Nigella Lawsons valnötskakor är delikata, traditionella europeiska julkakor gjorda med endast ett fåtal ingredienser – smör, socker, mjöl och valnötter. Ett stänk av florsocker gör dem perfekt söta.

När julen kommer i hela centrala Europa, kommer du att råka ut för kakor formade som en halvmåne i praktiskt taget alla länder. Vi håller fortfarande på att samordna våra fakta om formens betydelse, men medan vi gör det, ta hand om dig själv med denna vackra, ömma, delikata lilla klassiker.– Renee Schettler

Vanliga frågor om valnötshalvmånekakor

Hur kan jag fixa halvmånedeg som är för smulig?

Innan du ens börjar göra degen, se till att du använder rumstempererat smör. Valnötshalvmånedegen blir lite smulig men den ska hålla ihop när du nyper den mellan fingrarna. Om det inte klibbar ihop, mixa det lite längre med hjälp av en stavmixer eller en handhållen elmixer. Om det inte hjälper kan du tillsätta mjölk (eller mandelmjölk) i matsked tills degen går ihop som den ska.

Vad kan jag göra för att göra det enklare att forma dessa kakor?

Om degen värms upp för mycket kommer du att få lite problem. Ställ den i frysen tills den har svalnat så pass att du lättare kan hantera den. Det enklaste sättet att forma halvmånarna är med mjöl på händerna och bara försiktigt rulla och forma. Häng dig inte för mycket i formningen, de ska se rustika ut. Du kan också bara rulla till bollar och platta till rundlar.

Allt socker försvann när jag förvarade mina kakor. Vad kan jag göra?

Det kommer att hända för att konditorns socker är så bra. Om det händer kan du bara ge dem ytterligare ett litet stänk konditorsocker innan servering.

  • Värm ugnen till 325°F (160°C).

  • Rosta valnötterna i en torr stekpanna på medel-låg värme tills de ger ifrån sig en nötaktig doft, vilket inte bör ta mer än några minuter. Häll upp valnötterna på en tallrik och låt svalna till rumstemperatur.

  • Mixa valnötterna i en matberedare tills de är pulveriserade. Lägg tillbaka valnötterna på tallriken. Häll sockret i matberedaren och mixa så att eventuella klumpar går sönder. Tillsätt nu det mjuka smöret till sockret och bearbeta igen för att kombinera. Tillsätt sedan mjöl och salt och bearbeta igen. Öppna locket på processorn, skrapa ner sidorna, sätt sedan tillbaka valnötterna i processorn och pulsa bara tills allt är kombinerat.
  • Vänd degen på din arbetsyta. Det kommer att vara klibbigt men ändå fast nog att forma med händerna. Om den är för mosig, slå in den i plastfolie eller lägg den i en återförslutbar plastpåse och släng den i kylen i cirka 20 minuter.

  • För att forma valnötshalvmånen till halvmånar, mjöla händerna och ta knappa matskedar av degen. Rulla dem till cirka 2 1/2 tum långa korvar och platta sedan till korven något medan du krullar den försiktigt för att bilda en halvmåne. Lägg halvmånarna på en bakplåtspappersklädd plåt.
  • Grädda halvmånekakorna i 15 till 20 minuter. När kakorna är klara är kakorna fortfarande ganska mjuka men toppen blir fast och börjar bli blekbrun. Låt kakorna vila på plåten i några minuter innan du lägger över dem på ett galler för att svalna helt. Var försiktig eftersom kakorna blir väldigt ömtåliga.
  • Tryck lite konditorsocker genom en fin sil i en grund skål för att ta bort eventuella klumpar. Muddra de avsvalnade kakorna i konditorernas socker och vänd så att de blir tjocka. Vi tror att du kan ta det härifrån.

Servering: 1 kakaKalorier: 105 kcalKolhydrater: 5 gProtein: 2 gFett: 9 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 4 gEnkelomättat fett: 2 gTransfett: 1 gKolesterol: 11 mgNatrium: 1 mgKalium: 38 mgFiber: 1 gSocker: 1 gVitamin A: 133 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 9 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Nigella Lawson. Foto © 2004 Gannusia10. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Dessa valnötshalvmånar är riktigt bra. Valnötssmaken kommer verkligen fram, vilket är trevligt. Dessa är ganska ömtåliga och smuliga så var försiktig när du rullar dem i sockret (jag kan ha brutit ett par men oroa dig inte, de smakade fortfarande bra.) Sammantaget är dessa superenkla att göra och läckra.

De tog mindre än 10 minuter att sätta ihop (älskar det!) och sedan 20 minuter att baka (jag började kolla vid 15 som sagt och är glad att jag gjorde det.) Jag rostade faktiskt valnötterna när jag tog fram smöret för att få det till rumstemperatur vilket sedan gjorde det lätt att faktiskt göra kakorna.

Jag gillade verkligen smaken av dessa valnötskakor. Bortsett från lite spridning på den andra satsen såg kakorna lika goda ut som de smakade. Recept på halvmånekakor blir vanligtvis torra men med god smak. Men den här blev riktigt bra.

Jag kunde forma degen direkt efter mixning trots att den var ganska mjuk. Jag gick vidare och ställde de formade kakorna i kylen i 20 minuter innan jag gräddade. (Du kan använda den här tekniken med andra kakor också. Detta hjälper till att minimera spridningen.) När du tog ut dem för att muddra i strösockret var de mycket känsliga och blev mindre när de svalnade. Problemet var bara att de sista inte verkade ha konditorns sockerpinne också.

Jag provade en kaka samma dag som dessa gjordes och det var fantastiskt. Jag förvarade dem över natten i en behållare och nästa dag packade jag några för min man att ta med till jobbet och några för besökare och jag provade en själv. Recensionerna var alla tummen upp.

Ursprungligen publicerad 20 december 2019

Source link

Rate this post

Leave a Reply