Vit pizzaeller pizza biancaär helt enkelt pizza utan tomatsås – och i det här fallet med en inspirerad och anmärkningsvärd klick ricotta.

En kil vit pizza på en bit pergament.

Denna subtilt smaksatta vita pizza är vad författaren Jamie Geller refererar till som “nedklädd”. Hennes ord. Förlåt oss, men de av oss som njuter av enklare nöjen anser att vanlig vit pizza är mycket uppklädd. Spiffy, faktiskt. Ändå, för er som föredrar att bli snurriga av smak, kanske ni vill strö denna pizza med sauterad vitlök och nyrivna basilikablad (som författaren föreslår), toppa den vita pizzan med sallad, eller gå all out och göra en vit pizza med broccolini, fontina och korv. Skyll dig själv.–David Leite

Vanliga frågor om vit pizza

Vilket vin kan jag kombinera med vit pizza?

Ett sista visdomsord från författaren. Geller säger: “Har du aldrig tänkt på Champagne med pizza? Tänk om.” Vit pizza och vitt vin är ett äktenskap gjort i himlen. Pinot grigio och sauvignon blanc är en fantastisk match men något bubbel är ännu bättre. Och oroa dig inte om det inte är de dyra grejerna – mousserande vitt vin gör sig lika bra som de snygga flaskorna.

Hur sträcker man pizzadeg utan att riva den?

Det kräver lite övning, men nyckeln till att få jämnt sträckt deg är att drapera den över dina knogar och försiktigt rotera den. För steg-för-steg-instruktioner (med bilder) kolla in denna handledning från Jim Lahey om hur man sträcker pizzadeg som en boss.

Vit pizza

En kil vit pizza på en bit pergament.

Min mormor gillade inte sås och beställde alltid vit pizza – innan snygga vita skivor var på modet. Den här vita pizzan med en klick ricotta är en ode till henne.

Jamie Geller

Prep 15 min

laga mat 10 min

Total 25 min

  • Värm ugnen till 450°F (232°C). Strö lätt 2 pizzastenar eller bakplåtspapper med lite majsmjöl.

  • Dela pizzadegen i 2 lika stora bitar. Rulla eller sträck ut varje degbit på en lätt mjölad arbetsyta och överför den sedan till en förberedd pizzasten eller bakplåt. Ringla varje degrund med 1 1/2 msk olivolja och strö över 1/4 tsk salt. Toppa var och en med 3/4 kopp strimlad mozzarella och prick överallt med 1/2 kopp ricotta (cirka 10 klick per pizza). Grädda i 8 till 10 minuter, rotera formarna en gång halvvägs genom bakningen.

  • Avsluta med ett stänk havssalt och en extra klick olivolja, om så önskas.

Variation av blåmögelost, päron och ruccola pizza

Istället för att ringla degen direkt med olivolja, arrangera först 2 oskalade, urkärnade och mycket tunt skivade päron på degen, lämna en 1/2-tums kant runt om. Ringla sedan över olivoljan och strö över salt och nymalen svartpeppar efter smak.
Grädda tills skorpan precis börjar bli gyllenbrun, ca 10 minuter. Strö 2/3 kopp smulad ädelost över päronen och strö 1/2 till 1 kopp baby ruccola över toppen. Ringla över mer olivolja om så önskas. Servera omedelbart.

Servering: 1skivaKalorier: 302kcal (15 %)Kolhydrater: 28g (9 %)Protein: 12g (24 %)Fett: 16g (25 %)Mättat fett: 6g (38 %)Fleromättat fett: 1gEnkelomättat fett: 6gKolesterol: 32mg (11 %)Natrium: 638mg (28 %)Kalium: 48mg (1 %)Fiber: 1g (4 %)Socker: 4g (4 %)Vitamin A: 279IU (6 %)Kalcium: 170mg (17 %)Järn: 2mg (11 %)

Recepttestares recensioner

Ursprungligen publicerad 3 mars 2014

#leitesculinaria på Instagram Om du gör det här receptet, ta ett foto och hashtagga det #LeitesCulinaria. Vi vill gärna se dina skapelser på Instagram, Facebookoch Twitter.





Source link

Rate this post

Leave a Reply