Vispat kaffe är svaret om du letar efter ett coolt och svalkande iskafferecept för sommarmånaderna. Vi har dig täckt. Denna läckra och ursnygga, Instaworthy bedövare har gjort rundor av goda skäl. En PSL har ingenting om denna trendiga och mycket ballyhoo skönhet.

Ett irländskt kaffeglas fyllt med vispat kaffe.

Anpassad från Valentina Mussi | Den inofficiella TikTok-kokboken | Adams Media, 2021

Kaffe, socker och varmt vatten läggs i en skål och vispas tills det blir krämigt, sammetslentd styv toppstatus (vispa tills armen domnar). Detta vispade kaffe hälls sedan på ditt val av kall eller varm mjölk. Gjort!Valentina Mussi

VAD GÖR DALGONA KAFFE OLIKA?

För det första är det TikTok-berömt, till skillnad från alla andra tråkiga kaffesorter. Men mer än så är det inte bara kaffe. Det är faktiskt väldigt lite som kaffe – din platta vita har ingenting på denna skummande, fluffiga, Instaworthy-kopp. Dalgona kaffe framställs genom att vispning lika delar direkt kaffe, socker och varmt vatten till en krämig karamellmaräng och placera den sedan ovanpå ett glas iskall mjölk. Populärt i Sydkorea på 1970- och 80-talen, har det nyligen återupplivats av ett klipp av hjärteknuffare Jung Il Woo som provade det i Macau. Visst, det är galet hippt men det är också riktigt, riktigt bra.

Servering: 1 delKalorier: 150 kcalKolhydrater: 28 gProtein: 4 gFett: 3 gMättat fett: 2 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 1 gKolesterol: 9 mgNatrium: 42 mgKalium: 383 mgSocker: 22 gVitamin A: 144 IUKalcium: 112 mgJärn: 1 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2021 Valentina Mussi. Foto © 2021 Harper Point fotografi. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Lustigt nog har jag varit sugen på vispad kaffe ett tag, och det här receptet tillfredsställde det suget! Instruktionerna är lätta att följa och resultatet är utsökt. Blandningen kom till medium/styva toppar vilket gjorde det något lättare att blanda ner i mjölken.

Vispat kaffe i ett klart glas, hålls framför en orange vägg.

Det här skulle säkert vara lättare med en stavmixer, men jag lade ner en handduk under skålen och vispade bort, och slutprodukten var väl värd det.

Vilket roligt recept detta vispade kaffe är! Väldigt enkelt, spännande och gott. Detta recept ger ett gott glas kallt och krämigt kaffe. Det ger oss också den kreativa friheten att lägga till andra smaker som vi tycker om. Jag gillar till exempel att lägga till en matsked Nutella för ett gott kaffe med hasselnötssmak.

Jag ville göra det här viskade kaffet hela sommaren, men på något sätt fick jag aldrig till det. Jag har älskat kaffe sedan barnsben. Min mormor brukade ha en allestädes närvarande skål med kaffegodis i vardagsrummet. Jag var ett tidigt fan. Detta krämiga, starkt smaksatta iskaffe gjorde ingen besviken.

Det här var en av de första trenderna jag hoppade på, och jag är inte besviken. Jag älskar, älskar, älskar detta vispade kaffe. Detta recept gör förhållandena superenkla att komma ihåg och det resulterar i en fantastisk drink. Nästa gång ska jag ta det ett steg längre och förvandla det till en vit ryska!

Magin som uppstår från 10 minuters vispning av socker, kaffe och vatten är otrolig och otrolig. Vad är det inte att älska med vispat kaffe? Vi gjorde det som en efterrätt för lunch efter påsk. Resultatet blev en tjock, fluffig maräng med kaffesmak som håller sig lika lätt och fluffig även timmar senare. Utrört i den iskalla mjölken behåller den sin fluffiga konsistens och skapar en silkeslen kaffeliknande milkshake.

Det är lika gott som en varm dryck toppad på varm mjölk. Förhållandet mellan kaffe och socker är precis lagom sött. Valfria omrörningar eller smakämnen, som en kaffelikör, Kahlua, Amarula, eller till och med whisky för en smak av irländskt kaffe skulle också vara ett bra tillägg för kaffe- och likörälskare.Source link

Rate this post

Leave a Reply