Den här vaniljkärnmjölkskakan, gjord av skafferiingredienser, blev en stor hit bland våra testare. Enkelt nog att det är barn- och nybörjarbagarvänligt, men det blir ändå en imponerande fuktig och smakrik kaka. Våra testare spacklade det med allt – glasyr, glass, frukt, lemon curd – och älskade det till och med på egen hand. Lita på oss när vi berättar att denna tårta är enkelhet när den är som bäst.

Anpassad från Yossy Arefi | Snacking kakor | Clarkson Potter, 2020

Gott folk, det här är det som ligger närmast en gul tårta från en boxmix som jag någonsin har gjort i mitt kök – och det är bra! Du kommer att vilja bryta ut din vaniljstångspasta för denna mjuka vaniljpackade kaka. Det är också lätt att klä upp denna tårta för i stort sett alla tillfällen.–Yossy Arefi

Vaniljkärnmjölkskaka Vanliga frågor

Vad gör kärnmjölk med kakan?

Kärnmjölk är tillräckligt sur för att göra gluten i ditt mjöl mjukare, vilket skapar bakverk som är lätta och fluffiga. När den kombineras med bakpulver, hjälper syran i kärnmjölk med jäsning – vilket skapar en högre höjning. När recept innehåller mycket syra, som citronsaft eller kärnmjölk, behöver det tillsättas bakpulver eller läsk för den kemiska reaktionen, vilket skapar en lättare smula. Det är vetenskap — läcker vetenskap.

Kan jag lägga till några mix-ins till denna vaniljkärnmjölskaka?

Säkert! En skopa minichokladchips eller funfetti skulle vara ett välkommet tillskott till denna tårta. Rör bara om i slutet av steg 3.

☞ Gillar du lätta tårtrecept? Pröva dessa:

Till vaniljkärnmjölskakan

  • Placera ett galler i mitten av ugnen och förvärm ugnen till 350ºF (177°C). Smöra eller belägg en 8-tums (20 cm) fyrkantig bakpanna med nonstick-spray. Klä formen med en remsa av bakplåtspapper som hänger över två av kanterna.

  • Vispa sockret och ägget i en stor skål tills det är blekt och tjockt, cirka 1 minut. Tillsätt kärnmjölk, smör, olja, vanilj och salt. Vispa tills den är slät och emulgerad.

  • Tillsätt mjöl, bakpulver och bakpulver och vispa tills det är väl blandat och slätt.

  • Häll smeten i den förberedda pannan, knacka kastrullen försiktigt mot bänken för att släppa ut eventuella luftbubblor och jämna till toppen av smeten med en förskjuten spatel.

  • Grädda kakan tills den är puffad och gyllene, och en testare som sätts in i mitten kommer ut ren, 30 till 35 minuter.

  • Ställ formen på ett galler för att svalna i cirka 15 minuter. Använd sedan bakplåtspappret för att lyfta upp kakan ur formen och ställ den på gallret för att svalna helt.

  • Toppa den avsvalnade kakan med svep och virvlar av schweizisk marängsmörkrämfrosting och strössel, om så önskas. Förvara kakan, löst täckt, i kylen i upp till 3 dagar.

Servering: 1 delKalorier: 256 kcalKolhydrater: 32 gProtein: 3 gFett: 13 gMättat fett: 9 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 3 gTransfett: 1 gKolesterol: 38 mgNatrium: 207 mgKalium: 64 mgFiber: 1 gSocker: 19 gVitamin A: 238 IUKalcium: 64 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2020 Yossy Arefi. Foto © 2020 Ali Slagle. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Den här vaniljkärnmjölskakan är en alldeles läcker tårta med en härlig smula och bara sprängfylld av vaniljsmak. Perfekt som vardagstårta; det kommer ihop på nolltid alls. Kakan är inte för söt, vilket alltid är en bonus för mig. Strösk extra glädje!

En fyrkantig vaniljkärnmjölskaka i en vit ugnsform, frostad och dekorerad med strössel.

