Det här receptet på potatismos med vitlök, gjort med potatis, grädde, smör och vitlök, är rikt och krämigt och perfekt för både vardagsmiddagar och stora helgdagar med familjen.

Jag litar på det här rika, silkeslena, absurt enkla receptet på vitlöksmos som en svamp för att torka upp juicen från långa, långsamma bräser. Men tro inte att denna mos inte är lika berömvärd tillsammans med en tjusig stående revbensstek eller, omvänt, en über praktisk kycklingkotlett på vardagskvällar.— Mitchell Rosenthal

Vanliga frågor om vitlökspotatismos

Hur kan jag undvika klumpig potatis?

Det bästa sättet att göra en silkeslen mos börjar innan du ens börjar mosa. Se till att du startar dina taters i kallt vatten, så att de alla kokar jämnt. Och se till att låta dem koka tillräckligt länge så att de blir gaffelmamma.

Behöver jag hålla den vitlöksinfunderade krämen varm tills jag behöver den?

Ja, det gör du absolut. Du riskerar att den varma potatisen svalnar (säg nej till kall potatis!) och inte suger upp vätskan. Detta gör också att du överarbetar potatisen för att få vätskan att absorberas, vilket gör att det blir gummiaktigt eller klibbigt potatismos, som kan vara ännu värre än kall potatis.

Kan jag lämna vitlöken i den tunga grädden?

Några av våra testare rekommenderar starkt att den krossade vitlöken inte silas ut innan den läggs till potatisen. Om du är ett stort fan av vitlök, låt den vara kvar, för all del.

  • Kombinera potatisen med saltat vatten i en stor gryta för att täcka, lägg på medelhög värme och låt koka upp. Sänk värmen till en sjud och låt koka i cirka 20 minuter, tills potatisen är gaffelmör.
  • Strax innan potatisen är klar, kombinera grädden och vitlöken i en liten kastrull, låt koka upp på medelhög värme, sänk värmen och låt puttra i bara några minuter, tills den är genomvärmd. Ta av från värmen, sila genom en finmaskig sil och håll varm.
  • Låt potatisen rinna av, lägg sedan tillbaka den i grytan och mosa den med en potatisstöt eller för den genom en rismaskin eller matkvarn tillbaka i grytan. Tillsätt den varma grädden och smöret och vispa eller rör om tills det är väl blandat. Krydda vitlöksmoset med salt och peppar och servera genast eller håll varmt.

Servering: 1 delKalorier: 449 kcalKolhydrater: 41 gProtein: 6 gFett: 30 gMättat fett: 19 gFleromättat fett: 1 gEnkelomättat fett: 8 gTransfett: 1 gKolesterol: 95 mgNatrium: 31 mgKalium: 993 mgFiber: 5 gSocker: 2 gVitamin A: 1060 IUC-vitamin: 45 mgKalcium: 59 mgJärn: 2 mg

Näringsinformation beräknas automatiskt, så bör endast användas som en uppskattning.

Recept © 2011 Mitchell Rosenthal. Foto © 2011 Azurita. Alla rättigheter förbehållna.

Recepttestares recensioner

Förberedelserna för detta recept på potatismos var verkligen enkelt. Om du har några potatis, grädde, smör och vitlök har du allt du behöver. Även om jag inte hade en matkvarn eller ricer, blev vitlöksmoset silkeslen, krämig och lätt bara med en potatismosare.

Vitlökssmaken var inte överväldigande, men balanserad. Medan Yukon Gold-potatis har en oöverträffad smörsmak, fungerar det här receptet också bra med rosor. Dessa potatismos kom ut så bra att jag kunde äta dem själva till middag.

Hur skulle du kunna förbättra potatismos, eller hur? Detta recept visar dig hur!

I åratal har mitt favoritsätt att göra vitlökspotatis varit att rosta ett helt vitlökhuvud tills klyftorna är krämiga, och sedan pressa dem ur det pappersformade skalet direkt i den väntande potatisen och grädden. Detta kräver dock att ugnen slås på i minst 20 minuter, vilket, om du inte redan rostar/bakar något annat, och om du inte har en brödrost, är väldigt slöseri med energi. Jag blev glad över att se det här receptet, som går förbi rostning och ingjuter vitlökssmaken direkt i grädden istället.

