mjuk, cirka 5 minuter. Smaka av och justera krydda om det behövs.

Servering: 1delKalorier: 240kcal (12%)Kolhydrater: 16g (5 %)Protein: 17g (34 %)Fett: 12g (18 %)Mättat fett: 3g (19 %)Fleromättat fett: 3gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 85mg (28 %)Natrium: 285mg (12%)Kalium: 242mg (7 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 2g (2 %)Vitamin A: 1886IU (38 %)C-vitamin: 4mg (5 %)Kalcium: 39mg (4 %)Järn: 2mg (11 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 1 april 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply