Hösten är här, och det betyder att du ser pumpor överallt. Oavsett om du är galen i allt som har med pumpakrydda att göra, eller om du älskar den naturliga krämigheten som rostad pumpa ger till salta rätter, så har vi ett recept för dig. Läs vidare för att upptäcka våra favoritsätt att använda den ljusorange vintersquashen.

En glaserad pumpa-pundtårta på en tallrik--en pumpa Bundt-tårta med en mjölk-socker hälld glasyr.

Denna glaserade pumpakaka har en fuktig, tät smula som inte är för söt och aromatisk med höstliga kryddor inklusive kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika. Glasyren gör en redan fantastisk tårta ännu mer over the top.

Recept


Rent utsökt! Det här är den bästa pumpakakan jag någonsin gjort. Kryddorna är den perfekta kombinationen och måtten för att ge varje tugga en pop av smak. Glasyren var utsökt och inte överväldigande.– april


Betyg: 5 av 5.


Fyra pumpa virvlar cheesecake barer på en vit yta.

Dessa pumpa swirl cheesecake bars kombinerar det bästa av pumpa paj och cheesecake i en bekväm form av en bar som du antingen kan snatta och springa eller sitta och dröja kvar vid bordet. Varsågod.

Recept

Vanliga frågor om pumpa

Vad är skillnaden mellan sockerpumpor och vanliga pumpor?

Du är förmodligen bekant med de stora pumpor som dyker upp i dina lokala livsmedelsbutiker varje oktober. Dessa är ofta ganska stora och idealiska för att tälja jack-o-lanternor. De tenderar att vara mycket fibrösa och trådiga inuti, och även om deras frön är utmärkta när de kryddas och rostas, är de inte idealiska för matlagning och bakning.

Sockerpumpor är mindre och sötare, och deras kött tenderar att vara fastare och mindre fibröst än vanliga pumpor. Dessa är idealiska för matlagning och bakning. De kallas också ofta för pajpumpor.

Vad är skillnaden mellan pumpapuré och pumpapajfyllning?

Pumpapuré är helt enkelt pumpakött som har rostats eller ångats och mosats. Pumpapajfyllning är gjord med mosad pumpa, men den har också socker och kryddor tillsatta. Även om det är idealiskt för att göra pumpapajer, är det inte utbytbar med pumpapuré.

Kan man frysa pumpapuré?

Jo det kan du. Recept som kräver pumpapuré kräver inte alltid en full burk, men eventuell extra pumpapuré kan frysas i en fryssäker behållare eller återförslutbar plastpåse i upp till 3 månader. Tina före användning.

Om du vill ha bekvämligheten med förportionerade mängder i frysen, dela purén mellan 1/2 koppar muffinsformar eller i iskubsplåtar för 1 msk portioner.

En gjutjärnspanna fylld med pumpamakaroner och ost.

Denna pumpa makaroner och ost är lätt och krämig och rik. Vad mer skulle du förvänta dig av en stekpanna full av pasta, cheddar, pumpa, bacon och salvia? Tröstmat när den är som mest överseende med en aning av samvetsvänlig hälsa.

Recept

En muffinsform fylld med pumpamuffins i pappersfoder.

Dessa hälsosamma fullkornsmuffins är perfekt kryddade, inte för söta och lätta att göra. Du kan bara hitta dig själv att göra dessa året runt såväl som på Thanksgiving-morgonen.

Recept


Dessa pumpamuffins är läckra och lätta att göra. Malda pepitas – BRILJANT idé. Jag bytte ut brunt socker med gyllene munkfruktsötningsmedel för att minska sockerhalten lite. Honung tillför både sötma och fukt, men jag undrar om jag skulle kunna ersätta munkfruktsötningsmedel med en del av det. Får testa det nästa gång. Jag kommer att göra dessa igen, många gånger.–Russ


Betyg: 5 av 5.


Ett lager rostade, kryddade pumpafrön.

Kryddade pumpafrön är ett kryddigt mellanmål gjort med pepitas och chilipulver och inte mycket ansträngning. Enkelt och tillfredsställande och nyfiket beroendeframkallande.

Recept

Pumpapaj babka i två brödformar bredvid en kavel och en skål med pumpapajkrydda.

Pumpapaj babka kombinerar två traditionella bakverk – babka och pumpapaj – och gör dem till en fenomenal mat. Mjukt, fluffigt bröd läggs i lager och vrids med pumpapajfyllning och toppas sedan med en knaprig streusel.

Recept

Pumpa krydda kakor staplade på en trä skärbräda.

Dessa härliga kryddade pumpakakor är perfekt kryddade, lätta och härliga med pumpapaj. Delikat smaksatta, med en mjuk mitt och skarpa kanter, de är höstgodisen du har varit sugen på.

Recept


Pumpapaj krydda ALLT – anmäl mig! Dessa pumpakryddkakor överträffade mina förväntningar. Resten av min familj älskade dem också, inklusive mina beaglar. Hundarna blev galna på dem.– Mike P.


Betyg: 5 av 5.


En pumpakaka med lönn-gräddostfrosting på ett tårtställ.

Denna pumpakaka med lönngräddostfrosting är kryddad med kanel, ingefära, muskotnöt och kryddnejlika. Alla de essentiella smakerna av pumpakrydda dämpas med den krämiga svalkan av cream cheese frosting. En av mina populäraste tårtor.

Recept

Ursprungligen publicerad 1 oktober 2022

© 2022 Leite’s Culinaria. Alla rättigheter förbehållna. Allt material används med tillstånd.Source link

Rate this post

Leave a Reply