A vegansk mangold Caesarsallad kan låta som mycket att ta in på en gång. Men vi lovar, det är det inte. Det är läckra surdegskrutonger och en fantastisk dressing gjord på sidentofu, kapris, vitlök, Dijon, Tabasco och en hint av lönnsirap. Allt är här.

Anpassad från Ryan Scott | The No-Fuss Family Cookbook | Houghton Mifflin Harcourt, 2021

Min svägerska, Sherie, är inte bara en fantastisk syster till min fru och en otrolig moster till Olive, utan för två år sedan klev hon också nådigt in som vår heltidsvårdare. Vi känner oss så hedrade och tacksamma över att ha henne i den rollen.

Tillsammans med alla dessa saker är hon också “resident vegan” i våra liv. Jag kan verkligen inte tacka henne nog för att hon är vegan, för det har fått mig att tänka mer på vad och hur jag lagar mat. Det öppnade upp en helt ny dörr för matutforskning för mig och fick mig att tänka mer på att tillaga mat med avsikt. Hon fick mig att inse hur mycket jag sträckte mig efter att osten skulle avsluta de flesta av mina rätter!

Varje jul träffas våra familjer och jag serverar vegansk mangold Caesarsallad, och ingen inser ens att det är ett veganskt recept. Ännu mer chockerande är att ingen ens tänker be om parmesan! Som ett tips, sträck efter silken tofun i butiken. Detta kommer att göra dressingen extra krämig utan att behöva använda några ägg eller majonnäs. Smaklig måltid! — Ryan Scott

Gör krutongerna

  • Värm ugnen till 325°F (163°C). Klä en kantad bakplåt med bakplåtspapper eller aluminiumfolie.
  • I en stor skål, kombinera olivolja, vitlök, timjan, salt och peppar. Riv brödet i lagom stora bitar och lägg i skålen. Kasta brödbitarna i oljeblandningen tills de är väl belagda.
  • Ordna brödet i ett enda lager på den förberedda bakplåten. Grädda tills de är rostade och gyllenbruna, 10 till 15 minuter. Kanterna kommer att vara mörkbruna, och det ska fortfarande bara finnas en touch av mjukhet i mitten.

Gör dressingen

  • I en matberedare eller mixer, kombinera tofun, citronsaft, olivolja, kapris, vitlök, lönnsirap, senap, peppar, citronskal och Tabasco och blixtra tills den är slät.

Sätt ihop salladen

  • Lägg mangoldet i en stor salladsskål och häll över hälften av dressingen. Toppa med krutongerna (det är okej om de fortfarande är lite varma) och blanda ihop allt för att täcka.

  • Smaka av och tillsätt mer dressing om du vill. Dressingen håller bra i kylen så eventuellt extra kan sparas till senare. Eventuella extra krutonger kan frysas.

*Vad är mangold?

I spektrumet av gröna är mangold någonstans mellan spenat och grönkål. Grönkål, det tuffaste bladet som finns, är mycket kraftigare än mangold medan spenat är ganska känsligare. Mangold är tandig men ändå tillräckligt känslig för att göra en sådan här sallad lätt att äta, utan förberedelser. Stjälkarna kan vara sega men äts inte råa särskilt ofta. Fortfarande sugen på att lära dig mer? Tur för dig, vi är absolut kunskapstypsnitt. Kolla in den här artikeln om mangold, av vår egen David Leite – den har allt du behöver veta.

Servering: 1 serveringKalorier: 388 kcalKolhydrater: 39 gProtein: 9 gFett: 23 gMättat fett: 3 gFleromättat fett: 3 gEnkelomättat fett: 15 gNatrium: 680 mgKalium: 309 mgFiber: 2 gSocker: 5 gVitamin A: 2220 IUC-vitamin: 18 mgKalcium: 71 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Ryan Scott. Foto © 2021 Chris Andre. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Du kan aldrig gå fel med en klassisk Caesarsallad, men jag kan garantera att du aldrig kommer att ha en så smart som denna veganska mangold Caesarsallad.

Den överväldigande stjärnan i denna maträtt är dressingen. Vem behöver parmesan eller ägg eller majonnäs när du har denna geniala dressing?! Jag har aldrig gjort en krydda med sidentofu som bas, men det är en genialisk ingrediens för att få den krämiga konsistensen som folk älskar med Caesardressing. Kaprisen lade till fina, umami-laddade salta toner för att ersätta ansjovisen du vanligtvis hittar också.

Säsongsbetonad mangold är också en härlig ersättning för den vanliga romansallaten. Dess naturliga bitterhet kompletterar dressingens söta lönnsirap och den ljusa citronsaften och skalet. Det var en perfekt kombination med fläskkotletter med jordgubbsbalsamicosås – jag vet, jag vet, går helt emot veganiteten i den här rätten!

Den veganska mangold Caesarsalladen var ett utmärkt alternativ till den traditionella. Även om salladen var växtbaserad var den mättande och mättande men inte tung. Mangolden behöll sin krispighet och krispighet och krutongerna absorberade precis lagom mängd dressing. Jag njöt av salladen i sig men den skulle vara ett bra ackompanjemang till allt du skulle njuta av med en traditionell Caesarsallad. Jag lade undan en del av mangold, dressing och krutonger och njöt av salladen till lunch dagen efter.

All Caesar-smak utan ost eller ansjovis! Min familj älskar Caesarsallad och denna veganska mangold Caesarsallad var en stor hit! Den är krämig och vitlökig och krutongerna är den perfekta toppingen. Du kan till och med lägga till lite grillad tofu, lax eller kyckling för att göra det till en lätt måltid. Det enda jag skulle ändra på är greenerna. Jag älskar mangold tillagad men inte rå. Jag tror att denna sallad skulle vara den perfekta rätten för din första post-pandemiska sommarmiddag!Source link

Rate this post

Leave a Reply