Pannstekt lammkotletter har en smakrik vitlöks- och örtskorpa med ett saftigt och mört centrum. Dessa högtidsvärdiga lammkotletter är enkla och utmärkta och vänta tills du provar den enkla pannsåsen med 2 ingredienser!

Jag har fått så många förfrågningar om ett bra recept på lammkotletter genom åren och det här är verkligen utsökt. Kombinera detta med gratinerad potatis och rostad sparris för en fantastisk middag.

Vi har definitivt våra favoriter för semestermåltider som bakad skinka, Prime Rib Roast eller Juicy Roast Turkey. Om du är ett fan av lammrecept är dessa pann-stekta lammkotletter ett måste att prova.

Metoden är enkel och pannsåsen ger fantastisk smak utan att vara för kryddig. Mina barn älskade till och med detta och kom hela tiden tillbaka för små bitar av saftigt lamm, vilket säger att det inte var för kryddigt, men ack så smakfullt!

Lammkotletter receptvideo

Snälla om du gillade denna videohandledning för lammkotletter prenumerera på vår Youtube-kanal (PS Klicka på KLOCKA-ikonen för att få meddelanden när vi lägger upp en ny video). Tack för att du prenumererar!

Skivad bit lammkotlett för att visa saftigt centrum

Ingredienser

 • Lammkotletter – ca 8-tal, skuren från en fransk lammhylla
 • Vitlöksklyftor – vi använder fyllig vitlök (snåla inte med det)
 • Olivolja – Jag använder lätt olivolja så att den inte blir för rökig på stekpannan när den bränns.
 • Persilja – vi använder färsk persilja i marinaden med mera till garnering. Du kan ersätta marinaden med 2 tsk torkad persilja om du föredrar det.
 • Tabasco sås – innehåller vinäger som mjukar köttet och ger extra smak. Du kan utelämna det om du föredrar det.
 • Kryddor – Salt, peppar och torkad timjan säkerställer att köttet är perfekt kryddat.
 • Kycklingbuljong – du behöver detta till såsen, eller så kan du ersätta det med nötbuljong.
 • Smör – virvlade in i slutet för en rikare pansås.

Proffstips: Frenched betyder att en del av köttet/fettet har skurits bort på bensidan för att exponera benen. Om det inte säljs i förväg på detta sätt, be din slaktare att göra det åt dig.

Var kan man köpa lammkotletter?

Vi köpte lammet på Costco – en rekommendation från min mans kusin, Angelina som är ett stort fan av lamm och som faktiskt inspirerade detta recept. Vi föredrar att skära lammkotletter från ett fullt ställ eftersom de ser lite snyggare ut med det lilla revbenshandtaget.

Kan jag använda lammkotletter?

Det här receptet fungerar också bra med lammkotletter och kan vara lite billigare. Jag har testat både lammryggen och lammkotletterna och båda fungerar. Eftersom kotletterna vanligtvis är tjockare tar de lite längre tid att tillaga. Du kan överväga att avsluta dem i ugnen på 350˚F i 5-10 minuter efter att du har stekt dem på stekpannan. Färdighetstemperaturerna i diagrammet nedan förblir desamma.

Pannbränd lammkotletter arrangerade på ett fat som serveras med pannsås

Hur man lagar lammkotletter

 1. Prep – Torka lammkotletterna noggrant med hushållspapper, torka bort eventuella benrester eller skärvor. Skiva mellan revbenen för att separera kotletterna, skär dem i jämna delar (3/4″ till 1″ tjocka).
 2. Gör marinad – Rör ihop vitlök, olivolja, persilja, tabasco, salt, peppar och timjan i en måttbägare.
 3. Marinera – Placera kotletter i en icke-reaktiv gryta och häll marinaden över kotletterna. Gnid in marinaden över hela kotletterna, täck sedan över och ställ i kylen i minst 1 timme eller över natten.
 4. Koka lammkotletter – Ta ut kotletterna ur kylen 30 minuter före tillagning. Värm a stor tung panna över hög värme. Tillsätt 1 msk olja i den heta pannan. Lägg i kotletterna och fräs i 2-4 minuter per sida, beroende på kotletternas tjocklek och önskad tillagning (se diagram nedan). Stek i 2 omgångar om det behövs.
 5. Resten Lägg över på ett fat, tält med folie och vila lammkotletterna i 5 minuter medan du gör pannsåsen.
 6. Gör pannsås – Lämna 1 till 2 msk olja i pannan, var noga med att inte ta bort droppar och smakämnen. Tillsätt 1/2 dl fond och låt sjuda i 2 min. Stäng av värmen och rör sedan i smör. Skeda sås över lammkotletter och garnera med hackad persilja om så önskas.
Stena lammkotletter tillagade i en stekpanna

Temperaturguide för lammkotletter

Enligt vår erfarenhet, vid 3 minuter per sida, kommer lammkotletterna att vara medelstekta och med 4 minuter per sida kommer de att vara medelstekta till välstekta. Koka tills önskad färdighet uppnås och en direktavläst termometer registrerar 5 grader under önskad temperatur

 • Sällsynt – ta bort vid 125˚F för att få en slutlig vilotemperatur på 130˚F.
 • Medium-Rare – ta bort vid 130˚F för en sluttemperatur på 135˚F
 • Medium – ta bort vid 140˚F för en sluttemperatur på 145˚F
 • Medium-Tja – ta bort vid 155˚F för en sluttemperatur på 160˚F
 • Bra gjort – Ta bort vid 160˚F för en sluttemperatur på 165˚F (köttet blir segt när det är genomstekt så vi rekommenderar inte detta)

Proffstips: Den USDA rekommenderar en säker tillagningstemperatur för lamm på 145˚F. Att kontrollera lammstekt liknar en god biff – den är ganska röd när den är sällsynt och har lite eller ingen rosa när den är genomstekt. Lamm är godast när det tillagas till medelstekt.

