Varm mockatårta är elegant och läcker. Det är inte ens riktigt så svårt. En krispig, smörig skorpa, fylld med en varm, vaniljig, mörk choklad och kaffefyllning. Och som namnet säger, den är otroligt god när den serveras varm.

Den anmärkningsvärda skorpan jag skapade för det här varma mockatärtreceptet krymper knappt i pannan, så det finns ingen anledning att väga eller ens sticka den innan bakning. För att säkerställa att botten förblir krispig, grädda skorpan helt, tills den blir djupt gyllenbrun, innan du häller i fyllningen. Samtidigt som jag lekte med detta nya recept på tårta, experimenterade jag med olika kakao, smakade och jämförde naturliga och holländska processer i alla typer av recept. Voila, rik varm kakaokiljsås i enklaste skorpa.– Alice Medrich

VEM ÄR ALICE MEDRICH?

Om du inte redan är bekant med Alice Medrich, den legendariska kokboksförfattaren och skaparen av detta varma mocka tårta recept, låt oss åtgärda den situationen. Hon är, med ett ord, briljant. Och mycket väl insatt i allt som rör socker och choklad och till och med, som på senare tid, glutenfria och andra -fria sätt att baka som fortfarande är fulla av lockelser. Prova något av hennes recept. Vi tror att du kommer att hålla med.

Gör skorpan

  • Placera ett galler i den nedre tredjedelen av ugnen och förvärm ugnen till 350°F (175°C).

  • Blanda smör, socker, salt och vanilj i en medelstor skål. Tillsätt mjölet och blanda bara tills det är väl blandat. Oroa dig inte om degen verkar för mjuk. Tryck ut all degen mycket tunt och jämnt i botten och upp på sidorna av tårtformen.
  • Grädda i 20 till 25 minuter eller tills skorpan är djupt gyllenbrun.

Gör fyllningen

  • Häll smör, socker, kakaopulver och grädde i en medelstor kastrull och koka på medelvärme under omrörning tills blandningen är blandad och slät och börjar sjuda runt kanterna. Ta av från värmen och rör ner espressopulver och vanilj.
  • Precis innan skorpan är klar, vispa ner ägget ordentligt i den varma chokladblandningen.

  • Häll fyllningen i den varma skorpan och stäng av ugnen. Låt tårtan stå i ugnen tills den darrar som mjuk Jell-O i mitten när formen knuffas, cirka 10 till 12 minuter. Kyl på galler.
  • Servera tårtan varm eller rumstemperatur.

Servering: 1 delKalorier: 393 kcalKolhydrater: 33 gProtein: 4 gFett: 28 gMättat fett: 18 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 107 mgNatrium: 60 mgKalium: 100 mgFiber: 1 gSocker: 19 gVitamin A: 972 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 34 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2003 Alice Medrich. Foto © 2003 Deborah Jones. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det här är utan tvekan en av de bästa chokladdesserterna jag har gjort på flera år och jag kan redan säga kommer att bli en av mina nya favoriter. Det ser extremt elegant ut och folk förväntar sig att du spenderat timmar på det, och ändå tar det mindre än 45 minuter från att förvärma ugnen till att dra ut den färdiga tårtan.

Varm mockatårta - Jack V

Denna inpressningsskorpa kunde inte vara enklare och kringgår krånglet med att kyla och rulla bakverk. Fyllningen kommer ihop på några minuter, lätt att göra medan basen tillagas, och sedan häller du bara rakt ner i den rykande heta skorpan och skjuter tillbaka in i ugnen.

Smaken är fenomenal…Jag valde att använda Anamalai Cacao från Diaspora Co (ett naturligt kakaopulver) som gav ljusa, fruktiga toner som avrundades av det mörka och kvava espressopulvret. Skorpan är tunn och krispig och balanserar chokladfyllningen så fint. Jag använde kakaopulver/pulversocker-finish ovanpå för att spegla Alices presentation i receptfotot, men jag föreställer mig redan versioner med hallonmassa topping eller en glittrande kolapool på toppen.

Den enda nackdelen med detta recept är att min ugn aktivt släpper ut restvärme efter tillagning, så jag kunde inte ställa tårtan med ugnen avstängd. Efter att ha insett att detta inte skulle fungera för mig, vände jag min ugn till 275ºF och gräddade i 10 minuter, tills det slaskiga mitten reducerades till en svag vingling och registrerade 170ºF. Sedan kylde jag den på bänken i en timme och kylde den sedan i kylen. Absolut perfektion.

Gör denna tårta. Gör det ofta. Berätta inte för dina vänner och familj hur lätt det var och ta all äran.

Det här receptet är jättegott och var en absolut hit! Folk frågade efter receptet och det kommer säkerligen att bli min nya go-to-dessert för sammankomster. Jag provade den både varm och rumstemperatur och föredrar ärligt talat i rumstemperatur, eftersom den håller formen bättre och kaffesmaken är mer definierad. Om jag gjorde något annorlunda nästa gång skulle jag lägga till 1 msk mindre smör i skorpan – det var bara lite för oljigt.

Ursprungligen publicerad 26 november 2003

Source link

Rate this post

Leave a Reply