Jätte segt vit choklad hallonkakor som smälter i munnen och är så överseende att du kommer att känna att du är otrogen mot din pojkvän, den gigantiska chokladkakan.
Ok, så vår dotter är galet besatt av hallonvit chokladkakor på Goodly här i Utah, men varje plats är precis tillräckligt långt ifrån oss för att vi inte får dem så ofta. Så, i över två år har jag studsat runt olika versioner av kakan, men de träffade aldrig målet. För tjock, för tunn, för blöt osv och så försökte jag frystorkade hallon. Det var allt över! De packar så mycket hallonsmak, och jag menar som färska-off-the-bush hallon, men utan den tillsatta fukten.
Knep nummer två? Jag subbade lite färskost där inne och herregud, de var så bra!
Sista tipset? Hugga upp vita chokladkakor jämfört med chips smälter de ner krämiga och underbara medan chipsen tenderar att torka ut och bryna var som helst som utsätts för ugnsvärmen.
Dessa är alla ganska vanliga kakdegsingredienser. Det enda utöver det vanliga kan vara färskosten och majsstärkelsen. Här är din ingredienslista:
- Smör – osaltad och du vill ha den mjukad något men inte varm, ställ bara ut den på bänken i 20-30 minuter innan du börjar mixa
- Brunt socker – ger rikedom till kakdegen
- Vitt socker – tillför sötma och balanserar rikedomen i farinsockret
- Färskost – kakor behöver fett för att vara mjuka och fuktiga, så färskost lägger till fett utan att tillsätta mer smör. Om du älskar smöriga kakor, ersätt bara färskosten med smör.
- Ägg – ger kakorna struktur när de gräddas
- Vanilj – tillför smak
- Mandelextrakt – den minsta mängden mandelextrakt ger så mycket smak till degen, jag älskar det! Det kan utelämnas om du har mandelallergi eller inte gillar smaken.
- Mjöl – bara vanligt allroundmjöl
- Majsstärkelse – gör kakorna fluffiga och hjälper till att hålla dem tjocka utan att torka ut dem
- Bakpulver – hjälper kakorna att jäsa och bli fluffiga
- Bikarbonat – hjälper till med jäsning i kakorna och hjälper kakorna att bryna till gyllene perfektion
- Salt – förhöjer alla smaker
- Vita chokladbitar – hacka upp vita chokladgodisbitar i små bitar för den ultimata krämigheten
- Frystorkade hallon – ger en djärv, äkta hallonsmak utan att tillföra fukten från ett färskt bär
Måtten på varje ingrediens tillsammans med detaljerade instruktioner om hur man gör dessa kakor finns i receptkortet i slutet av inlägget. Du kan även skriva ut och spara receptet där.
Varför använda färskost i kakor?
Gräddost tillför fett till kakdegen. Vanligtvis kommer det mesta av fettet i kakor från smör, men att ersätta lite av smöret med färskost hjälper kakorna att hålla sig fuktiga och smakrika.
Om du inte har någon färskost kan du använda allt smör. Den är lika läcker och logiskt mer smörig, vilket alltid är ett ja från mig!
Varför använder du majsstärkelse?
Majsstärkelse hjälper kakorna att hålla sig tjocka när de bakas utan att torka ut. Degen förblir mjuk samtidigt som den är perfekt smulig och seg.
Kan jag använda färska eller frysta hallon?
Ja, du kan definitivt använda färska eller frysta hallon, MEN kakornas konsistens kommer att bli helt annorlunda. Fukten från färska/frysta hallon gör kakorna mer kakliknande … fuktigare och mindre smuliga. Tänk en typisk pumpa chocolate chip cookie … det kommer att vara en konsistens som liknar den. Försök att gå med frystorkade hallon om du kan!
Var kan man köpa frystorkade hallon
Du kan hitta frystorkade hallon i de flesta mataffärer, men jag har haft mest tur på Target eller Smith’s (Kroger). Hos Target är varumärket Good & Gather och på Smith’s är varumärket Simple Truth. Titta i den hälsosamma mellanmålsgången nära russin och craisiner och nötter. De ligger oftast i en påse.
Kan kakdegen frysas?