Kan man verkligen ha för många recept på tårtor eller skafferi? Jag säger nej! Jag älskar, älskar, älskar att få gå in i mitt kök och bara piska ihop en tårta med ingredienser som jag redan har till hands, för en njutning i sista minuten. Tårta gör alltid dagen lite mer speciell.

Snacks/skafferkakor är också bra eftersom du kan klä upp eller ner dem med minimal ansträngning. Denna vaniljkärnmjölskaka är den lilla svarta klänningen till efterrätten. Ta med den till en picknick, eller en middagsbjudning, eller låt den bara hänga i kylen och vara tillgänglig för spontant mellanmål. Du behöver inte ens en mixer för att göra kakan; det går snabbt och enkelt med bara en skål och en visp (även om du kanske behöver den mixern för frostingen).

Den här vaniljkärnmjölskakan är en fantastisk liten fuktig kaka! Vispar upp på mindre än 20 minuter i en skål medan ugnen förvärms. Det är enkelt och klart att äta på mindre än en timme från början till slut

Du kan njuta av den varm med en klick lemon curd eller hallonfruktpålägg eller frosta den med fluffig vit frosting. Jag tycker att testet av en jättegod tårta är en som inte kräver frosting för att vara god. Det här är en av de där kakorna. Jag delade den och fyllde den med lemon curd och serverade toppad med en klick vispgrädde. Jag frostade den andra halvan och det var en helt annan tårta.

Vaniljkärnmjölskakan kom ut fuktig, med en fin smula och inte för söt. Kakans konsistens förändrades egentligen inte så mycket efter 2 dagar, och det fuktiga smulan förblev att påminna om en tres leches utan tillsatta vätskor. Jag kommer definitivt att lägga till denna tårta till min snabba och enkla dessertlista.

Jag försökte äta en fyrkant av kakan med jordgubbsglass, men mina smaklökar mattades av glassen så jag kunde inte njuta av smaken eller konsistensen av frosting. Kanske ska jag prova en färsk bärmix nästa gång.

Jag kan inte säga tillräckligt om denna snabba tårta. Det skulle vara så bra som ett läromedel för att övertyga en ung person, eller en som säger att de inte kan baka, att de KAN baka något speciellt på väldigt kort tid. Att man inte behöver en mixer och kan vispa ihop detta på 10 minuter har jag sålt. Det smakar verkligen som en gul kakmix i box! Den färdiga kakan har en tät, fuktig smula och frostingen räcker precis. Kakan förbättrades över natten i kakhållaren (de få bitar som fanns kvar) och smakade ännu mer vaniljaktig.

Eftersom lokala bär är i säsong serverade jag med skivade jordgubbar. Den ofrigade kakan skulle bli en fantastisk mördegskaka med en klick vispgrädde eller skulle vara lika god med choklad eller annan frosting. Jag köper alltid vanilj av högsta kvalitet att baka med men skäms lite över att jag aldrig använt vaniljstångspasta. Total game changer här. Vaniljstångspasta plus kärnmjölk ger en riktigt god kaka.

Vilken läcker tårta! Tårta kan verka kinkig, som något du bara hinner göra på helgen. Men inte den här vaniljkärnmjölskakan. Det går ihop snabbt och enkelt, det finns inga förlängda nedkylningstider, skivning eller stapling av lager, och inga intrikata rör eller dekoration. Det här är din vardagstårta, en som kan avnjutas när du är sugen på en söt godbit.

När receptet säger att det här är det som ligger närmast gul tårta – det är sant. Det är det verkligen. Receptet på vaniljkärnmjölskaka skapar en fuktig, smakrik kaka som lätt går ihop. Kakan höll sig bra i fyra dagar efter gräddningen. Det är verkligen en bra kakmix, speciellt när du känner att du fuskar när du använder boxmix men inte har hittat ett recept som bakar den där smöriga vaniljsmaken som en boxcake är så bra på att producera.

Ursprungligen publicerad 12 juni 2021Source link

Rate this post

Leave a Reply