Dessa genväg Vitlök ostkex är den ultimata salta sidan!
Vitlökssmör, parmesanost och persilja slängs med bitar av kexdeg och bakas sedan upp varma och fluffiga på några minuter. De är ett perfekt sätt att klä upp vilken måltid som helst.

Lätt ostiga kex
- Gör läckra parmesankex på några minuter med detta genvägsrecept.
- Snabbt och lätt tillräckligt för att göra till vardagsmat men tillräckligt speciellt för semestermåltider.
- Byt ut tilläggen för att matcha din måltid, jalapenos, lök eller olika ostar. Vad som helst funkar!
- Om du föredrar, fungerar hemgjord kexdeg lika bra i det här receptet.

Ingredienser i vitlöksparmesankex
KEX – Alla typer eller storlekar av konserverade kex duger, du vill bara se till att du använder 16 oz. Gör själv dina egna kex med Bisquickdeg eller hemgjorda kex.
TOPPINGS – Vitlökssmör ger kexen härlig smak. Vi lägger till parmesanost för smak och mozzarella för att hålla ihop det hela. Lägg till någon av de kryddblandningar du älskar, som italiensk eller tacokrydda till vitlökssmöret för en smakhöjning.
TILLÄGG: Ändra det med tillägg. Prova korvbiffar, bacon, kyckling eller skinka och skivor av cheddar eller schweizisk ost.

Hur man gör ostkex
Dessa kex är ett fluffigt och flagnande tillskott till frukost, lunch eller middag.
- Blanda smält smör och vitlökspulver. Avsätta.
- Skär varje kex i bitar och blanda med smör, persilja och ost.
- Dela bitar i muffinsformarna.
- Baka (enligt receptet nedan).

Hur länge håller de?
Överblivna vitlöksparmesankex håller sig i upp till 4 dagar i rumstemperatur i en påse med dragkedja. Njut av dem i rumstemperatur eller värm upp dem i mikron.
Frys in kylda kex i påsar med dragkedja i upp till 8 veckor. Låt dem komma till rumstemperatur innan de värms eller serveras.
Har du gjort dessa vitlöksparmesankex? Lämna oss en kommentar och ett betyg nedan!

Vitlök parmesan kex
Vitlöksparmesankex är ostliknande och fulla av vitlökssmak.
-
Värm ugnen till 375°F. Smörj rikligt med brunnar i en muffinsform.
-
Blanda smält smör och vitlökspulver.
-
Skär varje kex i 6 bitar och lägg i en stor skål. Blanda med vitlökssmörblandning, persilja, parmesanost och mozzarella.
-
Dela kexbitarna över 6 muffinsbrunnar och grädda i 11-13 minuter eller tills de fått färg.
-
Låt svalna i muffinsform i 5 minuter. Kör en smörkniv längs kanterna på varje brunn för att släppa kexen.
- Låt svalna i muffinsform så att osten får stelna så att kexen håller ihop.
- Alla slags kex fungerar, se till att du har 16 oz totalt.
- Om så önskas fungerar detta recept med hemgjord kexdeg.
- Detta recept kan dubblas för att göra 12 muffins om så önskas.
Kalorier: 132 | Kolhydrater: 13g | Protein: 2g | Fett: 7g | Mättat fett: 2g | Kolesterol: 8mg | Natrium: 328mg | Kalium: 60mg | Vitamin A: 130IU | C-vitamin: 0,5mg | Kalcium: 53mg | Järn: 0,9mg
Näringsinformation som tillhandahålls är en uppskattning och kommer att variera beroende på tillagningsmetoder och märken av ingredienser som används.
© SpendWithPennies.com. Innehåll och fotografier är upphovsrättsskyddade. Att dela med sig av detta recept är både uppmuntrat och uppskattat. Det är strängt förbjudet att kopiera och/eller klistra in fullständiga recept på sociala medier. Se min policy för fotoanvändning här.



