Detta vild svamp fyllning recept kombinerar en mängd umamirika svampar med mjukt briochebröd, purjolök och nötost för att skapa en djupt smakrik, lite otraditionell fyllning. Se till att göra massor eftersom alla vid ditt semesterbord kommer att skrika i sekunder.

En rektangulär ugnsform fylld med vildsvampsfyllning med purjolök.

Jordnära smaker kombineras med något sött briochebröd för att skapa denna vackra brioche- och vildsvampfyllning. Man skulle säkert kunna experimentera med andra bröd — russin- eller nötsorter kunde fungera bra. Hemlagad challah skulle också vara ett utmärkt val.–Karen Mordechai


Varför våra testare älskade detta

Våra testare beskriver denna fyllning som “välsmakande och dekadent” och “en trevlig förändring från traditionell smaksatt fyllning.” De älskade att fyllningen stannade kvar även efter bakning fuktig och öm.

Anteckningar om ingredienser

 • Vilda svampar–Du kan ersätta någon av dina favoritsvampar här.
 • vitt vin– Håll dig borta från alla typer av sött vin eftersom brödet redan ger fyllningen en lätt söt smak. Om du behöver undvika att använda alkohol, använd ytterligare kycklingfond.
 • Brioche eller challabröd– Att använda brioche eller challah kommer att ge din fyllning en mjuk konsistens med en lätt söt smak. Om du föredrar en mer traditionell fyllningsstruktur, använd ett kraftigare bröd i hantverksstil.

Hur man gör detta recept

 1. Fräs grönsakerna. Koka schalottenlök, purjolök, svamp och vitlök i smör tills de är mjuka.
 2. Blanda fyllningen. Kombinera ägg, ost, bröd, grönsaker och persilja med lite kycklingfond och blanda tills allt är ordentligt fuktat.
 3. Grädda fyllningen. Lägg fyllningen i en ugnsform, täck över och tillaga vid 350°F tills den är genomvärmd. Ta bort folien och fortsätt koka tills den är gyllene och krispig på toppen.

Vanliga frågor

Kan jag göra detta i förväg?

Du kan. Förbered fyllningen genom steg 3, upp till 48 timmar i förväg. Överför den till en smörad ugnsform, täck den med smörad folie och förvara den i kylen tills du är redo att baka. Om du bakar direkt från kylen kan du behöva lägga till några extra minuter till tillagningstiden.

Vad är skillnaden mellan fyllning och dressing?

Fyllning tillagas vanligtvis i en kalkon, medan dressing bakas separat i en ugnsform. Så, ja, detta recept för vildsvampstoppning borde tekniskt sett kallas en dressing, även om du kan laga den inuti din stekta kalkon, om du vill.

Kan jag fylla på min Thanksgiving-kalkon med detta?

Du kan, även om vår rekommendation skulle vara att laga den separat. Att tillaga den i en ugnsform ger dig en krispig, gyllene skorpa och undviker risken för överkokning av din kalkon medan du väntar på att fyllningens innertemperatur ska nå 165°F. Om du kokar det inuti din kalkon, lägg inte till någon extra fond eftersom kalkonen kommer att lägga till extra vätska när den tillagas.

Hjälpfulla tips

 • För att skära ner på rätter, sautera dina grönsaker i en holländsk ugn eller gjutjärnspanna. Blanda ihop fyllningen och sätt tillbaka den i den holländska ugnen eller stekpanna och grädda.
 • Överbliven fyllning förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar eller kan frysas i upp till 1 månad.
En person som håller en tallrik fylld med svampfyllning, skivad kalkon, sås och tranbärssås.

Fler bra fyllningsrecept

☞ Om du gör det här receptet, eller någon annan maträtt på LC, överväg att lämna en recensiona stjärnbetygoch ditt bästa Foto i kommentarerna nedan. Jag älskar att höra från dig.–David

Vild svampfyllning

En rektangulär ugnsform fylld med vildsvampsfyllning med purjolök.

Jordnära smaker kombineras med något sött briochebröd för att skapa denna vackra brioche- och vildsvampfyllning.

Prep 45 min

laga mat 45 min

Total 1 hr 30 min

 • Smält smöret i en stor kastrull på medelvärme. Tillsätt schalottenlök, purjolök, svamp och vitlök och smaka av med salt och peppar. Koka, rör om då och då, tills grönsakerna har mjuknat, 5 till 10 minuter.

 • Tillsätt vinet och timjankvistarna i pannan och koka tills vinet nästan har avdunstat, 3 till 5 minuter. Ta bort och släng timjankvistarna och skrapa ner grönsakerna och eventuell vätska i en skål.

 • Vispa ihop äggen, en rejäl nypa salt och peppar och osten i en stor skål. Tillsätt de kokta grönsakerna, brioche och persilja och blanda ihop. Blanda i 1/2 dl fond. Fortsätt att tillsätta så mycket av den återstående 1/2 koppen fond, ett par matskedar åt gången, efter behov tills fyllningen är fuktig men inte blöt (det ska inte finnas någon vätska i botten av skålen). Överför fyllningen till en smörad 9 x 13-tums ugnsform och täck med smörad aluminiumfolie.

 • Värm ugnen till 350°F (177°C) eller, om du har stekt en kalkon, när du tar ut kalkonen från ugnen och ställer den åt sidan för att vila, justera ugnstemperaturen till 350°F (177°C) ).

 • Sätt in den täckta ugnsformen i ugnen och grädda tills fyllningen är genomvärmd, 25 till 30 minuter. Avtäck sedan fyllningen och grädda tills den är gyllene, cirka 15 minuter. Servera omedelbart.

 1. Gör i förväg–Förbered fyllningen genom steg 3, täck sedan över och förvara i kylen i upp till 2 dagar innan gräddning. Om du lagar mat direkt från kylen kan du behöva lägga till några extra minuter till din gräddningstid.
 2. Använd andra svampar –Byt in dina favoritsvampar.
 3. Dra ner på disken –Använd en holländsk ugn eller gjutjärnspanna för att sautera dina grönsaker och baka sedan fyllningen i samma kokkärl.
 4. Lagring-Rester förvaras i en försluten behållare i kylen i upp till 4 dagar eller i frysen i 1 månad.

Servering: 1delKalorier: 492kcal (25 %)Kolhydrater: 38g (13 %)Protein: 20g (40 %)Fett: 29g (45 %)Mättat fett: 16g (100 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 5gTransfett: 0,3gKolesterol: 217mg (72 %)Natrium: 491mg (21 %)Kalium: 589mg (17 %)Fiber: 3g (13 %)Socker: 5g (6 %)Vitamin A: 2310IU (46 %)C-vitamin: 14mg (17 %)Kalcium: 317mg (32 %)Järn: 4mg (22 %)

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.

Recepttestares recensioner

Source link

Rate this post

Leave a Reply