Dessa lättlagade, enkla mellanmålskakor kan piskas ihop med ett ögonblicks varsel och avnjutas när som helst på dygnet. Oavsett om du föredrar en klassisk vaniljkaka, bär eller citrus, så har vi en tårta för dig.

Enskilda portioner vaniljkärnmjölskaka med vit frosting på rosa tallrikar.

Den här vaniljkärnmjölkskakan, gjord av skafferiingredienser, blev en stor hit bland våra testare. Enkelt nog att det är barn- och nybörjarbagarvänligt, men det blir ändå en imponerande fuktig och smakrik kaka. Våra testare spacklade det med allt – glasyr, glass, frukt, lemon curd – och älskade det till och med på egen hand. Lita på oss när vi berättar att denna tårta är enkelhet när den är som bäst.

Recept

Vanliga frågor om mellanmålstårta

Vad är mellanmålstårtor?

En mellanmålstårta hänvisar i allmänhet till en tårta som är lätt att göra, ofta med bara en skål, bakas i ett lager och kan serveras med eller utan utsmyckning. De kan serveras när som helst på dagen, ofta som mellanmål eller en avslappnad efterrätt.

Vad serverar du till mellanmålstårta?

Dessa överseende kakor avnjuts ofta bäst med en kopp kaffe, te eller ett stort glas kall mjölk.

En skiva apelsin, olivolja och vallmofrökaka med skivade jordgubbar på sidan på en vit tallrik

Kombinationen av apelsin och olivolja ger denna kaka en medelhavskänsla, perfekt för våren (men egentligen, när som helst på året). Jag gillar att para ihop den här kakan med macererade jordgubbar: den söta, sirapsliknande frukten ger en fräsch kontrast till kakans subtila smaker, ett välkommet och utsökt tillskott.

Recept

Ina Gartens citronkaka, en pundskaka, på en skärbräda, ringlad med citronglasyr

Den här citronkakan liknar en klassisk, gammaldags pundkaka men inte fullt så tät. Det är magnifikt smöraktigt och exponentiellt citronaktigt tack vare en syrlig blöt i en citron- och sockersirap och en klick citronsockerglasyr.

Recept


Citronkakan blev perfekt! Citronrik och läcker. Följde anvisningarna exakt, inga justeringar behövs. Kommer göra igen. Jag älskar alla Inas recept.– Rose Y.


Betyg: 5 av 5.


Brun smörsnickerdoodle-kaka skuren i sex bitar på en bit bakplåtspapper, med en serveringskniv i närheten.

Jag älskar kanelkryddan tillsammans med tangen av grädden av tartar. Jag skapade samma smak i denna snickerdoodle-kaka med tillsats av gräddfil och kärnmjölk.

Recept

En äppeltekaka på galler med tre skivor skurna från och en på en blåvit tallrik.

Denna äppeltekaka är gjord med lager av äpplen och kanel inkapslade i söt kaka och toppad med ett syrligt citrondryck. Vi unnar oss gärna när som helst på dygnet.

Recept

En rektangulär lättblandad bärsnackstårta med en bit skuren från den och blåbär på sidan.

Snackkakor är perfekta för en efterrätt på vardagskvällen. Den här kräver också bara en skål, vilket också är en av mina favorittyper av bakverk – vilket innebär att du samlar ihop hela shebang i en enda skål och på så sätt räddar dig själv från att behöva göra en massa smutsad disk.

Recept

Ursprungligen publicerad 24 september 2022

© 2022 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.Source link

Rate this post

Leave a Reply