Vegansk hallonglass gör sommaren bättre för alla – den är mjölkfri, glutenfri, vegan och otroligt gott. Full av hallon och massor av bra ingredienser, du kommer aldrig att veta att det faktiskt är ganska hälsosamt också.

Anpassad från Christina Leopold | Veganska desserter utan bakning | Page Street Publishing, 2021

En klassisk smak som alla älskar. Den här glassen har en bas av vanilj-kokosmjölk och havremjölk och en syrlig, fruktig hallonsås. Kombinationen av krämig vaniljglass och färska hallon är en som aldrig blir gammal.–Christina Leopold

HUR LÄNGE HÅLLER VEGAN GASS I FRYSEN?

Om den förvaras på rätt sätt – tätt övertäckt och fryst – kommer denna veganska hallonkrusglass att förbli läcker i upp till 2 veckor. Eftersom du har gjort det hemma, med färska ingredienser och inga av dessa stora konserveringsmedel, kommer det inte att hålla för evigt. Det kommer att vara som bäst inom 14 dagar. Låt den stå på bänken i 5 minuter innan du gräver i. Njut!

Gör hallonsåsen

  • Lägg hallonen i en kastrull och låt dem tina i 30 minuter. Sätt på medelvärme, låt sjuda och koka i 10 minuter.

  • Passera blandningen genom en finmaskig sil över en skål. Kassera fröna och tillsätt vätskan tillbaka i kastrullen. Tillsätt lönnsirap och låt sjuda under konstant omrörning tills det blir tjockt och syltlikt, cirka 5 minuter. Låt såsen svalna.

Gör glassen

  • Blanda alla ingredienserna till glassen i en snabbmixer och mixa tills den är slät och krämig. Häll blandningen i din glassmaskin och kärna enligt tillverkarens instruktioner (35 till 40 minuter).

  • När glassen har kört färdigt, häll den i en stor skål och använd en gummispatel för att försiktigt vända ner tre fjärdedelar av hallonsåsen.

  • Häll glassen i en brödform och toppa med den återstående hallonsåsen, använd sedan en kniv för att skapa en virveleffekt på toppen.

  • Täck pannan och frys in tills glassen stelnat, minst 4 timmar.

  • För att servera, ta bort glassen från frysen 10 minuter i förväg och använd en varm glasskula för att servera.

Servering: 1 serveringKalorier: 304 kcalKolhydrater: 57 gProtein: 1 gFett: 8 gMättat fett: 6 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gNatrium: 35 mgKalium: 223 mgFiber: 2 gSocker: 49 gVitamin A: 130 IUC-vitamin: 6 mgKalcium: 169 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Christina Leopold. Foto © 2021 Christina Leopold. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Intresserad av idén att göra en vegansk glass, var jag glad över att prova vegansk hallonglass och fann att det här receptet var en keeper. Sprängfylld av smak, krämig och med en tillfredsställande munkänsla, vi älskade alla smakkombinationen av hallon och kokos.

Receptet kräver planering i förväg eftersom glassmaskinen ska kylas tillsammans med de två burkarna med kokosmjölk. Utöver det tar det bara lite över en halvtimme att få ihop allt. Jag kommer definitivt att göra det här igen snart – det är imponerande nog att servera till gästerna med den extra bonusen att du får ta dig framåt.

Jag serverade inte detta med något annat eftersom det inte behövde något! Men jag är säker på att det inte skulle skada att bjuda på en havregrynskaka eller en bit mördegskaka.

Snabbt, enkelt och veganskt. Vilket innebär – ingen kylning över natten, få rätter och helt djurfri. Dessutom kommer den här typen av efterrätt inte att tynga dig under de varma vädermånaderna. Denna veganska hallonkrusglass är sommarens hemliga vapen.Source link

Rate this post

Leave a Reply