Denna vattenmelon med fleur de sel kan verka oortodox, visst. Vattenmelon är fantastisk på egen hand, varför bråka med perfektion? Lita på oss. Ett enkelt saltstänk gör vattenmelon ännu mer fantastisk än du tror är möjligt.

Den enklaste och godaste efterrätten jag vet.

Extremt mångsidigt, salt kan balansera smak, tona ner syran och framhäva sötma, särskilt den från den porösa rubinfrukten från vattenmeloner. Jag använder grovt havssalt, som innehåller essentiella mineraler och har en mild smak, till skillnad från raffinerat bordssalt, som är bittert och nästan helt saknar mineraler.– Peter Berley

*Vad händer när du lägger salt på vattenmelon?

Det gör att det smakar fantastiskt såklart. Men varför? Vad händer mer där? Tillsatsen av salt förändrar fruktens konsistens genom att dra upp lite av vattnet till ytan, vilket gör att den verkar ännu saftigare. Det gör också att frukten smakar sötare genom att ändra smakprofilen lite. Att tillsätta salt får dig att inse hur söt vattenmelonen är i jämförelse. Vattenmelon, i sig själv, har en mycket låg natriumhalt och vi vet alla att salt är en av de bästa smakförstärkarna som finns. Bara ett litet strö, särskilt av det goda, kommer att förstärka även den mest matta frukten.

Servering: 1 delKalorier: 86 kcalKolhydrater: 22 gProtein: 2 gFett: 1 gMättat fett: 1 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 13 mgKalium: 320 mgFiber: 1 gSocker: 18 gVitamin A: 1627 IUC-vitamin: 23 mgKalcium: 20 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2004 Peter Berley. Foto © 2004 Quentin Bacon. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Jag är kanske inte den mest opartiska personen att fråga eftersom mitt favorittillbehör till vattenmelon länge har varit servetter – massor av servetter. Men den söta sältan av fleur de sel som strös ovanpå förvånade mig.

Tillvägagångssättet kunde inte vara enklare, men har ändå sin egen typ av elegans över sig. Och det är verkligen något att se uttrycket i andras ansikten när du ställer fram ett fat med denna enkla men fantastiska somriga. Det är en avslappnad men ändå sofistikerad version av en sommarklassiker. Tja, lika sofistikerad som droppig, saftig vattenmelon kan sträva efter att vara.

Det är redan september och dags att njuta av sommarens återstående goda. Jag såg en liten vattenmelon på farmers market och den var gul och inte fröfri. Jag ställde upp vattenmelonbiten på en tallrik, strödde över det grova saltet och dök direkt i. Det lilla pirret av salt var spännande, särskilt för en seriös undersaltare som jag. Det där lilla salta pirret höll mig rätt på att gå igenom babyvattenmelonen tills den var borta – varnas!

Att gå tillbaka i sekunder-delen av instruktionerna leder lätt till att gå tillbaka för tredjedelar och mer, trots att jag slukade och samtidigt spottade frön, massor av frön, och sedan omedelbart tillbaka för mer! Jag hoppas att sommaren ger oss några veckor till med vattenmeloner så att den kan avnjutas med vilken sorts vattenmelon som helst, röd eller gul, stor som liten!

Source link

Rate this post

Leave a Reply