Möra veganska chokladcupcakes får lyft och fukt från aquafaba och kokosolja. Den frodiga chokladfrostingen är mer krämig och chokladaktig än du kan föreställa dig.

De veganska chokladcupcakes har ett så intensivt mörk chokladsmak att ingen ens skulle drömma om att de tillhör en cupcake som saknar vanliga kakingredienser som smör och ägg. Och hemligheten bakom den luftiga konsistensen är aquafaba, den trendiga stärkelsehaltiga vätskan som finns i konserverade bönor eller kikärter som har dykt upp i veganska bakverk som en galning de senaste åren. Det är som ett hemligt vapen för vegansk bakning. Vi vet. Det lät inte övertygande för oss heller. Och så provade vi det. Svär att det inte finns ett spår av beaniness i dessa små älsklingar. Faktum är att vi i stort sett kan garantera att ingen ens kommer att veta att de är veganer om du inte berättar för dem.–Angie Zoobkoff

VAD ÄR AQUAFABA?

Aquafaba är vanligtvis gjord av kikärtsvatten, även om vissa människor har använt soja eller bönor med neutral smak som cannellini som bas. Vispad till ett hårt skum, det är en utmärkt ersättning för äggvita. Den stärkelsehaltiga vätskan är ett fantastiskt bindemedel direkt från burken, men det som verkligen gör den magisk är att den piskar och skapar ett skum. Aquafaba kan fånga luft, vilket ger föremål struktur samtidigt som det ger en fluffig smula och lyft.

För att mäta mängden aquafaba som krävs i ett recept, börja med att kraftigt skaka den oöppnade burken med kikärter. Töm sedan kikärtorna genom en finmaskig sil över en skål och reservera bönorna för annan användning. Rör om aquafaban noggrant och mät sedan upp. Även om det kanske inte är synligt för blotta ögat, lägger sig stärkelsen i kikärtsvätskan i burken – för att kunna dra fördel av dem måste du röra om dem för att säkerställa att de är jämnt fördelade i vätskan.

Till den veganska chokladfrostingen

För de veganska chokladcupcakes

Gör den veganska chokladfrostingen

 • Om du gör veganska chokladcupcakes med kokosgräddekan du hoppa över de två första stegen och fortsätta med steg 3. Om du gör cupcakes med kokosmjölkstoppa in de oöppnade burkarna i kylen och låt dem stå i minst 24 timmar för att säkerställa att två distinkta lager bildas.
 • Om du använder kokosmjölk, skumma grädde från varje burk och mät upp 3/4 dl grädde (spara eventuell extra grädde och mjölkvätskan för en annan användning).

 • I en mikrovågssäker skål, kombinera kokosgrädde, chokladchips och salt och mikrovågsugn i 30 sekunders intervaller med 50 procent effekt, vispa då och då tills den smält och slät, 2 till 4 minuter. Omväxlande, i en kastrull på låg värme, rör ihop kokosgrädde, chokladchips och salt tills det smält och slät.

 • Överför till bunken med stavmixer. Placera plastfolie direkt mot ytan av chokladblandningen och kyl tills den svalnat helt och konsistensen liknar fast färskost, cirka 3 timmar, under omrörning halvvägs genom kylningen. (Om blandningen har svalnat längre och är mycket styv, låt stå i rumstemperatur för att mjukna men fortfarande svalna.)

Gör veganska chokladcupcakes

 • Justera ugnsgallret till mittläget och förvärm ugnen till 400°F (200°C). Klä en 12-kopps muffinsform med papper eller folieliners.
 • I en stor skål, vispa ihop mjöl, socker, bakpulver, bakpulver och salt.

 • I en mikrovågssäker skål, kombinera vatten, kakao, choklad, olja och vanilj och mikrovågsugn i 30 sekunders intervaller med 50 procent effekt, vispa då och då tills det smält och slät, cirka 2 minuter. Omväxlande, i en kastrull på låg värme, rör ihop vatten, kakao, choklad, olja och vanilj tills det smält och slät, var noga med att inte bränna chokladen. Ställ åt sidan för att svalna något.

 • Under tiden använder du en stående mixer försedd med visp, vispa aquafaba och grädde av tartar på hög hastighet tills blandningen bildar mjuka toppar, 3 till 9 minuter. Använd en gummispatel och rör ner chokladblandningen i mjölblandningen tills smeten är ordentligt blandad och slät, cirka 1 minut. Rör en tredjedel av den vispade aquafaba i smeten för att bli ljusare, vik sedan försiktigt i återstående aquafaba tills inga vita ränder finns kvar.
 • Fördela smeten jämnt mellan förberedda muffinsformar. Grädda tills topparna har stelnat och fjädrar tillbaka när du trycker lätt, 16 till 20 minuter, rotera muffinsformen halvvägs genom gräddningen.

