A recept på banankrämpaj som är gjord helt från början och infunderas med riktig banansmak. Det här är den bästa bananpajfyllningen du någonsin kommer att hitta!

Jag använde ATK-metod för att infundera fyllningen med riktiga bananer och herregud, jag älskar det så mycket. Varför gillar folk inte paj?! Vad är det för fel på världen? Jag har aldrig en gång lagt upp vårt bcp-recept eftersom jag hatar att det saknade banansmak. Och nu är jag så glad!

Jag hörde någon klaga på att det är den värsta efterrätten och en bit av min själ vissnade där. Precis där på plats! Jag kan bara inte förstå det! Paj är dessert perfektion!

ett foto på en hel banankrämpaj toppad med vispad grädde, bananskivor och en Nilla Wafer och Nilla Wafer smulas sönder.

Vad du behöver för att göra banankrämpaj

Det är inget galet på gång med det här receptet alls. Du behöver bara dina grundläggande ingredienser för gräddpaj plus några bananer. Här är din ingredienslista:

  • Pajskal – denna skorpa är gjord av allt smör och inlägget visar bilder på varje steg för att hjälpa dig på vägen!
    • Ingredienser: mjöl, osaltat smör, salt, socker, isvatten

Äggtvätt

Borsta skorpan med en äggtvätt i mitten av gräddningen hjälper det att få skorpan att glänsa och förhindra att den blir blöt när du lägger i fyllningen.

För bananinfusionen

  • Bananskivor – för riktig banansmak vill du ha goda mogna bananer med några bruna fräknar på skalet för att få den bästa söta banansmaken
  • Smör – hindrar bananerna från att fastna i botten av pannan och hjälper till att karamellisera dem
  • Helmjölk – bas för banankrämfyllningen
  • Heavy Cream – bas för banankrämfyllningen

För fyllningen

  • Äggula – skapar en krämig vaniljsåsbas för fyllningen
  • Salt – smak
  • Socker – sötma
  • Majsstärkelse – förtjockningsmedel
  • Vanilj – smak
  • Smör – smak
  • Banan – att lägga inuti banankrämpajfyllningen och lägga ovanpå för dekoration
  • Vispad grädde eller stabiliserad vispgrädde – topping till pajen
  • Nilla Wafers – konsistens och topping

Måtten för varje ingrediens finns i receptkortet i slutet av detta inlägg.

ett foto på en hel banankrämpaj i ett hemgjord pajskal. pajen är toppad med vispad grädde, färska bananskivor och krossade Nillawafers.

Hur man gör ett recept på banankrämpaj

Pajer ska aldrig skrämma dig! Aldrig någonsin! Skorpreceptet är idiotsäkert, och fyllningen av konditorivaror går lätt ihop! Det svåraste är att vänta på att pajen ska sätta sig i kylen. Väntar på paj … en sådan rättegång! Här är de grundläggande stegen:

Skorpberedning

  1. Förbered pajskalet enligt instruktionerna.
  2. Lägg degen i pajformen och krympa kanterna.
  3. Lägg en rund paj med bakplåtspapper på skalet och lägg sedan en bit folie ovanpå bakplåten i skalet och över toppen av de krusade kanterna. Fyll med pajvikter, bönor eller popcornkärnor och grädda.
  4. Vispa ägget var tillsammans.
  5. Dra ut skorpan ur ugnen och pensla med äggtvätt, inklusive de krusade kanterna. Använd en gaffel för att docka pajen genom att sticka flera hål i den. Sätt tillbaka skalet i ugnen utan bakplåtspapper, folie och pajvikter för att grädda klart.

Bananinfusion

  1. Nu är det dags att ingjuta grädden med den där riktiga banansmaken. Smält smör i en medelstor kastrull och tillsätt de skivade bananerna.
  2. Koka i ett par minuter tills det mjuknat, tillsätt sedan mjölk och grädde.
  3. Koka tills blandningen kokar och koka i 30 sekunder. Stäng av värmen och ta bort kastrullen från brännaren. Lägg på ett lock i grytan och låt stå.

Pajfyllning

  1. Tillsätt äggulorna, sockret och saltet i en stor skål, vispa aggressivt tills blandningen är ljusgul. Tillsätt maizena och vispa igen.
  2. Sila ner bananinfusionsgrädden i äggen. Tryck inte på bananerna. Du vill bara ha mjölken/grädden. Släng bananerna. Vispa ihop allt.
  3. Häll allt i en medelstor gryta och vispa på medelvärme tills det tjocknat till en pudding.
  4. Ta av från värmen och tillsätt vanilj och smör. Rör om tills allt är kombinerat.
  5. Lägg plastfolie ovanpå skålen och tryck ner den på toppen av puddingen. Kyl så att den får rumstemperatur.

hopsättning

  1. Bred ut ett lager pudding i pajskalet.
  2. Lägg ett lager bananskivor på puddingen.
  3. Toppa bananerna med resterande fyllning. Var noga med att trycka puddingen hela vägen till kanterna på skorpan för att förhindra att bananerna blir bruna.
  4. Täck pajen och låt den stå kallt i minst 5 timmar eller upp till över natten.
  5. Toppa med färsk vispad grädde (eller stabiliserad). Lägg till extra bananskivor eller Nilla Wafer smulor om så önskas.
  6. Skiva och servera!

Alla dessa instruktioner finns också i receptkortet nedan. Receptet kan sparas eller skrivas ut från receptkortet också.

ett foto på en hemmagjord banankrämpaj i en pajtallrik av klart glas. Pajen är toppad med vispad grädde, bananskivor och en Nilla Wafer.

