Dessa vermicelli nudelskålar med kyckling kombinera möra vermicelli-risnudlar, marinerade pann-stekta benfria kycklinglår, färska grönsaker och en sweet chilidressing allt blandat ihop till en hälsosam måltid som kan vara på bordet på bara 35 minuter. Snabbare än leverans.

En vit tallrik toppad med vermicelli nudlar, kyckling och råa grönsaker med ätpinnar och limeklyftor på sidan.

Anpassad från Elena Silcock | Sallader är mer än löv | Hamlyn, 2022

Inspirerad av min favoritorder när jag får en vietnamesisk nudelhämtning, försökte jag få detta så nära den verkliga affären som jag kunde. Att använda kycklinglår är nyckeln så att deras saftighet ger en slags andra dressing till nudlarna.–Elena Silcock

Vanliga frågor om Vermicelli Noodle Bowls

Vad är vermicelli?

I Asien är de nudlar. I Italien är det pasta. De speglar båda separata kulinariska kulturer som utvecklades parallellt – samtidigt. Vi kan inte tillskriva ursprunget till en eller annan plats.

Risnudlar har sitt ursprung under kinesiska Qin-dynastin (259-210 f.Kr.) och har varit en integrerad del av köket där sedan dess. Samtidigt, i det som nu är Italien och Medelhavet, använde man vete för att göra pasta, som också är en stapelvara i dessa kulturer. Vermicelli är ett italienskt ord som betyder “små maskar” men nudeln/pastan används numera i många, många kök och rätter – ibland gjord på ris, ibland med vete.

Vad mer kan jag göra med vermicelli nudlar?

Risnudlar är ganska standardrätter i det vietnamesiska köket, vilket är mycket bra. Om du älskar denna kycklingvermicelli, prova denna nötkötts- och risnudelsallad, eller den här versionen som är gjord med kalkonköttbullar. Naturligtvis skulle vi aldrig säga nej till en liten skål med äkta vietnamesisk pho.

Kan jag koka vermicelli som spagetti?

Nej. Vermicelli är bra och tillagas mycket snabbt. Den bör tillagas exakt enligt anvisningarna nedan, annars kommer du att sluta med en klibbig, oaptitlig, sammanklibbad röra.

Vermicelli nudelskålar med kyckling

En vit tallrik toppad med vermicelli nudlar, kyckling och råa grönsaker med ätpinnar och limeklyftor på sidan.

Dessa vermicelli nudelskålar med kyckling är en enkel, hälsosam, glutenfri måltid av stekta kycklinglår, färska grönsaker och risnudlar, allt slängt i en söt nuoc cham-sås-inspirerad dressing.

Elena Silcock

Prep 20 min

laga mat 15 min

Total 35 min

Till sweet chilidressingen

För kyckling och vermicelli nudlar

Gör sweet chilidressingen

  • I en stor blandningsskål, kombinera sweet chilisås, limejuice, olja, soja och socker.

  • Riv eller krossa vitlöken fint i dressingen och tillsätt fisksåsen. Blanda för att kombinera. Smaka av med salt och peppar om det behövs. Dressing kan göras och kylas upp till 24 timmar i förväg.

Gör kyckling och vermicelli nudlar

  • Lägg kycklinglåren i en stor skål och gnugga med 2 till 3 matskedar av dressingen. Täck över och marinera kycklingen i kylen medan du förbereder nudlarna, eller låt kycklingen marinera i upp till 1 dag.

  • Lägg nudlarna i en stor skål och täck med kokande vatten. Använd en gaffel för att försiktigt reta dem ur sina bon, ställ sedan åt sidan tills de mjuknat, 5 till 6 minuter. Häll av i ett durkslag och skölj med kallt vatten tills det svalnat helt. Häll i den stora blandningsskålen med resterande dressing.

  • Värm olja i en stor stekpanna över hög värme tills den är varm, lägg sedan kycklinglåren i ett enda lager och stek tills den är genomstekt till en innertemperatur på 165°F (74°C), 4 till 6 minuter per sida. Ställ åt sidan på en skärbräda och smaka av med lite salt. Skiva kycklinglåren.

  • Tillsätt böngroddarna till nudlarna. Använd en grönsaksskalare för att skala morötterna och gurkan till band direkt i skålen med nudlar – släng den förslappade mitten av gurkan.

  • Finhacka den röda chilin och lägg i skålen tillsammans med bladen från örterna. Kasta riktigt bra. Smaka av med salt och peppar om det behövs.

    Använd händerna eller tången för att verkligen slänga ihop nudlarna och grönsakerna väl.

  • Lägg i skålar eller på ett fat. Ordna de skivade kokta kycklinglåren ovanpå. Strö över resterande färska örtblad och krispiga lök eller jordnötter. Servera med limeklyftor.

Servering: 1delKalorier: 727kcal (36 %)Kolhydrater: 50g (17 %)Protein: 41g (82 %)Fett: 41g (63 %)Mättat fett: 7g (44 %)Fleromättat fett: 19gEnkelomättat fett: 12gTransfett: 1gKolesterol: 162mg (54 %)Natrium: 1378mg (60 %)Kalium: 910mg (26 %)Fiber: 4g (17 %)Socker: 13g (14%)Vitamin A: 6320IU (126 %)C-vitamin: 32mg (39 %)Kalcium: 70mg (7 %)Järn: 3mg (17 %)

Recensioner av recepttestare

Ursprungligen publicerad 20 juni 2022

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Source link

Rate this post

Leave a Reply