Dessa ukrainska vitlöksbrödrullar, eller pampushky, är gjorda med en svamp över natten, gräddade tills de är gyllene och spacklade med vitlök-persiljeolja.

En rund skål fylld med ukrainska vitlöksbröd, toppad med vitlök-persiljaolja

Anpassad från Olia Hercules | Mamushka | Weldon Owen, 2015

Ordet pampushka kan användas för att beskriva en vacker fyllig kvinna och är ett av mina favoritord. Pam-poo-shka! Dessa pampushky serveras traditionellt med röd borshch. I Ukraina skulle vi använda vanlig vitlök, så om du inte kan hitta grön vitlök, oroa dig inte – det kommer fortfarande att vara gott.– Olia Hercules

Vanliga frågor om ukrainskt vitlöksbröd

När du gör en övernattningssvamp, hur lång är “över natten”?

När ett recept kräver kylning över natten, hänvisar det vanligtvis till ett intervall på 8 till 16 timmar. För dessa pampushky vet du att svampen är klar när den är bubblig och har åtminstone fördubblats. Våra testare fann att det tog 8 till 12 timmar.

Vad ska du servera till detta ukrainska vitlöksbröd?

Traditionellt serveras pampushky tillsammans med borsjtj (betsoppa). De skulle också vara ett underbart tillägg till vilken ukrainsk eller östeuropeisk måltid som helst som kan inkludera perogies, kålrullar eller kycklingdumplingsoppa (galushki), för att nämna några.

Ukrainskt vitlöksbröd ~ Pampushky

En rund skål fylld med ukrainska vitlöksbröd, toppad med vitlök-persiljaolja

Dessa pampushky serveras traditionellt med röd borshch. I Ukraina skulle vi använda vanlig vitlök, så om du inte kan hitta grön vitlök, oroa dig inte – det kommer fortfarande att vara gott.

Prep 20 minuter

kock 20 minuter

Total 13 timmar 40 minuter

  • För att göra svampen: I en stor skål, lös upp jästen och sockret i det varma vattnet (se till att det är varmt – varmt vatten dödar jästen). Tillsätt 1 1/4 koppar (162 g) mjöl och blanda grovt. Täck med plastfolie och låt jäsa i kylen över natten. Svampen ska vara bubblig och minst dubbel i storlek efter att ha vilat över natten.

  • Nästa morgon: Tillsätt de återstående 1 1/4 kopparna (162 g) mjölet och det fina havssaltet till förrätten och knåda på en väl mjölad arbetsyta tills degen är smidig och lätt lossnar från händerna, 5 till 10 minuter.

  • Stryk en 9-tums (23 cm) rund ugnsform eller kakform med olja. Dela degen i 8 bitar och forma till runda bullar. Ordna dem sida vid sida i den förberedda pannan, täck med plastfolie och låt dem jäsa igen, denna gång på en varm plats, tills de har fördubblats i storlek, 1 till 2 timmar. De kommer att gå ihop precis som varma korsbullar gör.

  • Värm under tiden ugnen till 425°F (220°C).

  • I en medelstor skål, kombinera pressad vitlök, 3 matskedar olja, en liten nypa havssalt och persiljan. Rör om väl och låt sedan dra.

  • När pampushkyen (bullarna) ser fylliga och klara ut, pensla dem generöst med lite uppvispat ägg för att glasera och grädda tills de bildar en glittrande gyllene skorpa, 20 till 30 minuter.

  • Ta ut ur ugnen och strö med vitlöksolja. Servera omedelbart.

Servering: 1bulleKalorier: 212kcal (11 %)Kolhydrater: 31g (10 %)Protein: 7g (14%)Fett: 7g (11 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 1gKolesterol: 23mg (8%)Natrium: 450mg (20 %)Kalium: 92mg (3%)Fiber: 2g (8%)Socker: 1g (1 %)Vitamin A: 119IU (2 %)C-vitamin: 2mg (2 %)Kalcium: 16mg (2 %)Järn: 1mg (6 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 30 mars 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.Source link

Rate this post

Leave a Reply