Så här lätt vattenmelon sorbet kräver ingen glassmaskin. Bara vattenmelon, citron, socker, mynta och förvånansvärt lite tid i frysen. (Får inte bara att titta på det att du känner dig coolare?!)

Denna subtilt söta vattenmelonsorbet skriker sommar. Innan du suckar och säger: “Jag har ingen glassmaskin”, oroa dig inte, du behöver ingen. Allt denna härliga och omöjligt smidiga frysta vattenmelonsorbet kräver är några vardagliga ingredienser, en bakpanna och en gaffel.–David Leite
Vanliga frågor om vattenmelonsorbet
Varför tillsätts majssirap till sorbetblandningen?
Majssirap tillsätts de flesta sorbetblandningar eftersom dess höga viskositet gör sorbeten krämig utan att översöta den. Bli inte frestad att byta ut strösocker mot majssirap eller agave eftersom du kan sluta med en isig sorbet istället för en slät.
Hur väljer jag den bästa vattenmelonen?
Kvaliteten på din frukt är nyckeln för detta vattenmelonsorbetrecept, så du vill välja den bästa möjliga vattenmelonen. Kolla in den här artikeln om hur du avgör om en vattenmelon är perfekt mogen så att du kan välja den sötaste, saftigaste på marknaden.
Kan jag göra sorbet med andra frukter?
Definitivt. Alternativen är oändliga när det kommer till fruktsorbet. Några av våra favoriter inkluderar plommon, cantaloupe, citron och även denna krämiga avokadosorbet.
Vattenmelon sorbet

Denna vattenmelonsorbet kräver ingen glassmaskin. Bara vattenmelon, citron, socker, mynta och förvånansvärt lite tid i frysen. (Får inte bara att titta på det att du känner dig coolare?!)
-
Koka upp socker, majssirap eller agavenektar, lime eller citronsaft och mynta i en liten kastrull, rör om tills sockret löst sig. Ta av från värmen och låt svalna.
-
Mos hälften av vattenmelonbitarna i en mixer. Sila genom en finmaskig sil i en stor skål. Upprepa med den återstående vattenmelonen.
-
Tillsätt den något avsvalnade sockerlagen i vattenmelonen och blanda väl. Häll blandningen i en grund bakplåt eller 2-liters behållare, täck över och frys i 3 till 4 timmar. För att servera, flaga blandningen med en gaffel, ös upp den, lägg i vackra skålar och acceptera oohs och aahs.
Servering: 1delKalorier: 288kcal (14%)Kolhydrater: 73g (24 %)Protein: 2g (4 %)Fett: 1g (2 %)Mättat fett: 1g (6 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 1gNatrium: 5mgKalium: 403mg (12%)Fiber: 2g (8%)Socker: 65g (72 %)Vitamin A: 1968IU (39 %)C-vitamin: 34mg (41 %)Kalcium: 27mg (3 %)Järn: 1mg (6 %)
Recepttestares recensioner
Ursprungligen publicerad 28 augusti 2018
Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.