Hur mogna ska mina bananer vara

Bananerna du använder till infusionen ska vara fräknar men inte alls mörka som du skulle använda till ett bananbröd. Om bananerna är för mogna blir de för mosiga och för söta och nästan syrliga i vaniljsåsen. Äckligt!

Verktyg du behöver

ett foto taget från ovan en hemmagjord banankrämpaj toppad med vispad grädde och gjord i ett hemgjord pajskal.

Jag har alltid varit en älskare av banankrämpaj, men det här… DET HÄR recept på banankrämpaj är galen! Jag är klar för! Den verkliga banansmaken finns i varje tugga, och den smöriga, flagnande skorpan är vad drömmar är gjorda av. För alla pajhatare där ute, skicka din skiva min väg!

ett foto av en hel banankrämpaj toppad med vispad grädde, bananskivor och en Nilla Wafer och Nilla Wafer smulas sönder.

Från Scratch Banana Cream Pie

Förberedelsedags: 20 minuter

Vilotid: 1 timme

Total tid: 1 timme 20 minuter

Serveringar: 8

Denna All Butter Pie Crust är mitt absoluta favoritrecept för pajskal! Det är superflakigt, lätt att göra och går snabbt ihop!

För bananinfusionen

  • 2 1/4 Koppar 1/2″ tjocka bananskivor
  • 1 Matsked Smör
  • 1 3/4 Koppar Helmjölk
  • 3/4 Kopp Tung grädde

För fyllningen

  • 6 Stora äggulor
  • 1/4 tesked Salt
  • 3/4 Kopp Socker
  • 3 Matskedar Plus 1 tsk majsstärkelse
  • 2 teskedar Vanilj
  • 2 1/2 Matskedar Smör
  • 3 Stor Bananer
  • Färsk vispgrädde eller stabiliserat recept nedan
  • Stabiliserad vispgrädde
  • 2 Matskedar Krossade Nilla Wafers
  • Eventuella resterande bananskivor för garnering
  • Förbered pajskalet enligt instruktionerna.

  • Vik den utkavlade degen över kaveln och rulla ut degen i pajformen utan att töjas. Tryck ut i pajformen och krympa kanterna.

  • Lägg en omgång bakplåtspapper på skorpan. Tryck nu fast folie på pappret så att det inte fastnar på skorpan, tryck det mot kanten av skorpan och över de krusade kanterna och fyll med pajvikter, bönor eller popcornkärnor. Grädda i 425 grader i 15-20 minuter. Vispa under tiden ihop äggsköljet.

  • För att hålla skorpan från att bli blöt och göra den glänsande, ta ut pajen och pensla skalet med ett äggsköljmedel (inklusive de krympta kanterna) och använd sedan en gaffel och docka pajskalet genom att sticka hål. Täck de krusade kanterna i folie och grädda ytterligare 10 minuter vid 425F utan pergament, folie och pajvikter.

  • Sänk sedan ner temperaturen till 375 grader och grädda tills mitten är gyllene, ca 15-20 minuter.

För bananinfusionen

  • Tillsätt 1 matsked smör i en medelstor kastrull. Tillsätt de skivade bananerna och rör om så att de täcks med smör. Koka i cirka 2 minuter eller tills den mjuknat. Tillsätt helmjölken och grädden, rör försiktigt.

  • Koka tills blandningen kokar och koka sedan i 30 sekunder. Stäng av värmen och ta bort från brännaren, lägg på ett lock och låt stå i 50 minuter.

För fyllningen

  • I en stor skål, tillsätt äggulor, socker och salt, vispa aggressivt för att kombinera tills det ser ljusgult ut. Tillsätt maizena och vispa igen.

  • Använd ett durkslag, sila ner den varma mjölken i äggen utan att trycka på bananerna och kassera sedan bananerna. Vispa ihop ägg och mjölk och häll sedan allt i en ren gryta på medelvärme och fortsätt vispa.

  • Koka, vispa kontinuerligt till 180 grader och tjocknat till en pudding, ca 6 minuter.

  • Ta bort från värmen och tillsätt vanilj och smör och rör om tills smöret smält.

  • Lägg plastfolie över skålen och på puddingen för att förhindra att ett skinn bildas och svalna så att den får rumstemperatur, cirka 2 timmar.

hopsättning

  • Bred ut ett lager av puddingen på botten för att förhindra bruna bananer. Skiva 3-4 bananer på puddingen. Fyll med resterande fyllning och jämna ut hela skorpan och se till att täta runt kanterna, täck och ställ i kylen i minst 5 timmar, eller upp till över natten. Toppa med färsk vispad grädde eller stabiliserad vispgrädde och extra bananer och nilla rån smulor och servera!

Jag gillar att fylla en glasmåttkopp ungefär halvvägs med isbitar och sedan fylla resten med vatten. Sedan tar jag bara en matsked för att mäta upp isvattnet i brunnen jag skapade.

Pajskal kan göras i förväg och frysas i upp till 2 månader. Låt tina helt på bänken innan du rullar

Näringsinnehåll

Från Scratch Banana Cream Pie

Mängd per portion (1 g)

Kalorier 587
Kalorier från fett 234

% Dagligt värde*

Fett 26g40 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 1g

Fleromättat fett 2g

Enkelomättat fett 9g

Kolesterol 216mg72 %

Natrium 266mg12 %

Kalium 473mg14 %

Kolhydrater 85g28 %

Fiber 3g13 %

Socker 59 g66 %

Protein 8g16 %

Vitamin A 855 IU17 %

C-vitamin 8 mg10 %

Kalcium 108mg11 %

Järn 1 mg6 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!

När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.seINSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.





Source link

Rate this post

Leave a Reply