 • Låt cupcakes svalna i muffinsform i 10 minuter, flytta sedan till galler och låt svalna helt, cirka 1 timme.

 • Medan cupcakes svalnar förbereder du klart frostingen. Använd en stavmixer försedd med visptillbehör och vispa i hög hastighet tills det bildas fluffiga, mousseliknande mjuka toppar, 2 till 4 minuter, skrapa ner skålen halvvägs genom vispningen. Fördela frostingen jämnt över cupcakes och servera.

Anteckningar

*Använd inte naturligt kakaopulver i detta recept eftersom det ger cupcakes en gummiliknande, svampig konsistens.
**Alla märken av halvsöt och bittersöt choklad är inte veganska så kontrollera ingredienslistan noggrant av vilket märke du än tänker använda.

Servering: 1 cupcakeKalorier: 372 kcalKolhydrater: 45 gProtein: 4 gFett: 21 gMättat fett: 15 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 4 gTransfett: 1 gKolesterol: 2 mgNatrium: 150 mgKalium: 341 mgFiber: 4 gSocker: 27 gVitamin A: 14 IUC-vitamin: 1 mgKalcium: 37 mgJärn: 3 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2017 America’s Test Kitchen. Foto © 2017 Carl Tremblay. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Det finns inga veganer i vårt hushåll, men jag älskar en cupcake, så jag bestämde mig för att prova det här receptet. Dessa chokladcupcakes är utmärkta. De är fuktiga, fluffiga och väldigt mjuka, djupa chokladaktiga smaker som är lagom söta. Jag visste aldrig att du kunde få en så fantastisk tårtstruktur utan ett ägg i sikte!

De steg vackert och vi är perfekt gräddade på 20 minuter. Jag använde mandelmjölk och inkluderade det valfria espressopulvret. Jag använde butiksköpt frosting så kan inte kommentera den delen av receptet.

Jag har hört mycket om vegansk bakning med aquafaba, men jag har varit lite tveksam till att använda det där krämiga ämnet från en burk bönor i mina bakverk. Men efter att ha gjort det här receptet är jag en konvertit. Jag tyckte att dessa chokladcupcakes var fuktiga och hade en rik smak.

Chokladglasyren gjord med kokosfett var också utsökt! Jag tror att du kan vara kreativ med det här receptet och lägga till lite upplöst espressopulver till frostingen för att få en härlig mockasmak. Dessutom fyllde jag några av mina cupcakes med hallonsylt innan jag lade till frostingen och de var jättegoda.

Kikärtsvätska som äggersättning? Jag har sett många veganska konstigheter, men jag erkänner att jag aldrig ens hört talas om den här. Jag förväntade mig hälften att det inte ens skulle fungera eller att cupcakes skulle smaka som hummus (typ som de där black bean brownies som alla hela tiden säger till sig själva smaka precis som vanliga brownies). Men jag ska vara förbannad, aquafaban och grädden av tartar vispade upp riktigt snabbt och såg ut precis som vispad äggvita och veks rakt in i den tjocka chokladsmeten. De bakade precis enligt anvisningarna och hade en härlig konsistens.

Och chokladfrosting…åh, denna frosting. Herrejösses. Jag älskar mig lite hemgjord smörkräm, men den här är så rik, krämig och enkel att det kommer att vara frestande att göra igen för andra bakverk. Jag fuskade lite och använde Trader Joe’s konserverad kokosgrädde så att jag inte behövde kyla kokosmjölken över natten, och det fungerade perfekt – en och en halv burk var den perfekta mängden. Man kan verkligen inte argumentera med något som bara är mix, nuke, mix…Jag hade massor över sedan jag gjorde hela receptet och jag skäms inte för att säga att jag åt lite ur en skål, helt av sig själv, för dessert igår kväll. Utsökt!

Det här receptet var inte olikt ett typiskt chokladcupcake-recept när det gäller dess process, och jag tvivlar på att någon ens skulle märka att de är vegan. Muffinerna är fuktiga men inte för möra eller smuliga. De håller bra för att bli frostade och håller ihop när de äts, vilket innebär att dina gäster kan äta dem enhands över mattan utan att lämna för mycket av ett bokstavligt smulspår.

Om du är orolig för att den mycket polariserande smaken av kokos tar över din frosting, var inte rädd. Det går knappt att upptäcka bredvid högar av mörk choklad.

Ursprungligen publicerad 29 augusti 2018

Source link

Rate this post

Leave a Reply