Det här receptet på panini med Taleggio-ost, grillad radicchio och fläck är inte för de ätare som är sugna på intetsägande eller milda smörgåsar. Full av assertiva smaker täcker den alla baser – jordig Taleggio, bitter radicchio, rökig fläck och söta valnötter. Varsågod.

De formella flerrättersmåltiderna som Italien är känt för ger vika för piatto unico-one-rättmåltider som är välbalanserade, rejäla och kan inkludera rätter som riklig huvudrättspanini. De är tillagade med samma kärlek och passion som är så viktiga för italiensk matlagning, men ändå är de kreativa och flexibla nog för improvisation och ovanliga kombinationer som passar allas smak.–Toni Lydecker

HUR GÖR JAG EN PANINI UTAN PANINI-PRESS?

Om du skakar på huvudet i besvikelse och muttrar för dig själv: “Fan! Om jag bara hade en paninimaskin…”, sluta där och läs det här receptet. Ingen paninimaskin krävs. Men … vi förstår tjusningen med skarpt rostade och pressade “wich”. En våffelbryggare fungerar som en smäck på panini, liksom att tynga ner smörgåsen, som en muffuletta, innan tillagning. Slå in den och ställ in den i kylen med en vikt ovanpå – en liten stekpanna eller en tallrik med en burk tomater gör susen – grilla sedan efter några timmars pressning. Ta-da!

Du kan också göra en rostad version av denna smörgås med skivat vitt eller fullkornsbröd i lantlig stil. Montera bara som ovan, värm lite olivolja i en stekpanna och rosta smörgåsarna, vänd en gång, tills de är gyllenbruna på varje sida. Ser du hur lätt den besvikelsen kunde dämpas? Varsågod.

  • Värm ugnen till 350°F (176°C).

  • Placera en stor stekpanna över medelhög värme och häll i precis tillräckligt med olivolja för att knappt täcka ytan. Strö ut radicchio i stekpannan och koka under omrörning ett par gånger, tills bladen knappt vissnat och lätt förkolnade i kanterna, ca 2 minuter.
  • Använd en tandad kniv, dela brödet på mitten horisontellt. (Ciabatta och baguette har vanligtvis mer skorpa än smul, men om din limpa har en hel del smulor inuti, använd fingrarna för att riva ut det mesta och reservera det för ett annat ändamål, som att göra brödsmulor.)
  • Fördela osten över brödets båda sidor. Strö en eller båda sidorna av brödet med valnötterna. Lägg radicchio på ena halvan av limpan, toppa med det skivade köttet och smörgås med den andra halvan. Tryck till försiktigt och linda in smörgåslimpan i aluminiumfolie. (Du kan kyla smörgåsen i upp till flera timmar.).

  • Grädda smörgåslimpan tills den är genomvärmd, 10 till 15 minuter. Skär den på tvären för att skapa 4 panini. Servera varm medan osten är osig och valnötterna fortfarande krispiga och radicchion ännu inte helt vissnat.

Servering: 1 smörgåsKalorier: 536 kcalKolhydrater: 35 gProtein: 22 gFett: 36 gMättat fett: 15 gFleromättat fett: 9 gEnkelomättat fett: 6 gTransfett: 1 gKolesterol: 64 mgNatrium: 1189 mgKalium: 234 mgFiber: 2 gSocker: 1 gVitamin A: 1129 IUC-vitamin: 3 mgKalcium: 329 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Toni Lydecker. Foto © 2011 Tina Rupp. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

“Det är bara en smörgås”, kanske du tänker. Men detta har den salta konsistensen av charkuterier, den jordnära knäcken av valnötter och den bittersöta touchen av radicchio, allt som hålls samman av att det osar Taleggio. Nej, det här är definitivt mer än “bara en smörgås.”

Du kan använda vanlig ciabatta, men jag tycker att två mini-ciabatta har bättre känsla för en anpassad smörgås. Jag lyckades hitta en fullkornsversion som gav lite mer konsistens och valde att använda alla tre köttet. Jag är en pushover för en fantastisk sub, vilket det här är i princip.

Detta var en enkel, snabb och ganska god smörgås. Jag uppskattade den lätta bitterheten från radicchion, och valnötternas lätta sötma var underbar. Jag trodde först att de skulle vara distraherande i smörgåsen, men deras närvaro var ganska välkommen. Speck var lite svårt att hitta, så jag valde den enklare prosciutto, som gav en fin bit av salt godhet.

Älskade det knapriga knaprandet av det knapriga brödet utan de brödiga delarna och den jordiga sliskigheten i Taleggio, som var en perfekt ost för denna smörgås. Jag älskade den enkla monteringen som helhet (även om jag slängde allt på ena sidan och sedan bara toppade med den andra halvan av brödet) – göra fram, baka senare och sedan skar i delar – också.

Det kan vara fint att smörja in lite pesto innan bakning också. Det här skulle vara en bra smörgås med öppet hus på speldagar eller helgdagar att ha till hands.

Det här var en väldigt intressant och god smörgås. Jag kunde inte hitta osten som receptet kräver, så jag använde Cambozola-ost, som är en krämig ädelostliknande ost, så jag trodde att det skulle fungera. Jag kunde inte heller hitta fläckar, så jag använde prosciutto. Jag gillade verkligen hur alla smaker och texturer kom ihop. Det här var en ny ost för mig och en ny smakkombo med radicchio och prosciutto.

Jag valde att göra varianten av smörgåsen (dvs. rostad) och det fungerade bra. Jag använde lite gott fullkornsbröd och eftersom jag hade alla ingredienser åt jag smörgåsen ett par gånger under en vecka.

En sak som jag tycker skulle vara ett trevligt tillskott till den här mackan skulle vara några äppelskivor eller päronskivor, eller så borde den kanske bara ätas med ett äpple eller päron, för att skära ner smörgåsens rikedom lite. Det här blir definitivt en ny go-to-version när jag är sugen på en grillad ost!

En lättsam helglunch fylld av smak och extremt mättande. Jag använde ciabattarullar. Jag gjorde all panini enligt anvisningarna, även om mina döttrar inte är fans av Taleggio, så jag bytte ut brieskivor. Alla älskade absolut paninien och bad om att detta skulle bli en helg.

Det fina med den är att den så lätt kan anpassas till människors olika smaker men ändå blir en fantastisk smörgås. Vi hade 3 över och när vi värmde dem i ugnen igen kom de ut lika goda som första gången.

Source link

Rate this post

Leave a Reply