Ja, den här kakdegen fryser jättebra! Mät upp kakdegen till bollar och lägg dem på en plåt. Ställ in dem i frysen och låt dem frysa i en timme eller två. Lägg sedan de frysta degbollarna i en ziploc-påse och förvara dem i frysen tills du är redo att baka dem. De kommer att lagras i frysen i upp till 3 månader.
När du är redo att baka dem, dra ut dem ur frysen och låt dem stå i rumstemperatur i en halvtimme eller så och grädda sedan enligt anvisningarna.
Hur länge håller hallonvitchokladkakor?
Förvara dessa kakor i en lufttät behållare i rumstemperatur. De håller sig i 2-3 veckor. Du kan förvara dem i kylen ännu längre eller i frysen i upp till 3 månader.
Vita chokladbitar och frystorkade hallon kombinerade i en smörig farinsockerdeg ger den mest dreglavärda, sega och överseende kakan. Du borde äta dessa vit choklad hallonkakor medan de är lätt varma med ett högt glas mjölk!

Vit choklad hallonkakor
Serveringar: 8 *se not
Barer
- 1/2 Kopp Smör mjukat men inte varmt
- 1/2 Kopp Brunt socker plus 1 matsked
- 1/3 Kopp Vitt socker
- 1/4 Kopp Färskost mjuknat
- 1 Stor Ägg
- 1 tesked Vanilj
- 1/2 tesked Mandelextrakt
- 2 Koppar Mjöl
- 1 tesked Majsstärkelse
- 1 1/4 tesked Bakpulver
- 3/4 tesked Bikarbonat
- 1 tesked Salt
- 1 Kopp Vita chokladbitar Jag använde vita chokladkakor och hackade dem
- 3/4 Kopp Hallon frystorkat, hackad något
-
Värm ugnen till 350 grader.
-
I en medelstor skål, vispa ihop mjöl, majsstärkelse, bakpulver, bakpulver och salt. Avsätta.
-
Blanda smör och färskost tills det är slätt och krämigt, ca 30-60 sekunder. Tillsätt socker och blanda igen i 1-2 minuter i en stående mixer.
-
Tillsätt ägg, vanilj och mandelextrakt och blanda tills det är slätt, skrapa ner skålen vid behov. Stäng av mixern och skrapa ner alla sidor igen.
-
Tillsätt de torra ingredienserna till det våta och blanda långsamt tills det nästan är inkorporerat, vilket lämnar strimlor av mjöl. Ta bort skålen från mixern, ta bort sidorna och tillsätt sedan de vita chokladbitarna och frystorkade hallon. Blanda försiktigt med en träslev eller spatel tills de blandas, tänk på att inte bryta upp hallonen för mycket.
-
Skopa ut stora, hophopade kakor i storleken 6 ounce (se anmärkning), rulla till en boll och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt och grädda i 12-14 minuter (jag trycker ner mina lite).
-
Ta upp på ett galler så snart du kan och njut!
Näringsinnehåll
Vit choklad hallonkakor
Mängd per portion (1 kaka)
Kalorier 464
Kalorier från Fat 198
% Dagligt värde*
Fett 22g34 %
Mättat fett 13g81 %
Transfett 1g
Fleromättat fett 1g
Enkelomättat fett 6g
Kolesterol 66mg22 %
Natrium 541mg24 %
Kalium 219mg6 %
Kolhydrater 61g20 %
Fiber 2g8 %
Socker 36 g40 %
Protein 6g12 %
Vitamin A 494IU10 %
C-vitamin 3 mg4 %
Kalcium 105mg11 %
Järn 2 mg11 %
* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.
KOM IHÅG ATT PRENUMERERA PÅ vår GRATIS Oh Sweet Basil NYHETSBREV OCH FÅ ENKLA RECEPT LEVERERADE I DIN INKORTA VARJE DAG!
När du provar ett recept, använd hashtaggen #toppratter.se på INSTAGRAM för en chans att bli med i våra berättelser! FÖLJ ÅH, SÖT BASILKA PÅ FACEBOOK | INSTAGRAM | PINTEREST | TWITTER FÖR ALLT VÅRT SENASTE INNEHÅLL, RECEPT OCH BERÄTTELSER.