Jag kommer att säga att resultaten var MYCKET vitlökiga dock. Jag tror att jag nästa gång skulle fräsa vitlöken för att söta den innan jag tillsätter den i grädden för att dra. Fantastisk teknik dock. Den här är en målvakt.

Min familj gillar rika, tjocka vad som helst. Det betyder att potatis vanligtvis måste ha sås, för annars, vad är poängen? När jag gjorde det här receptet för att servera med kapong, hade jag alla avsikter att göra sås men tiden tog slut.

Jag var orolig att potatisrätten skulle tigga utan sås, men detta var det enda som de gick tillbaka till om och om igen. När jag frågade dem vad jag skulle göra med resterna sa de “potatismos.” Jag föreslog kroketter eftersom jag tror att det här receptet skulle lämpa sig för den typen av saker, men de tackade nej till erbjudandet.

Detta recept behöver ingen utsmyckning, tillägg eller modifieringar. Det är perfekt komfortmat som det är.

Detta är ett superenkelt recept för att göra potatismos. Den vitlöksinfunderade krämen tillför precis rätt mängd vitlökssmak för att göra dessa potatisar lite utöver det vanliga.

Matlagnings- och förberedelsetiderna var perfekta. Jag använde en ricer för att bearbeta potatisen, och den blev väldigt len ​​och krämig.

Detta recept är lätt att följa och välskrivet. Själv svimmade jag nästan när vitlöken silades från grädden, men jag är en vitlöksälskare. Om du gillar en subtil vitlökssmak till dina mosare, är den här för dig. Om du är som jag och är redo att slåss mot vampyrer, håll vitlöken i och hacka den först för att få en ännu mer vitlökssmak. Njut och fortsätt laga mat!

Släta, rika och krämiga, dessa potatisar kommer att bli favoriter vid ditt middagsbord. De är också enkla att göra.

Att tillsätta grädden med vitlök är ett underbart sätt att tillsätta smak, även om jag först skulle hacka vitlöken innan jag tillagar den, hoppa över silningen och lägga den direkt i potatisen. Gör receptet ännu enklare och mer smakrikt.

Enkel, krämig, läcker potatismos. Potatisen har en trevlig mild vitlökssmak, men jag älskar vitlök, så jag bestämde mig för att mosa i vitlöksklyftorna efter att ha smakat potatisen.

Detta recept ger en mycket slät, mycket krämig potatismos med bara en antydan av vitlök. Vill du ha en mer rejäl potatis, tillsätt bara grädden i omgångar tills du får önskad konsistens.

Om du vill öka närvaron av vitlök kan du hacka en vitlöksklyfta (eller båda) innan du lägger till grädden. När den har puttrat tar du bara bort de stora bitarna och låter den hackade vitlöken mosas med resten av ingredienserna. Jag skulle bara ta bort de stora vitlöksbitarna innan jag tillsatte smöret, istället för att sila blandningen och lägga tillbaka den i grytan – färre rätter att göra senare!

Det här är den bästa potatismos med vitlök du någonsin kommer att göra. Jag brukar bara slänga ner några vitlöksklyftor i vattnet när jag kokar potatisen, men det här är så mycket bättre!

Jag följde receptet exakt och kunde inte tro vilken skillnad det gör att sjuda vitlöken med grädden. Den subtila smaken av vitlöken överväldigar inte potatisen när du silar ur den. Om du älskar len potatis, använd gärna en riser eller matkvarn – konsistensen är silkeslen och läcker. Jag kommer definitivt att göra dessa igen och igen.

Finns det något sådant som ett perfekt recept på potatismos? Förmodligen inte, men det här kommer ganska nära. Potatisen är rik och krämig med en inte överväldigande inslag av vitlök och massor av salt, smörig godhet.

Det jag gillade bäst med receptet är att det är rikt och dekadent utan att vara för tungt – ett problem med vissa recept, särskilt de som innehåller ost.

Jag tror att det främsta som någon kan göra för att uppgradera sitt potatismos är att använda en ricer. Det här är ett trevligt, enkelt och välskrivet recept.

Ursprungligen publicerad 8 december 2011

Source link

Rate this post

Leave a Reply