På nära håll kokta lammkotletter stekta på utsidan

Pann-Seared lammkotletter har en smakrik vitlök och ört skorpa med ett saftigt och mört centrum. Jag hoppas att du gillar det här receptet. Låt mig veta om detta blir en del av din påsk- eller semestermeny.

Servera med

Lammkotletter känns alltid som en speciell middag och är utsökt tillsammans med:

PS Om du älskar lammrecept, missa inte vårt populära recept på lammgryta.

Vitlök och ört Crusted Lammkotletter Recept

Förberedelsedags: 7 minuter

Tillagningstid: 8 minuter

Total tid: 15 minuter

Lammkotletter i stekpanna

Dessa lammkotletter är brynade och bildar en brynt skorpa av vitlök och örter och vänta tills du provar den enkla pannsåsen med två ingredienser som kommer att övertyga dig!

Författare: Natasha Kravchuk

Kurs:

Huvudrätt

Kök:

amerikansk

Nyckelord:

hur man lagar lammkotletter, lammkotletter, pannbrända lammkotletter

Skicklighetsnivå:

Lätt

Kostnad att göra:

$22-$28

Kalorier: 570

Serveringar: 4 personer, med 2 lammkotletter per portion

 • 2
  lbs
  lammkotletter, 8 count, skuren från ett galler med franska lammrevben
 • 5
  fylliga vitlöksklyftor, nedtryckt
 • 4
  Msk
  olivolja, dividerat
 • 2
  Msk
  färsk persilja, plus mer till garnering (eller använd 2 tsk torkad persilja)
 • 2
  tsk
  Tabasco original röd paprikasås
 • 1
  tsk
  fint havssalt, vi använde havssalt
 • 1
  tsk
  svartpeppar, nymalen
 • 1/4
  tsk
  torkad timjan

Till såsen:

 • 1/2
  kopp
  kycklingbuljong, eller köttbuljong
 • 2
  Msk
  osaltat smör, mjuknat

Hur man gör lammkotletter med vitlökssmörsås:

 1. Torka lammkotletterna noggrant med hushållspapper, torka bort eventuella benrester eller skärvor. Skiva mellan revbenen för att separera kotletterna, skär i 3/4 tum eller 1 tum tjocka jämna delar.

 2. Rör ihop marinadens ingredienser i en måttbägare: 5 pressade vitlöksklyftor, 3 msk olivolja, 2 msk persilja, 2 tsk Tabasco, 1 tsk salt, 1 tsk peppar och 1/4 tsk timjan.

 3. Lägg lammkotletter i en icke-reaktiv gryta, häll över marinaden och gnugga alla sidor av lammkotletter (med fokus på köttiga portioner) med marinad. Täck över och kyl i minst 1 timme eller över natten.

 4. Ta ut lammkotletter från kylen 30 minuter före tillagning. Placera a stor tung panna över hög värme och tillsätt 1 msk olja. När oljan är varm, tillsätt kotletter och fräs i 2-4 minuter per sida, beroende på kotletternas tjocklek och önskad tillagningsgrad på en termometer; tänk på att temperaturen stiger 5 grader när den vilar (se anteckningar). Stek i 2 omgångar om det behövs. Överför till ett serveringsfat, tält med folie och vila i 5 minuter medan du gör pannsåsen.

För att göra pannsås:

 1. Sked ut överflödig olja från pannan (lämna i 1 till 2 msk olja), var noga med att inte ta bort droppar och smakämnen.

 2. Tillsätt 1/2 dl fond och låt sjuda i 2 min. Stäng av värmen och rör sedan i 2 msk mjukt smör, 1 matsked i taget. Skeda sås över lammkotletter och garnera med mer persilja om så önskas.

Tillagningstemperatur för lammkotlett:
Ta bort vid 125˚F för Rare för att få en idealisk temperatur på 130˚F.
Ta bort vid 130˚F för Medium Rare för att få en idealisk temperatur på 135˚F
Ta bort vid 140˚F för Medium för att få en idealisk temperatur på 145˚F
Ta bort vid 155˚F för Medium-Well för att få en idealisk temperatur på 160˚F
Ta bort vid 160˚F för Well Done ideal temp på 165˚F
Obs: USDA rekommenderar säker tillagningstemperatur på 145˚F. Lamm tillagas bäst till medium.

Näringsinnehåll

Vitlök och ört Crusted Lammkotletter Recept

Belopp per portion

Kalorier 570
Kalorier från Fat 369

% Dagligt värde*

Fett 41g63 %

Mättat fett 13g81 %

Transfett 0,2g

Fleromättat fett 4g

Enkelomättat fett 20g

Kolesterol 165mg55 %

Natrium 809mg35 %

Kalium 664mg19 %

Kolhydrater 2g1 %

Fiber 0,3g1 %

Socker 0,1 g0 %

Protein 46g92 %

Vitamin A 352IU7 %

C-vitamin 5 mg6 %

Kalcium 44mg4 %

Järn 4mg22 %

* Procent dagliga värden är baserade på en diet med 2000 kalorier.

F: Gör du lamm till semestern? Vilket är DITT favoritsätt att förbereda det på? Jag vill gärna höra från dig i en kommentar nedan 🙂Source link

Rate this post

Leave a Reply